Teres Major (Grote ronde armspier)

Teres Major (Grote ronde armspier)

De teres major ofwel grote, ronde armspier vind je aan de rugzijde van je lichaam. Triggerpoints in de teres major kunnen leiden tot schouderklachten en armklachten. Met de Pijn Reset Methode worden de genoemde klachten in de kern opgelost.

Waar vind je de grote, ronde armspier?

De grote, ronde armspier loopt van de onderste hoek van het schouderblad naar de binnenzijde bovenarm.

Welke functie heeft de teres major?

De teres major zorgt ervoor dat je jouw arm omlaag of naar het lichaam toe kunt bewegen.


Triggerpoints in de grote ronde armspier geven een stekende pijn in de achterste deltaspier. Deze pijn voel je voornamelijk wanneer je naar voren (of omhoog) reikt om iets te pakken. Ook kan het leiden tot:

 • Pijn in het midden van de rug
 • Pijn aan de zijkant van de buik
 • Pijn in de pink, ringvinger of middelvinger


Wanneer je je niet goed kunt uitstrekken kunnen triggerpoints in de grote ronde armspier de oorzaak zijn.


grote ronde armspier

Oorzaken

Praktisch gezien ontstaan triggerpoints in de grote ronde armspier doordat je activiteiten uitvoert waarbij de arm krachtig omlaag getrokken wordt. Denk aan:

 • Turnen
 • Tennis
 • Zwemmen
 • Roeien
 • Houthakken
 • Balgooien
 • Bodybuilding


Een BH-bandje kan ervoor zorgen dat triggerpoints in stand gehouden worden.

Wat is een triggerpoint?

Een triggerpoint is een microverkramping in je spieren. Het is een combinatie van spanning in het zenuwstelsel, gespannen bindweefsel, vernauwing van bloedvaten, minder voedingsstoffen, zuurstoftekort, afvalstoffen en gevoelige zenuwuiteinden. Al deze dingen geven spierknopen die leiden tot vervelende klachten.


Triggerpoints ontstaan door overbelasting, een slechte leefomgeving, verkeerde voeding, een slechte ademhaling, onderbelasting, een zittend beroep, ziekte of stress. Al die dingen kunnen leiden tot een verstoring van de cel wisseling, het zenuwstelsel en de hormoonbalans. Maar er is meer dan dat, onderdrukte emoties spelen een cruciale rol bij het ontstaan en het oplossen van triggerpoints.


Triggerpoints Teres Major

Onderdrukte emoties

Onderdrukte emoties zijn de belangrijkste oorzaak van triggerpoints. Dan praten we over emoties als woede, verdriet, angst en verdriet die niet tot uiting worden gebracht. Je lijf gebruikt pijn als een afleidingsstrategie om de emoties niet te voelen. Wanneer de spanning van opgekropte boosheid of verdriet zich opslaat in je lijf geeft dit spanning in het zenuwstelsel, de spieren, de bindweefselstructuur en andere zaken. Het maakt dat triggerpoints ontstaan met alle gevolgen van dien.

Omgaan met triggerpoints

Het heeft geen enkele zin om triggerpoint symptomatisch te behandelen. Dus stel dat er sprake is van een triggerpoint in de teres major dan heeft plaatselijke behandeling van dit triggerpoint geen zin. Simpelweg omdat de kern van het probleem niet wordt aangepakt. De symptomen kunnen tijdelijk verdwijnen maar de oplossing is niet definitief.


Pijn Reset Methode

Met de Pijn Reset Methode pakken we de kern van jouw probleem aan. Tijdens een intensief 1-op-1 traject gaan we aan de slag met alle genoemde oorzaken waarbij onderdrukte emoties een belangrijke rol spelen. Na een intensieve en grondige voorbereiding werk je tijdens een RESET dag aan een definitieve oplossing van de triggerpoints. En nog belangrijker: een oplossing voor de pijn.


De voordelen:

 • Je bereikt op korte termijn al resultaten, maar je hebt tevens op lange termijn tools die je pijnvrij en onafhankelijk kunnen houden.
 • De focus ligt op het oplossen van langdurige pijnklachten/ blessures door de diepliggende oorzaken aan te pakken.
 • Er wordt gebruik gemaakt van de nieuwste 'reset' technieken om triggerpoints (spierknopen) te deactiveren en gewrichten soepel te laten bewegen.
 • Geen dry needling, injecties, pijnstillers, triggerpointmassage of eindeloze oefeningen.
 • Een exclusief alles-in-één traject waarbij je voldoende tijd en persoonlijke aandacht krijgt.
 • De methode is volledig ingespeeld op positief ingestelde mensen die ook geloven dan er meer mogelijk is dan puur alleen wat de dokter zegt.


Meer informatie: Pijn Reset Methode


Overzicht van alle spieren

Wij hebben alle belangrijke spieren voor je uitgeschreven. Niet alleen de spieren in de schouder, rug of bovenarm maar ook de andere spieren in je lijf:

Infraspinatus (onderdoornspier)Temporalis (slaapbeenspier)Subscapularis (onderschouderbladspier)Deltoideus (deltaspier)Scaleni (schuine spieren)Supraspinitus (bovendoorspier)Iliopsoas (heup-lendenspier)Serratus Anterior (voorste getande spier)Extensor Carpi Radialis LongusLevator Scapula (schouderbladheffer)SternocleidomastoideusTrapezius (monnikskapspier)Rectus Femoris (rechte dijbeenspier)Gluteus Medius (middelste bilspier)Gluteus Minimus (kleine bilspierSoleus (scholspier)Gluteus Maximus (grote bilspier)  ✓ Teres Minor (kleine ronde armspier)Piriformis (peervormige spier)Quadratus Lumborum (vierkante lendenspier)Gracilis (slanke dijspier)Splenius Cervicis (spalkspieren van de nek)Splenius Capitis (spalkspieren van het hoofd)