Tom Ceyssens

(Locatie: Mol - BE)

Osteopaat D.O.

Triggerpoint Reset Methode practitioner

Hallo en welkom op mijn persoonlijke pagina van de Triggerpoint Reset Methode.

Mijn naam is Tom Ceyssens (°1981) en ik kom uit Mol (België). Daar woon ik samen met mijn vrouw Martine en ben ik eigenaar van een mooie praktijk, genaamd Praktijk Spectrum. Ik werk er samen met 3 fysiotherapeuten, een logopediste en een massagetherapeute.


Mijn professionele weg

Al heel vroeg in mijn jeugd wist ik dat ik met mensen wilde werken. Ik was nooit echt het type om stil te gaan zitten achter een bureau. Op mijn 17e had ik mijn eerste echte blessure met voetballen. In de laatste minuten van de wedstrijd was ik alleen op weg naar doel om het winnende doelpunt te scoren. Ik werd onderuit geschopt door een ‘vriend’ van me die bij de tegenstander speelde. Mijn linker enkel lag in de prak. 

Het voelde aan als verraad en ik was vol van woede ten opzichte van hem. 


Achteraf moest ik naar de kinesitherapeut/fysiotherapeut om te revalideren. Daar werd het zaadje gepland om de opleiding kinesitherapie te gaan volgen. Ondanks de professionele behandeling heeft die linker enkel nooit meer lekker aangevoeld. 


Van 1999 tot 2003 heb ik de 4-jarige opleiding tot kinesitherapeut/fysiotherapeut gedaan aan de Provinciale Hogeschool Hasselt (PHL), intussen opgenomen tot de UHasselt.


In 2003 studeerde ik af en heb me direct in Mol gevestigd in een multidisciplinaire groepspraktijk waar naast mezelf nog 4 huisartsen, een diëtiste en een psychologe werkzaam waren. De connectie tussen mind en body was in deze praktijk één van de belangrijkste pijlers.


Bijscholingen volgen waren en zijn nog steeds een evidentie voor mij. Kort na mijn afstuderen als kinesitherapeut/fysiotherapeut heb ik een 2-jarige opleiding manuele therapie gevolgd.


Na een aantal jaren praktijkervaring bleven sommige mensen steeds met dezelfde klachten terug op mijn behandelbank belanden. Ik kreeg het gevoel dat mijn ‘toolbox’ niet uitgebreid genoeg was om deze mensen pijnvrij te krijgen. Daarom besloot ik in 2010 om de 6-jarige opleiding osteopathie te gaan studeren aan het Flanders International College of Osteopathy (FICO) in Antwerpen. Deze opleiding heb ik ook met succes afgerond. Ik ben direct na mijn afstuderen dan ook blijven hangen om te assisteren en intussen geef ik er zelf ook les.


In 2014 kwam plotseling het pand naast onze privéwoning te koop. Ik heb toen niet getwijfeld om dit te kopen en zo werd Praktijk Spectrum boven de doopvont gehouden.

Mensen een pijnvrij leven bezorgen

Mijn grootste uitdaging in mijn professionele activiteit is om mensen pijnvrij te krijgen en te BEHOUDEN. 

Ook als osteopaat merkte ik dat ik hier niet altijd in slaagde. Bij sommige patiënten kwamen telkens steeds dezelfde klachten terug. 

‘Dig on’ oftewel ‘graaf dieper’ waren de wijze woorden van Andrew Taylor Still (°1828-*1917), de oprichter van osteopathie. 

Daarom besloot ik om verder onderzoek te doen naar hoe ik mijn ‘toolbox’ verder kon uitbreiden om de mensen die bij mij op consultatie komen met chronische pijnen nog beter te helpen naar een pijnvrij leven. 

Begin 2020 kwam ik in aanraking met de Triggerpoint Reset Methode. Na wat opzoekwerk hieromtrent was ik zodanig getriggerd om deze opleiding te gaan volgen. 


Evolueren als mens en als therapeut

Sinds dit eerste contact met de Triggerpoint Reset Methode heeft er een hele evolutie in mijn ‘zijn’ plaats gevonden.

