Wat is de Pijn Reset Methode?In deze video legt oprichter en hoofdtrainer Tim van Orsouw uit wat de Pijnn Reset Methode is en waarom het compleet anders is dan bijvoorbeeld triggerpoint-therapie zoals dry needling en triggerpoint massage.

Daarnaast vertelt hij iets over hoe een Individueel ResetTraject er uit zou kunnen komen te zien, en waarom we zowel het mentale met het fysieke aanpakken, zodat we een zo optimaal mogelijk resultaat neer kunnen zetten. 

Ontdek hier waarom steedsmeer patiënten en therapeuten kiezen voor de Pijn Reset Methode (PRM)


 • Je bereikt op korte termijn al resultaten, maar je hebt tevens op lange termijn tools die je pijnvrij en onafhankelijk kunnen houden.

 • De focus ligt op het oplossen van langdurige pijnklachten/ blessures door de diepliggende oorzaken aan te pakken.

 • Er wordt gebruik gemaakt van de nieuwste 'reset' technieken om triggerpoints (spierknopen) te deactiveren en gewrichten soepel te laten bewegen.

 • Geen dry needling, injecties, pijnstillers, triggerpointmassage of eindeloze oefeningen.

 • Een exclusief alles-in-één traject waarbij je voldoende tijd en persoonlijke aandacht krijgt.

 • Onafhankelijkheid van uurtje-factuurtje, zorgverzekeraars en bureaucratie. Kwaliteit en resultaat boven kwantiteit en regeltjes.

 • De methode is volledig ingespeeld op positief ingestelde mensen die ook geloven dan er meer mogelijk is dan puur alleen wat de dokter zegt. 

Wat maakt de Pijn Reset Methode

anders of completer dan reguliere therapie?

Een standaard traject bestaat uit o.a. voorbereidende opdrachten en een volledige behandeldag van 10.00-17.00 uur, aangevuld met 2 of 3 losse consulten.

Een RESET Dag van 10.00-17.00 uur in plaats van losse sessies

In plaats van losse consulten zoals bij de fysio, krijg je o.a. een alles-in-één behandeldag waarin genoeg tijd is om alle klachten en pijntjes aan te pakken, te coachen, je voeding te optimaliseren en al je vragen te beantwoorden. Dat is wel zo prettig, toch? 

Al 50-80% verlichting van klachten voordat je de eerste sessie hebt gehad

Dankzij de voorbereidende opdrachten, inclusief boek, werkboek en audio zorg je dat jouw zenuwstelsel al kalmeert waardoor pijn verlicht en de therapie sneller aan slaat. Je kan daar direct mee beginnen! Wil jij het volgende succesverhaal worden?

MindBody Coaching om de spanning in je spieren en zenuwstelsel te verlagen

In de voorbereidende opdrachten en tijdens de RESET Dag gaan we middels twee bewezen methodes aan de slag om het zenuwstelsel te kalmeren. Klinkt dat als iets wat je nodig hebt?

Maak gebruik van shortcuts en bespaar jarenlang trial & error. 

Gebruik ons netwerk en expertise die we hebben opgedaan in honderden cursussen, boeken en artikelen over pijn, triggerpoints, voeding, psychologie, spiritualiteit, business etc... en door het maken van veel fouten! Op deze gebieden hoef je niet zelf het wiel uit te vinden, toch?  

Privacy tijdens je sessie(s)

De reset sessies door een erkende behandelaar / coach wordt gegeven op locaties met voldoende privacy en/of in veel gevallen zelfs bij jou thuis! 

In dat laatste geval hoef je de deur dus niet uit en kan je in je vertrouwde omgeving pijnvrij worden, heerlijk toch? 

O.a. met nieuwe 'reset' technieken, nooit eerder vertoond in Europa

Indien nodig wordt gebruik gemaakt van de nieuwste 'reset' technieken om triggerpoints (spierknopen) te deactiveren en gewrichten soepel te laten bewegen.

Geen dry needling, geen pijnlijke massage, maar wel zachte, effectieve technieken die direct werken.

*Let op: sinds 1 januari 2018 is het niet meer mogelijk om een individueel traject met Tim zelf te volgen.

Tim van Orsouw is de ontwikkelaar van de Triggerpoint / Pijn Reset Methode. Inmiddels hebben 300+ cursisten de basistraining in deze methode afgerond. 

