Page content

Dry needling: behandeling van triggerpoints

Dry needling: behandeling van triggerpoints

Dry needling is een behandeling die wordt uitgevoerd door een therapeut. Met behulp van een naald worden de spieren in je lijf behandeld met als doel de spier tot rust te laten komen en mogelijke triggerpoints te verwijderen uit je lijf.

Eerst dit: wat zijn triggerpoints?

Triggerpoints zijn superkleine verkrampingen in jouw spieren. We noemen dit in de volksmond ook wel knopen in de spieren. Deze verkrampingen kunnen leiden tot pijn, soms zelfs op compleet andere plekken dan je in eerste instantie zou vermoeden.

Deze triggerpoints kunnen praktisch gezien ontstaan door overbelasting, vermoeide spieren, langdurig stilzitten, sportletsel of verkeerde bewegingen. Maar er is meer, de triggerpoints kunnen ook een opslagplek zijn van onverwerkte emoties en spanning die zich opslaat in je lijf.

Fysieke symptomen

Triggerpoints kunnen zich uiten in zaken als:

 • Pijn en stijfheid in bepaalde spieren
 • Beperking in je bewegingsvrijheid
 • Verminderde kracht in de spieren
 • Tintelingen in je armen, benen en hoofdpijn of duizeligheid

Behandeling van triggerpoints met dry needling

Triggerpoints (of microverkrampingen) kunnen behandeld worden middels dry needling. Een therapeut zal dan met een speciale naald de spier met de triggerpoints aanraken. Deze naald geeft een reflex waardoor deze zich kort aanspant en direct weer ontspant.

De verkramping wordt hiermee opgeheden waardoor de pijn zou verdwijnen en de spierfunctie verbetert.

Onze visie op dry needling

Dry needling is symptoombestrijding. Het lokaal behandelen van triggerpoints heeft weinig zin wanneer de onderliggende oorzaak niet aangepakt wordt. De triggerpoints zitten er namelijk niet voor niks. Ze zijn vaak een gevolg van onderliggende oorzaken, zoals onderdrukte emoties en/of verkeerd gepositioneerde of bewegende gewrichten.

Op het moment dat een spier lokaal wordt behandeld middels dry needling, dan kan dit een tijdelijk verlichting van pijn opleveren. Maar wanneer de onderliggende oorzaak niet wordt meegepakt is het probleem niet definitief opgelost.

Maak kennis met de Triggerpoint Reset Methode

In een traject volgens de Triggerpoint Reset Methode gaan we aan de slag met zowel de mentale als de fysieke kant van jouw probleem. Dit zijn de voordelen:

 • Je bereikt op korte termijn al resultaten, maar je hebt tevens op lange termijn tools die je pijnvrij en onafhankelijk kunnen houden.
 • De focus ligt op het oplossen van langdurige pijnklachten/ blessures door de diepliggende oorzaken aan te pakken.
 • Er wordt gebruik gemaakt van de nieuwste ‘reset’ technieken om triggerpoints (spierknopen) te deactiveren en gewrichten soepel te laten bewegen.
 • Geen dry needling, injecties, pijnstillers, triggerpointmassage of eindeloze oefeningen.
 • Een exclusief alles-in-één traject waarbij je voldoende tijd en persoonlijke aandacht krijgt.
 • De methode is volledig ingespeeld op positief ingestelde mensen die ook geloven dan er meer mogelijk is dan puur alleen wat de dokter zegt.

Meer weten over de Triggerpoint Reset Methode?

Heb je dit al gelezen?

Heb je onze kennisbank al gezien met daarin een uitgebreide beschrijving van de:

  Comment Section

  0 reacties op “Dry needling: behandeling van triggerpoints

  Plaats een reactie


  *