Neuromusculair pijnspecialist Tim van Orsouw te Baarn

Mijn verhaal...

Mijn naam is Tim van Orsouw (1987)

Als ondernemer en voormalig stijve hark met chronische pijn zie ik het als mijn missie om de miljoenen mensen in Nederland met chronische rugpijn, nek- en schouderklachten op een natuurlijke, effectiece manier pijnvrij te maken.

De manier waarop ik dit in 2018 doe is door middel van het opleiden van therapeuten in de Triggerpoint Reset Methode, het maken van educatieve video's en het ongecensureerd uitdagen van de status quo. 


Mijn drive komt voort uit mijn eigen verleden met chronische pijn. Zo'n 8 jaar lang raakte ik om de haverklap geblesseerd met sporten en ik had geen idee hoe het kwam. Op mijn 17e zat ik na een paar zware longoperaties zelfs een jaar lang in de ziektewet. Ik was (altijd al) een stijve hark, ik had chronische pijn en ik had de energie van een doodgeboren pak vla. Ik weet hoe het voelt om beperkt te zijn door mijn lichaam, maar gelukkig weet ik ook hoe weer zelf de regie over mijn gezondheid kan krijgen.


Waar ik inmiddels in geloof is dat ons lichaam onder de juiste omstandigheden zichzelf kan genezen én ik geloof ook dat het mogelijk is om zelf de regie te krijgen over onze gezondheid.

Pijn is echter wel een signaal, ons lichaam probeert ons iets te vertellen... en gaat pas over nadat je de bijbehorende les hebt geleerd. Tijd om eens open minded te gaan luisteren naar wat je lijf je te vertellen heeft :-)  


Wat zeggen anderen over mij? 

Ambitieus, eigenwijs, ondernemend, leergierig en open minded

Niet vakkenvullen, maar masseren
In plaats van als vakkenvuller of barman, begon ik op mijn 18e -na een jaar ziektewet met chronische pijn- aan mijn "carrière" als gediplomeerd sportmasseur en triggerpointtherapeut in mijn eigen praktijk.

Tegelijkertijd studeerde ik ook fysiotherapie, maar had ik nog last van chronische pijn. Inmiddels zijn we 12 jaar verder en heb ik als Neuromusculair therapeut en coach ruime ervaring met het snel en permanent elimineren van o.a. (chronische en/of complexe) vormen van onder meer: hoofdpijn, rugpijn, nek- en schouderblessures, rug-, bil- en heuppijn, stijve spieren en met het optimaliseren van topsport prestaties.


400+ cursussen en seminars
Met name in de afgelopen 9 jaar verdiepte ik me in honderden boeken (2 per week) en volgde ik zo'n 2 dagen per week in totaal meer dan 400 cursussen of seminars. Ik ging op zoek naar de meest effectieve methodes die ik kon vinden in binnen- en buitenland en op basis van deze ervaring ontwikkelde ik de Triggerpoint Reset Methode.

Presteren op topniveau
Inmiddels geef ik toonaangevende, hoogwaardige trainingen aan ambitieuze artsen, masseurs en therapeuten en werk ik met een select aantal 'high achievers' zoals ondernemers, artiesten of topsporters met chronische pijn via de Individuele Reset Trajecten (IRT). Zo'n IRT is een andere naam voor de Triggerpoint Reset Methode. Het doel van deze trajecten is het elimineren van te lang durende pijnklachten en/of blessures, zodat mijn cliënten weer op topniveau kunnen presteren. 


Triggerpoint Reset Methode
Deze manier van "triggerpoint-therapie" die ik heb ontwikkeld is overigens compleet anders dan 'gewone' triggerpoint-therapie en is niet te vergelijken met bijv. dry needling of triggerpointmassage. De behandelingen zijn in tegenstelling tot vele andere vormen van therapie in principe  dan ook zonder naalden, injecties, kraken, krachttraining en pijnlijke (zelf)massage.

In vrijwel al mijn spieren triggerpoints

Stijve spieren en chronische pijn
Na jaren pijn lijden moest ik er zelf achter komen dat de chronische restpijn van de operatie afkomstig bleek te zijn uit een triggerpoint verstopt onder mijn schouderblad. Ik ontdekte ook dat triggerpoints in mijn hamstrings er voor zorgden dat ik niet met mijn vingers aan de grond kon komen. Ik leerde mezelf onderzoeken en kwam tot de volgende pijnlijke conclusie: ik had in vrijwel al mijn spieren kleine spierknoopjes, triggerpoints dus. Na één behandeling op mezelf kon ik voor het eerst in mijn leven met gestrekte benen met mijn vingertoppen mijn tenen aanraken.