Een aantal aangesloten behandelaars / coaches is te vinden via de onderstaande knop. 

ADVIES: lees eerst hier onder ervaringen van je voorgangers die eerder het Individuele Reset Traject hebben gevolgd bij Tim. 

ONDERNEMEN MET FIBROMYALGIE?

Als ondernemer – ik ben o.a. business coach en help andere ondernemers #1 te worden in hun niche - was dat “leer-er-maar-mee-leven” makkelijker gezegd dan gedaan. Ik ben gewend om vol ergens voor te gaan. “Nee” is voor mij geen optie. Wat dat betreft kostte het me veel. Letterlijk.

Ik had veel pijn en als gevolg daarvan was ik moe, had ik een gebrek aan energie, enthousiasme en scherpzinnigheid. Je kunt je voorstellen wat dat voor impact had op mijn bedrijf.

Toevallig ontmoette ik Tim vorig jaar bij het event van mijn business coach. Van het gesprek herinner ik me zijn leergierigheid en gedrevenheid om zijn patiënten pijnvrij te krijgen. Hij vertelde dat hij ook veel patiënten met fibromyalgie in 1 dag volledig klachtenvrij krijgt. Ik was nieuwsgierig door zo’n grote belofte. Tegelijkertijd vroeg ik me wel af of het inderdaad echt mogelijk was. Al die jaren ervoor en eerdere professionals was het ten slotte nooit gelukt.

Inmiddels snap ik waarom ik het hem wel lukt, daar waar anderen falen. Tim is grondig in zijn benadering – daarmee bedoel ik dat hij echt de OORZAKEN aanpakt van de pijn, in plaats van stelselmatig de symptomen te behandelen. Al na de eerste oefeningen in het werkboek snapte ik waarom het nooit eerder gelukt was om klachtenvrij te geraken. Het grootste gedeelte van mijn klachten was namelijk helemaal niet fysiek – terwijl het voorheen altijd wel zo is behandeld. Deze foutieve aanname zorgde ervoor dat ik jarenlang met pijn en klachten ben blijven lopen. Terwijl het eigenlijk heel simpel op te lossen was.

Ik ben oprecht verrast over hoe snel en pijnloos Tim mij van mijn klachten heeft afgeholpen. Dit heeft enorme impact gehad op de kwaliteit van mijn leven: hoe ik in mijn vel zit, de pijn die weg is. Mijn energie, opgewektheid en scherpzinnigheid heb ik ook weer terug. Dat levert me letterlijk geld en meer klanten op met mijn bedrijf.

Maar het mooiste vind ik eigenlijk nog wel dat ik weer kan genieten van “kleine” spontane dingen die voorheen onmogelijk waren. Bijvoorbeeld bij het sporten, het springen was voorheen echt heel pijnlijk. Dat is nu anders: kijk me nu lol hebben op de trampoline. Onbetaalbaar. Echt.

Dit programma is levensveranderend. Ik zou het iedereen aanraden. 
Anne Quaars (1987), Onderneemster/ Business coach

Branding Business School. 
Update: 12-09-2017: inmiddels is Anne de partner van Tim! 

LANGDURIGE & FLINKE SCHOUDERKLACHTEN BEHANDELEN VOLGENS DE PIJN RESET METHODE

Mijn naam is Yvonne Overgoor en ik ben 29 jaar oud. Door een blessure aan mijn schouder heb ik mijn vak als docent lichamelijke opvoeding moeten opgeven en ben ik in de ziektewet beland.

10 jaar lang had ik al flinke schouderklachten, waarvan ik de laatste 4 jaar een frozen shoulder die niet reageerde op welke therapie dan ook.


In die jaren ben ik 4 x geopereerd, maar steeds werd mijn schouder er eerder slechter in plaats van beter van! De artsen waren ten einde raad en mijn fysiotherapeut ook. Ondanks dat ik letterlijk honderden fysiotherapie sessies heb gehad en alle professionals het dus niet meer wisten, wilde het niet opgeven en door blijven zoeken naar een oplossing!


Toen ik op Facebook een filmpje van Tim voor bij zag komen, heb ik toch maar de stoute schoenen aangetrokken. Ondanks dat ik vanwege mijn uitkering weinig te besteden had, besloot ik toch om samen met mijn fysiotherapeute een afspraak te maken bij Tim.


