Workshop Triggerpoint Reset Methode

In deze ééndaagse kennismaking workshop voor (fysio)therapeuten ontdek je hoe je chronische pijn,
zoals hardnekkige rugpijn, nek- en schouderklachten blijvend kunt oplossen.

Welke onderdelen komen langs? 

Unieke 'Reset' Technieken

Ontdek en oefen een aantal uiterst effectieve hands-on reset technieken voor het direct deactiveren van pijn en Triggerpoints. Dry Needling en pijnlijke massages zijn vanaf nu overbodig.

Mind-Body Coaching

Maak kennis met Mind-Body coaching en ontdek hoe je het onderliggende probleem van een chronische pijnklacht kunt oplossen. En dat zonder dat je de patiënt hebt aangeraakt.

Commerciële vaardigheden

Leer op een nieuwe manier werken als praktijkhouder. Trek je ideale patiënten aan. Meer tijd voor je patiënten. Wordt onafhankelijk van verwijzers en zorgverzekeraars. Doorbreek je inkomstenplafond en creëer je droompraktijk!

Enkele ervaringen van collega's...

"Van 40.000+ naalden per jaar naar 0!"

"Zo'n beetje alle Dry Needling cursussen in Nederland gedaan... Na de cursus, Triggerpoint / Pijn Reset Methode, heb ik mijn aanbod drastisch veranderd. Waarom zou ik iemand uit het buitenland wel een hele dag aanbieden en iemand uit Nederland niet? De resultaten zijn verbluffend. Daarom bied ik alleen nog maar 'Individuele Trajecten' aan.

Alex Parengkuan - Sportfysiotherapeut, Human Biomechanics specialist (Rotterdam)

"Dit is de nieuwe standaard in Europa" 

Ik was sceptisch, maar dat was helemaal onterecht. Tim brengt alles mooi samen, hij zorgt ervoor dat je doelen krijgt, dat je aan je zaak kan werken, dat je ambitie wordt gestimuleerd... maar bovenal, de technieken die hij toont, die zijn gewoon superieur. Dit is gewoon niet vergelijkbaar. Ik heb heel veel cursussen gedaan. Heel veel leuke cursussen gedaan, met leuke mensen, met heel bekwame mensen... maar ik denk nu.... Ik heb nog nooit iets gezien wat zo snel werkt. Dit is gewoon niet normaal. Dit is de nieuwe standaard in Europa. Dit zou iedereen moeten leren. Ik ben dolgelukkig. Ik sta te popelen om te kunnen beginnen maandag en mensen onder handen te nemen.

Bart Creemers - Osteopaat (België)

"De PRM gaat verder dan je in een normale fysiotherapie-setting kunt realiseren"

Ik heb bijna 30 jaar beroepservaring als fysiotherapeut en héél véél cursussen gedaan. In de Triggerpoint / Pijn Reset Methode komen mijn kennis over het lijf en de relatie tussen stress en lichamelijke klachten eindelijk tot uiting in anders handelen. Ik word heel blij en gelukkig van het helpen van mensen. De Triggerpoint / Pijn Reset Methode gaat verder dan je in een normale fysiotherapie-setting kunt realiseren.

Gertrud Potveer - Fysiotherapeut (regio Enschede)

In de workshop ontdek je het volgende:


  • Een aantal uiterst effectieve hands-on reset technieken voor het direct deactiveren van pijn en Triggerpoints.
  • Hoe je met Mind-Body coaching het onderliggende probleem van de pijnklacht kan oplossen.
  • De allerbelangrijkste reden waarom chronische pijnklachten ''chronisch'' zijn.
  • Hoe je onafhankelijk van verwijzers en zorgverzekeraars wordt, je inkomstenplafond doorbreekt en jouw droompraktijk creëert.

null


Datum: zaterdag 30 oktober: 10:00 - 17:00u (gezonde lunch & dranken inbegrepen).
Deelnemers: Max. 15 deelnemers.
Locatie: Huis Leyduin, 2e Leijweg 1, 2114BG te Vogelenzang.
Trainer: Tim van Orsouw
Investering: €497,-

Nu slechts: €47,-

Over de hoofdtrainer en bedenker van de Triggerpoint & Pijn Reset Methode

null

Mijn naam is Tim van Orsouw (1987) en ik ben als de hoofdtrainer en bedenker van de Triggerpoint & Pijn Reset Methode.

In 2006-2007 begon ik als triggerpoint masseur een triggerpoint-therapie praktijk tijdens mijn fysiotherapie opleiding (2005-2009).

