Spieren in de schouder, bovenrug en bovenarm

Spieren in de schouder, bovenrug en bovenarm

In het schoudergebied van je lijf vind je talloze spieren. Wanneer je pijn hebt in je schouder, bovenarm of je bovenrug dan is dit vaak te herleiden op triggerpoints die je vindt in de spieren die hier zitten. Triggerpoints zijn hele kleine verkrampingen in de spieren die pijnklachten geven.

Vijf spiergroepen

In de basis kunnen we dit onderverdelen in vijf verschillende spiergroepen namelijk: schuinen spier, schouderspieren, bovenarmspieren, spieren rond de ruggengraat en de spieren voor de ophanging van het schouderblad. Nu hoef je dit niet allemaal uit je hoofd te kennen.

Klachten

Belangrijk is dat je weet dat triggerpoints in deze spieren klachten kunnen geven als stijve schouders, moeite met het heffen van je armen, afgeleide pijn in je rug en wervels, pijn in de nek en andere klachten.

Op een rijtje

Wij hebben alle spieren in het gebied rondom je schouder, je bovenrug en bovenarm uitgeschreven. Wij leggen je uit waar je de spier vindt maar bovenal hoe je pijn herkent en hoe de Triggerpoint Reset Methode je kan helpen om dit op te lossen.