Tijdens de eerste behandeling kwam mijn schouder voor het eerst in 4 jaar weer een heel stuk omhoog! En ook de pijn was direct een heel stuk minder! Mijn fysiotherapeute vond het ook verbazingwekkend en heeft zich later zelfs aangemeld voor een cursus bij Tim.


Wat me vooral opviel was dat Tim sowieso veel meer tijd voor me nam dan dat ik gewend was. Hij stopte pas nadat hij tevreden was met het resultaat. Soms duurde een consult meerdere uren. Dat is wel wat anders dan 25 minuten bij de fysio of 5 minuten bij de arts. 


Ook gebruikte hij allemaal nieuwe technieken die ik nog nergens gezien had, maar die wel prettig aanvoelde. Bovendien kreeg ik door vrijwel elke techniek die hij toepaste, MINDER pijn. Dat was ik niet gewend. Normaal gesproken kreeg ik altijd MEER pijn als iemand aan mijn schouder ging zitten.

Waar ik vooral blij mee ben is dat ik nu mijn leven weer terug heb. Ik kan weer sporten en ik ben weer aan het werk. Ik ben weliswaar geen gymlerares meer, maar heb me om laten scholen tot juf.

Mede dankzij het coaching programma sta ik nu ook stevig in mijn schoenen en heb ik veel meer verstand gekregen van hoe mijn lichaam en geest met elkaar verbonden zijn, waardoor ik allerlei stress gerelateerde klachten in de toekomst kan voorkomen.

De Triggerpoint Reset Methode is geschikt voor mensen die op zoek zijn naar de beste behandeling en niet per se de goedkoopste of wat het dichtste bij zit. Vooral als eerdere therapievormen NIET effectief zijn, of als je bijvoorbeeld wel NIET geopereerd wilt worden, dan kan ik deze methode van harte aanbevelen

Voor mij persoonlijk geldt op dit moment dat ik eigenlijk niet meer wil dat er iemand anders aan mijn schouder gaat zitten, behalve Tim.


Het is niet nodig om rond te blijven lopen met pijnklachten. Spreekt deze aanpak je aan? Doe dan nu een aanvraag bij één van de Triggerpoint Reset Methode behandelaars

MASTERSCRIPTIE SCHRIJVEN MET CHRONISCHE RSI KLACHTEN?

Na de RESET dag was ik helemaal pijn vrij en dat ben ik gebleven. Op het moment van schrijven is het bijna een jaar geleden dat ik mijn RESET dag had en sindsdien heb ik zonder RSI klachten mijn masterscriptie afgerond.

Voordat ik Tim leerde kennen werd mijn leven beheerst door RSI klachten. Ik heb daar 5 jaar lang in meerdere of mindere mate last van gehad voordat ik er door de behandeling van Tim eindelijk definitief een punt achter kon zetten.

Toen mijn RSI klachten begonnen zat ik in het 3e jaar van mijn studie Industrieel Ontwerpen in Delft. Ik had tijdens een stressvolle periode van de ene op de andere week ongelofelijk veel pijn in mijn armen en handen gekregen. Zoveel pijn zelfs dat ik de sleutel in de deur van mijn studentenhuis niet meer zelf kon omdraaien en altijd aan moest bellen om binnengelaten te worden.

In de vijf jaren die volgde heb ik van alles geprobeerd om er vanaf te komen. Aanvankelijk dacht ik dat ik er met fysiotherapie en wat rust wel weer snel bovenop zou komen. Toen dat niets bleek te helpen heb ik mezelf voor 3 maanden ingecheckt in een privékliniek in Bangalore waar ik 4 uur per dag een heel pijnlijke vorm van triggerpoint therapie heb ondergaan. Dat heeft mij geholpen om weer normaal te kunnen functioneren en om af en toe weer wat te kunnen computeren. Dat was fijn, maar de pijn bleef toch steeds terugkomen als ik niet op tijd ophield met computeren.

Met regelmatige triggerpointtherapie, chiropractie en spraakherkenningssoftware kon ik mijn studie voortzetten, maar als ambitieuze student zag ik al mijn toekomstplannen in rook opgaan. Ik heb jaren met de angst geleefd dat ik na mijn studie geen enkele baan zou kunnen uitvoeren en dat voelde verschrikkelijk.