Verslaafd aan studeren
Rond 2009 raakte ik na het volgen van een 'Train Your Brain' training verslaafd aan boeken en cursussen. Vanaf dat moment volgende ik gemiddeld iedere week 2 dagen cursus in binnen- en buitenland. Met name in de VS leerde ik o.a. de meest innovatieve, effectieve 'reset' technieken, waardoor o.a. de conventionele triggerpointmassage en dry needling overbodig werden.

Ruime wachtlijst
Mijn praktijk liep daardoor als een trein, maar eind 2014 liep ik bijna tegen een een burn-out aan met mijn praktijk in Amsterdam. Met een bomvolle agenda, een wachtlijst van 3-4 maanden, meer dan fulltime werken, 2 dagen per week cursus volgen en klantenservice tot in de late uurtjes zat ik vast in een onmogelijke situatie.

Tension Myoneural Syndrome (TMS)
In dat jaar kwam in aanraking met het werk van Dr. Sarno, de term TMS en de relatie tussen lichaam en geest... en ik besloot het roer om te gooien. Ik stopte met mijn praktijk, verliet mijn appartement en vertrok voor twee maanden naar Bali om bij te komen en om aan mijn nieuwe methode te werken.

Terug in Nederland begin 2015 had ik bijna niks meer. Geen huis, geen praktijk én geen geld... Wat ik wel had was een hoop kennis/ervaring, laptop, telefoon, draagbare massagetafel én een uniek concept. De Triggerpoint Reset Methode (TRM)

Triggerpoint Reset Methode
Het lukte me direct om de TRM te verkopen waarin ik o.a. een hele dag bij mensen thuis kwam. Dit werd een groot succes. Inmiddels is die methode verder uitgebouwd tot een coaching programma voor patiënten, en is er sinds 2017 een opleiding voor professionals. 

Inmiddels zijn we in 2021 en...

  • Werken er tientallen therapeuten nu uitsluitend nog op basis van de Triggerpoint / Pijn Reset Methode, zonder afhankelijkheid van zorgverzekeraars of verwijzers.
  • Boeken onze cursisten uitstekende, blijvende resultaten met hun patiënten doordat ze ruim de tijd voor ze hebben en omdat ze alle oefeningen doen en adviezen opvolgen.
  • Hebben we de positie om uitsluitend te werken met ideale, 100% gecommitteerde patiënten en cursisten die we uitstekend kunnen helpen.
  • Zijn inmiddels 300+ professionals die de cursus gevolgd hebben.
  • Hebben meer dan 14.000 deelnemers meegedaan aan de betaalde online workshops. 
  • Zijn er zelfs steeds meer bedrijven en verzekeraars die bereid zijn om deze trajecten te vergoeden. 


Graag besparen we je onze jarenlange trial en error en laten we je direct zien hoe jij jouw expertise ook om kan zetten in een dienst waar jouw ideale cliënten op zitten te wachten.


Mijn drijfveer?
Zelf heb ik van mijn 15e t/m 18e onnodig chronische pijn gehad. Het was de reden waarom ik therapeut ben geworden. Het voelt nu als mijn plicht om de miljoenen mensen in Nederland met chronische pijn op een natuurlijke, holistische wijze te helpen aan een (pijn)vrij en inspirerend leven wat hoopgevend is voor anderen.

Eeuwige student en 'trailblazer'
Ook nu blijf ik nog continu bijleren, op zoek naar nieuwe inzichten, technieken en methodes. Sinds 2015 laat ik me ook coachen bij Wake Up Warrior in de VS. Zo volgde ik zelfs in de zomer van 2021 nog een paar live trainingen, ondanks het inreisverbod. 

null

Tim van Orsouw vertelt: 

Vroeger gaf ik workshops in triggerpointmassage. Ook werkte ik 6 jaar lang vrij intensief met dry needling. 
In alle eerlijkheid was ik jarenlang in de veronderstelling dat triggerpoints de oorzaak waren van de meeste soorten pijnklachten. Met triggerpointmassage en dry needling boekte ik ook leuke resultaten. Althans, dat vond ik zelf... zeker vergeleken met wat ik tijdens mijn fysiotherapie stages had meegemaakt en wat ik van mijn patiënten hoorden die ontevreden waren over hun vorige zorgverleners.  

Waarom ik nooit meer dry needling en triggerpointmassage doe
Echter, 10+ jaar praktijkervaring later en na het volgen van zo'n 400 (!) cursussen in binnen- en buitenland, moest ik toch anders concluderen. Triggerpoints zelf bleken in mijn optiek namelijk slechts zeer zelden de onderliggende oorzaak van pijnklachten te zijn. Triggerpoints en andere drukpijnlijke plekken in het algemeen, lijken eerder een versterker van symptomen, en een gevolg of symptoom van iets onderliggends. 


Sterker nog: als je het mij vraagt, dan is dry needling & triggerpointmassage overbodig en in principe zelfs af te raden om structureel te ondergaan, zeker als stand-alone therapievorm.