 

Tijdens de eerste Triggerpoint Reset Methode cursus werd ik geconfronteerd met mijn eigen gevoelens en emoties. Dit was nieuw en een hele openbaring. Voorheen was ik eerder een gesloten man die zijn gevoelens en emoties het liefst zo ver mogelijk weg stopte zodat ze voor niemand zichtbaar waren. Om de paar maanden barstte dan wel eens ‘de bom’ en kwam alles er in één keer uit. Als jonge kerel heb ik nooit echt goed leren omgaan met mijn gevoelens. Mijn ouders hebben me alles gegeven wat ik nodig had tijdens mijn jeugd, ik ben ze er elke dag enorm dankbaar voor, maar het hoofdstuk ‘omgaan met gevoelens en emoties’, dat heb ik niet echt meegekregen van thuis uit.


Mijn vrouw Martine is sinds enkele jaren erg gedreven bezig met haar zelfontwikkeling. Dit was een trigger voor mij om ook met mezelf aan de slag te gaan en te groeien in mijn ‘zijn’.

Dankzij de Triggerpoint Reset Methode heb ik een manier gevonden die bij mij goed past om mezelf verder te ontwikkelen. Niet alleen als mens, maar ook als therapeut. De Triggerpoint Reset Methode is het ontbrekende stuk in mijn ‘toolbox’ om de mensen die beroep op mijn expertise doen blijvend pijnvrij te krijgen.


Je moet er maar mee leren leven….

Vaak belanden er mensen op mijn behandelbank met chronische pijnklachten waarvan de oorzaak niet gekend is. De huisarts of de specialist zegt dan: “Meneer/Mevrouw we vinden niets afwijkend, je moet er maar mee leren leven.”

Als therapeut kan ik dit niet aanvaarden. Er is altijd een oorzaak van de pijnklachten. Daarom ben ik met meer gaan verdiepen in de connectie tussen ‘mind’ en ‘body’. Hier ligt de sleutel naar een pijnvrij bestaan.

"De Triggerpoint Reset Methode is het ontbrekende stuk in mijn ‘toolbox’ om de mensen die beroep op mijn expertise doen blijvend pijnvrij te krijgen."
- Tom Ceyssens

Andere manier van werken

Sinds de technieken uit de Triggerpoint Reset Methode in mijn ‘toolbox’ zitten is mijn werkwijze danig geëvolueerd. Ik gebruik veel minder invasieve/agressieve/diepe technieken om spierknoopjes te doen ontspannen.

Met zachte en ontspannende technieken kan ik pijnlijke spierknopen langdurig uitschakelen zodat je beter en vrijer kan bewegen en functioneren. 


Totaalconcept

De Triggerpoint Reset Methode is echter een totaal aanpak om jouw pijnklachten te bestrijden. Het is veel meer dan enkel wat spierknoopjes ‘losmaken’. Ik ga verder dan dat! Samen gaan we naar jouw gehele lichaam kijken en dus niet enkel naar jouw pijnlijke lichaamsdeel. We onderzoeken jouw leefstijl, routines, link tussen mind en body, emoties,… en nog zoveel meer.


Die pijnlijke linker enkel, weet je nog?
Die linker enkel is eigenlijk vanaf mijn 17e blijven opspelen. Ik heb wel nog tot mijn 33e kunnen voetballen, maar die enkel was nog steeds ‘aanwezig’. Hij heeft nooit helemaal meer lekker aangevoeld. Het bleef mijn ‘zwakke plek’.


Na mijn eerste Triggerpoint Reset Methode cursus was mijn linker enkel helemaal pijnvrij. Dit is ook zo gebleven. Ik kan tegenwoordig terug pijnvrij joggen, springen, golfen, etc…


Wil jij ook:

 • Pijnvrij kunnen sporten
 • Pijnvrij kunnen genieten van jouw leven
 • Zelf de regie van jouw leven in handen nemen
 • Gelukkig zijn
 • Stressvrij leven
 • Jezelf ontwikkelen
 • Jezelf energiek voelen

null


Ben jij:

 • Bereid om in jezelf te investeren
 • Bereid om er vol voor te gaan.
 • Jouw gezondheid op de eerste plaats te zetten
 • Ondernemend
 • Gemotiveerd om er NU iets aan te doen

Wil jij dit en herken jij jezelf hierin? 

Vraag dan hieronder jouw GRATIS adviesgesprek aan door op de gele knop te drukken en het contactformulier in te vullen. 

Wie weet werken we binnenkort samen eraan om terug het pijnvrije leven te bekomen waar jij al jaren van droomt!


Gratis adviessessie inplannen met Tom?