Desalniettemin was ik ervan overtuigd dat het mogelijk moest zijn om weer gezond te worden en ben ik de zoektocht naar de juiste therapie bij Tim van Orsouw uitgekomen. Ik heb bij Tim de RESET dag en het coaching programma gevolgd en dat hielp fantastisch. Ik had na ons eerste telefoongesprek al veel vertrouwen in Tim en hij heeft dat helemaal waargemaakt.


Na de RESET dag was ik helemaal pijn vrij en dat ben ik gebleven. Op het moment van schrijven is het bijna een jaar geleden dat ik mijn RESET dag had en sindsdien heb ik zonder RSI klachten mijn masterscriptie afgerond. Ik heb alle tekst zonder spraakherkenning kunnen verwerken en zat soms 16 uur per dag aan een excel sheet te ploeteren. En iedere keer dat ik een lange dag achter de computer maakte was ik blij verrast dat ik er helemaal geen pijn meer van kreeg.

Naast de pijn zelf heeft Tim ook mijn angst voor het terugkeren van de pijn weggenomen en dat is een hele opluchting. Ik heb in het mind body coaching programma tools gekregen om eventuele pijn zelf weer te laten verdwijnen. En ook de notie dat er anders een pijnvrije behandelmethode bestaat om die pijn weer in een paar uur te laten verdwijnen is erg geruststellend. Al heb ik beide sinds de RESET dag niet meer nodig gehad.

De behandeling heeft mijn leven verandert en mij mijn toekomst teruggegeven. Daar ben ik Tim heel dankbaar voor.

Wendela - industrieel ontwerpster

 
"If you don't like where you are, change it. 
You are not a tree.” 
~ Jim Rohn

RESET TRAJECT MOEILIJK? EEN KIND KAN (nu weer) DE WAS DOEN... & TENNISSEN, STUDEREN EN SOCIALIZEN :-)

Klachten: reeds 7 jaar ernstige nekpijn na duik in ondiep zwembad. 

"Inmiddels was Fenna een zielig hoopje mens. Ze ging wel naar school, maar schrijven kon ze niet meer en meedoen aan gymnastiek en ander fysieke activiteiten was al helemaal niet te doen. Fenna haar dagindeling bestond uit school, rusten en slapen. Naast de pijn was er nu ook nog een sociaal isolement. Zo kon het echt niet verder."


Fenna (14)

Het gaat nog steeds goed met Fenna. De paar keer dat er weer nekklachten waren, hebben we vrij snel met de oefening op kunnen lossen. Naast het verdwijnen van de pijnklachten is Fenna ook een stuk zelfverzekerder geworden.

Hieronder onze referentie:

Mijn dochter Fenna van 14 jaar had al sinds haar 7e jaar nekklachten. Wij dachten altijd dat dit het gevolg was van een duik in het ondiepe water.

Kinderfysio, chiropractor, orthomanueel, mckenzie, allemaal ondergaan. Het gaf tijdelijk vermindering van de pijnklachten, maar na verloop van tijd kwam het altijd weer terug.

Fenna was er inmiddels wel aan gewend dat ze nooit helemaal pijnvrij was. Eind augustus 2015 tijdens een tenniskamp werden de pijnklachten erger. Eerste gedachte was overbelasting, maar naar 2 weken was de pijn nog steeds niet afgenomen.

Integendeel het werd steeds erger en na zes weken rust was de situatie nog steeds niet veranderd. Doorverwezen naar een orthopeed en sportarts. Weer naar een kinderfysio. Gevraagd in wat voor tijdsbestek ze progressie verwachtten. Er werd aangeven dat dit 6 weken zou zijn. Niet dus. Daarna doorverwezen naar een kinderarts en neurologie.

Inmiddels was ik (moeder) verder op zoek gegaan in het alternatieve circuit en vond de Triggerpoint Reset Methode van Tim van Orsouw.