Waarom ik dry needling en triggerpointmassage afraad
Als een spier namelijk o.a. door triggerpoints geïnhibeert (verzwakt) en/of overgefaciliteerd (verhoogd in tonus) is, dan heeft dat een functionele reden. Dit kan zowel een fysieke/fysiologische, viscerale maar ook een vanuit de psyche aangestuurde reden zijn. Die triggerpoints zitten er niet voor niks. Hier kom ik zometeen op terug...

Voorbeeld spanningshoofdpijn
Stel je krijgt spanningshoofdpijn.  Er zit spanning en triggerpoints in de nekspieren, zoals de m. trapezius, m. sternocleidomastoïdeus en/of m. splenius capitis etc.. Ook zit er een wervel niet lekker. De simpele gedachte is dan: de triggerpoints veroorzaken de hoofdpijn, of de articulaire disfunctie veroorzaakte de hoofdpijn. De triggerpoints en/of de articulaire disfunctie zouden dan 'de oorzaak' van de hoofdpijn zijn. Door het corrigeren van de werven, of het deactiveren van de triggerpoints verdwijnt de hoofdpijn. Probleem opgelost? Tijdelijk. Echte oorzaak aangepakt? Nee.

Talloze mede-veroorzakers
Als je verder gaat kijken dan blijkt er meer aan de hand te zijn. Naast de triggerpoints, de wervelblokkade of andere disfunctionerende gewrichten heb je ook: een slechte werkhouding, onuitgesproken ruzie met je ex wat gepaard gaat met veel onderdrukte woede, een oppervlakkige ademhaling, verstoorde darmflora, verkeerde voeding, een vergrote lever, financiële stress, te weinig beweging, het litteken van de keizersnede, de wurggreep van de zorgverzekering, je saaie behandelcabine terwijl je een natuurmens bent en vrij wilt zijn, je telefoon 's nachts die niet op de vliegtuigstand staat en/of het te weinig drinken van water. Daar krijg je ook triggerpoints van...

Het gevaar van symptoombestrijding
Als je dan hoofdzakelijk tijd besteed aan het aanprikken of het laten of zelf masseren van triggerpoints, of het manipuleren/corrigeren van de wervelkolom... dan veranderd er weinig significants in al deze factoren. Hierdoor loop je het risico dat je veel te lang symptomen blijft onderdrukken.

Fascia corrigeren? Water drinken? Woede loslaten?
Echter, door bijv. onderin de buik het litteken van de keizersnede te mobiliseren, kan het best zijn dat opeens via de verbonden fascia de spanning op de m. sternocleidomastoïdeus sterk verdwijnt. Een paar liter water drinken ontspant deze spier nog meer. Een nog grotere impact heeft doorgaans het ontdekken en loslaten van de onbewust onderdrukte woede. Dit heeft een directe invloed op je autonome zenuwstelsel, de spanning op de fascia, de organen en hormoonhuishouding.  Het loslaten van onderdrukte emoties deactiveert vaak vrijwel alle betrokken actieve triggerpoints. (!!)

Geen triggerpoints meer?
Aangevuld met een specifieke techniek op de fascia en/of de wervel, kan je de nek weer optimaal laten bewegen waardoor je direct triggerpoints kan voelen smelten onder je vingers. Een diafragma 'reset' zorgt er voor dat je weer optimaal gaat ademen, je doet een detox, gaat gezond eten en besluit om je praktijk helemaal anders te gaan doen. Je verdubbeld je omzet en vrije tijd.  Gevolg: geen triggerpoints en spanningshoofdpijn meer! Het hoofdaccent van de Pijn Reset Methode ligt dan ook op het aanpakken van deze onderliggende oorzaken. 

Of dat je chronische pijnklachten veilig en permanent kan elimineren, hangt dan ook met name af van de manier of methode waarop je de triggerpoints of drukpijnlijke plekken 'reset'. Klassieke manipulaties, dry needling of triggerpointmassage is wat dat betreft dus niet de manier waarop je deze onderliggende oorzaken bij de wortel aan pakt.

Oké Tim, maar als je geen dry needling of triggerpointmassage doet en ook nooit manipuleert, wat doe je dan wel? 


Fascia hoger in hiërarchie

Wat ik onder andere heb geleerd is de fascia en het zenuwstelsel hoger in de hiërargie staat dan de spieren. De fascia speelt onder andere een cruciale rol in het bewaken en bepalen van de tensegrity structuur (spanningsevenwicht) in het lichaam. Wanneer de fascia onder invloed van het autonome / centrale zenuwstelsel en/of omwille van arthrogene positiefouten, acute schade of littekenweefsel als een soort scheerlijn op gaat spannen, dan zullen er ook sneller triggerpoints ontstaan of in stand gehouden worden. De triggerpoints zijn functioneel in het bewaken van de tensegrity structuur. 