Na het telefonische intake gesprek gaf Tim aan dat Fenna wel kon helpen. We hebben het eerst even laten bezinken, omdat het toch aardig wat geld zou gaan kosten. Inmiddels was Fenna een zielig hoopje mens. Ze ging wel naar school, maar schrijven kon ze niet meer en meedoen aan gymnastiek en ander fysieke activiteiten was al helemaal niet te doen. Fenna haar dagindeling bestond uit school, rusten en slapen. Naast de pijn was er nu ook nog een sociaal isolement. Zo kon het echt niet verder. Dus hebben we de sprong gewaagd en zijn we met Tim van Orsouw in zee gegaan.

Het was een vrij intensieve therapie, wat bestaat uit 3 delen:

· Een voortraject: Goed en grondig lezen van het boek en hier per hoofdstuk een samenvatting over schrijven + het uitvoeren van diverse huiswerkopdrachten.

Het is een bewustwording van dat de pijn echt is, maar dat de oorzaak psychologisch is.

· Reset dag: een dag van 10.00 uur tot 17.00 uur bij Tim in de Praktijk, waarbij het lichaam fysiek en geestelijk gereset wordt. + 28 dagen achter elkaar de huiswerkopdrachten doen uit het werkboek + 2 telefonische consulten met Tim. En periodiek zelf de triggerpoint in de oksel activeren.

Het voortraject vonden we erg pittig, alles is het engels en naast werk en school. Je moet er echt tijd voor maken. Fenna haar pijnlevel was hierna wel van 100% gedaald naar 60%. De reset dag was in één woord bijzonder. Na de triggerpoint behandelingen en een psychologische sessie van ruim een uur, was Fenna haar pijnlevel 0%. Ongelofelijk!

De eerste dagen daarna waren erg spannend. Want je vraagt je toch steeds af blijft het weg of niet.

Na een week kwam er een kleine terugslag Fenna kreeg onderweg op de fiets na school een pijnscheut in haar nek. Ze is afgestapt en heeft de oefening toegepast en de pijn ging weg.

Het natraject is minder intensief, maar niet minder belangrijk. Het houdt je bewust van wat je hebt geleerd.

Inmiddels zijn we 4 maanden verder; Fenna danst en tennist weer volop en heeft geen pijnklachten meer.

En als de pijnklachten even om de hoek komen kijken, kunnen we het zelf meteen weer bijsturen met de oefening.

We hebben nog geen moment spijt gehad dat we de keuze hebben gemaakt voor de Triggerpoint Reset Methode

Wendy Boonstra, moeder van Fenna (14)

Denk jij dat je een geschikte kandidaat bent voor het programma en ben je bereid om je gezondheid nu op #1 te zetten?

Nog niet overtuigd? Of denk je dat deze methode nu alleen voor vrouwen geschikt is? Op veler verzoek onderstaand ook nog een paar testimonials van een paar echte mannen. Klik op de pijltjes voor meer ervaringen. :-)

These slides will be slide-able on the live version of your page!

"Je lichaam en jijzelf zijn zelf het medicijn daar geloof ik in. Tim heeft door zijn kennis mijn genezingsproces in een hogere versnelling gebracht.  Mijn uitstralingspijn is weg en daar ben ik Tim bijzonder dankbaar voor."

Pijn is mijn grootste vijand maar ook mijn vriend. Nadat ik chef-kok in verschillende restaurants ben geweest, besloot ik mijn hart te volgen en een eigen zaak te openen. Midden in het centrum van Den Bosch. Vernieuwend moest het worden: het eten en de gedachte erachter. Iemand noemde het ook wel een productbewust restaurant waar kwaliteit het belangrijkst is. Evenals dat het product voor zichzelf spreekt.

Deze stap bracht vanzelfsprekend een enorme verantwoordelijkheid met zich mee. Dit uitte zich in stress. Koken is al een van de meest stressvolle banen die er zijn en daarbij nog een restaurant runnen, maakte het helemaal een enorme uitdaging.

Door persoonlijke problemen en zakelijke druk begon op en dag ischias zich bij mij te vertonen. Altijd een zwakke rug gehad, enkele keren per jaar spit is normaal maar deze pijn was nieuw. Het breidde zich uit naar mijn hele been. Al gauw kwam de diagnose hernia. Na een MRI was dit ook te zien.

Angst werd meester van me en een lange weg van therapeuten volgde. Ik denk dat ik elke vorm wel heb gehad. Chinese massage (heel hard) accupuntuur, manuele therapie, osteopaat, mckenzie, cesar therapie en daarna onderhield ik het met bezoekjes aan de chiropractor en fysio, en orthomanuele therapie. Steeds hielp het een beetje, maar nooit blijvend.

Door niet op te geven en zelfonderzoek kwam ik bij het boek van Dr. Sarno. Na dit gelezen te hebben had ik plots twee weken geen pijn meer. Daarna verviel ik weer in mijn oude patroon. Rond de Kerst van 2016 was mijn diepte punt dat ik nog maar twee uur per nacht kon slapen. Door een tip belande ik bij Tim van Orsouw.

Tim bevestigde waarin ik al geloofde. Een hernia veroorzaakt de klachten niet, maar mijn onderbewuste. Door daarmee aan de slag te gaan lukte het me in drie sessies grotendeels van mijn pijn af te komen. Het is vallen en opstaan. Soms kwam het weer terug. Tim heeft me ook geholpen bij een nog gezonder eetpatroon. Doordat hij een belezen persoon is en vele therapievormen combineert, had hij mijn vertrouwen.

Je lichaam en jijzelf zijn zelf het medicijn daar geloof ik in. Tim heeft door zijn kennis mijn genezingsproces in een hogere versnelling gebracht. Mijn uitstralingspijn is weg en daar ben ik Tim bijzonder dankbaar voor. Alleen ben ik er nog niet. De oorzaak van mijn lichamelijke problemen is stress/ angsten/ perfectionisme en daar ben ik nog steeds mee bezig.

Soms val ik en dan sta ik weer op. Soms een pijntje maar dan gaat het weer weg. Inzichten die je meekrijgt bij de triggerpoint therapie. Ik kom er wel alleen de weg is soms wat langer dan je wil. Maar elke reis begint met een eerste stap en die stap is Tim.

Jan-Geert van Rosmalen - Ondernemer

 • "De RESET Dag, deze dag heeft een wereld voor mij open gedaan!

  Tim's werkwijze is uniek en kon het met geen één ander soort therapie vergelijken"

  5 Jaar lang had ik last van chronische rugklachten (trigger-points) dit belemmerde mij bijna op elk gebied van dagelijks leven. Hiervoor ben ik bij meerdere therapeuten geweest ze konden mijn pijn klachten maar tijdelijk verlichten en er werd mij verteld dat ik er maar mee moest leven. Nee dacht ik bij mezelf hier doe ik het niet voor en ging opzoek naar de mogelijkheden die er nog voor mij waren en al snel kwam ik met Tim in contact.

  De Reset Dag, deze dag heeft een wereld voor mij open gedaan!

  Tim's werkwijze is uniek en kon het met geen èèn ander soort therapie vergelijken. Hier wordt niet alleen naar het plaatje gekeken en wordt je zowel mentaal als fysiek begeleid.

  Mijn pijn was verholpen! Hierbij heeft hij mij ook nog begeleid met het verbeteren van mijn sportprestaties, voeding,doelstellingen en persoonlijke ontwikkeling.

  Tim is een inspirerend persoon voor me, als ik de mogelijkheid heb om hem nog is te bezoeken dan ga ik dit zeker doen!

  Tim Rutten - Student & Krav Maga trainer

 • "I've achieved lots of the goals we set together over a year ago. Almost all of them!"

  I'm well, just thought I'd update you with what's been going on. I've achieved lots of the goals we set together over a year ago. Almost all of them!

  I've sold all my old stuff, records, turntables, studio gear etc and got rid of everything else too, giving lots away to friends as well as donating things (books to a vluctheling bibliotheek was nice) This has been a therapy in itself, really amazing! I only kept some paperwork.

  <...>

  In Thailand I'll be able to work more on movement, yoga and bodywork, which I'll really appreciate. <...>I would like to say thanks very much for your insights, inspiration, and linked characters (Tony Robbins, Tim Ferriss, Markus Rothkranz etc)

  I have gained a great deal in my development, a great deal, all from the one session we had together. Thank you, I'm very grateful.

  I enjoy looking at the things you post, if you have a newsletter or blog I'd really like to subscribe. I'll let you know when I get a blog going and link you to it.

  Many warm wishes, and all the best for the future. Let's stay in touch!

  Regards,

  Robin

  Robin Sutcliffe - Expat / Wereldreiziger