De triggerpoints zijn dan niet de oorzaak, maar een gevolg / symptoom. Mee eens?

Schouderklachten oplossen kan bijvoorbeeld ook zo:

Check deze korte video met 'reset technieken' voor de schouder, gefilmd in 2018 tijdens een vakbeurs.

Tim van Orsouw vertelt: 

Je hoeft geen 'verklevingen' los te maken
Pijnlijke verstoringen zijn doorgaans zacht en simpel neuroreflectoir te beinvloeden. Let op: ik schrijf bewust 'zacht en simpel'. Op bepaalde soort littekens na, heb ik het dus NIET over 'verklevingen' die met pijn 'losgemaakt' moeten worden! Oftewel: géén 'myofascial release', bindweefselmassage, spinale segmentmassage, gebruik van sponsjes, guasha, cupping, naalden, rolfing, foamrolling etc..


Centrale zenuwstelsel hoger in de hiërarchie
Echter, een verstoorde of verhoogde activiteit van het centrale zenuwstelsel staat meestal nog weer hoger in de hiërargie dan die fascia. Kan je daar iets bij voorstellen? Het zenuwstelsel is namelijk grotendeels verantwoordelijk voor die overmatige spanning op de fascia en de spieren. Vaak gaat dit ook gepaard met een vasoconstrictie, waardoor er o.a. sneller verzuring en zuurstoftekort optreedt, met alle gevolgen van dien voor de nocisensoriek. Deze overmatige spanning kunnen we vaak corrigeren door het zenuwstelsel een 'reset' impuls te geven. Deze reset technieken zijn bijzonder geschikt om in korte tijd significante resultaten te veroorzaken, wat de 'reset' technieken ook toepasbaar maakt voor chiropractors en artsen die slechts weinig tijd hebben.

Lange termijn resultaten
Ondanks dat we met de 'reset' technieken binnen enkele minuten vaak chronische pijnklachten kunnen verminderen of elimineren, kunnen we onze patiënten nóg diepgaander helpen. 


Zonder totaalaanpak komen klachten terug 
Wat ik in de jaren voordat ik werkte met de volledige Triggerpoint Reset Methode namelijk keer op keer heb mogen ervaren, is dat veel patiënten vaak weer ergens een andere klacht krijgen nadat het aanvankelijke probleem leek te zijn opgelost. Dan was bijv. de lage rugpijn opgelost, maar kregen ze daarna last van een tennisarm of bijv. van hun darmen. Of als er niet een fysiek symptoom voor in de plaats was gekomen, dan waren ze wel iets anders gaan doen om niet met de onbewust onderdrukte emoties bezig te hoeven zijn, zoals emotie-eten, roken en teveel achter een schermpje zitten. Er was eigenlijk altijd wel wat 'nieuws' met die patiënten! Herkenbaar? 

Onbewuste processen
Wat er meestal aan de hand is bij deze patiënten, is dat dit komt omdat het zenuwstelsel vaak grotendeels wordt verstoord door onbewuste stressfactoren, zoals het onderdrukken van emoties, innerlijke conflicten, relatieproblemen, gedoe in de familie, arbeidsconflict etc... wat kan resulteren in pijn. De Triggerpoint Reset Methode is een complete aanpak waarin ruime aandacht wordt geschonken voor het grondig aanpakken van dit soort stress gerelateerde componenten.

Hoe dit precies werkt en een manier waarop je dit kan aanpakken, ontdek je in de workshop.

Taco stopte met zijn praktijk voor fysiotherapie.

Bekijk de korte video en ontdek waarom Taco alleen nog maar werkt volgens de Triggerpoint / Pijn Reset Methode.

JE HEBT ALTIJD EEN KEUZE TUSSEN GROEI EN STILSTAND. KLAAR VOOR GROEI? SCHRIJF JE DAN IN VOOR DE WORKSHOP!

Datum: zaterdag 30 oktober: 10:00 - 17:00u (gezonde lunch & dranken inbegrepen).
Deelnemers: Max. 15 deelnemers. UITVERKOCHT!
Locatie: Huis Leyduin, 2e Leijweg 1, 2114BG te Vogelenzang.
Trainer: Tim van Orsouw
Investering: €497,-

Nu slechts: €47,-

VOL = VOL!

Indien de workshop is uitverkocht en / of je kunt niet op desbetreffende datum. Zet jezelf dan direct op de wachtlijst voor de volgende workshop. Zo ben je er de volgende keer gegarandeerd bij!

INSCHRIJVEN WACHTLIJST
Your information is safe with us