Chronische pijn getackeld. 

Na één behandeling op mezelf had ik ook mijn chronische pijn getackeld en sinds dat moment ben ik niet meer geblesseerd geweest. De
steken in mijn zij tijdens het sporten, de hoofdpijn na een avond stappen of slecht slapen, de rugpijn na het werken in de tuin, de muisarm van te lang achter de laptop zitten, de kramp in mijn kuiten tijdens het hardlopen, gevoelige tanden tijdens het eten van een ijsje... noem maar op. Ik heb het allemaal op kunnen lossen met behulp van mijn eigen triggerpoint-therapie, daar waar de huisarts, chirurg, fysio etc. geen oorzaak konden vinden.

Inmiddels ervaren therapeut, trainer en coach

Interessant netwerk...

Ik heb het voorrecht gehad om de afgelopen jaren 1000+ mensen persoonlijk te hebben mogen begeleiden in het sterk verminderen of in zijn geheel elimineren van chronische pijnklachten, onder wie topatleten, succesvol ondernemers en beroemdheden zoals David Wolfe (foto) en Brian Tracy.

Ook de mensen waar ik zowel zakelijk als privé mee om ga zijn bijna allemaal ervaringsdeskundigen en/of professioneel gezondheid experts. Één van deze mensen is mijn ex-partner Inèz Anne-Fleur Sanders van Profound Stress Relief Training & Coaching. Zij is als biomedicus, stress expert en ervarings deskundige op het gebied van traumatische ervaringen en stress, iemand waar ik enorm veel van geleerd heb. Tegenwoordig werk ik met bijna al mijn patiënten het haar samen en vormt ze vast onderdeel van een Invididueel Reset Traject. 


Dankzij mijn netwerk heb ik het voorrecht om op de hoogte te zijn en persoonlijk ervaring te hebben met nieuwe ontwikkelingen in de wereld van o.a. raw food, superfoods, hoge kwaliteit supplementen, ontgiftings methoden, persoonlijk leiderschap, energiewerk, emotional stress relief, spiritualiteit en andere natuurlijke geneeswijzen voor het verkrijgen van een optimale gezondheid.

Complete 'holistische' aanpak, geen symptoombestrijding

"I am inspired by this type of trigger-point therapy. Whenever I am back in Holland or whenever I have the opportunity for Tim to work on me again, I will take it."

David 'Avocado' Wolfe - Internationaal gezondheidsexpert, Best-selling auteur & Professioneel spreker

Toonaangevend trainer, spreker & opleider in triggerpoint-therapie

Vanaf 2008 tot 2015 gaf ik regelmatig workshops, seminars, en keynote lezingen over triggerpoints en triggerpointzelfmassage aan zowel mensen met klachten, alsmede aan professionals zoals (fysio)therapeuten en masseurs.

Tegenwoordig doe ik dat niet meer, omdat ik effectievere vormen heb geleerd waarmee de triggerpoints kunnen worden uitgeschakeld door hun oorzaak aan te pakken, in plaats van door alleen op het triggerpoint zelf te gaan werken. 

In 2014 ontwikkelde ik dan ook de Triggerpoint Reset Methode (TRM), waar ik sinds 2015 Masterclasses, Mentor-classes en Trainingen in geef. Deze trainingen zijn bedoelt voor ambitieuze zelfstandig therapeuten of praktijk eigenaren die absoluut het beste willen voor hun patiënten én voor zichzelf. 

Tim als keynote spreker LifeLift Body Event in Amsterdam

Hier zie je mij als als keynote spreker tijdens het LifeLift Body Event in Amsterdam. Als jij je hand op je rug draait, voelt dat dan wel soepel?

Verslaafd aan studeren / nieuwe dingen ontdekken

In de afgelopen jaren volgde ik 400+ cursussen/trainingen in binnen- en buitenland over allerlei onderwerpen die ik belangrijk vind, waaronder Voeding, Glycobiologie, Healing, Mindset, MindBody, Psychologie, Marketing, Spiritualiteit, Leiderschap, Coaching, Oosterse- en andere natuurlijke geneeswijzen.

Op het gebied van pijn- spier- en triggerpoint behandeling waren dat onder andere: Triggerpointmassage (eerste lichting NL in 2007), Fysiotherapie (2005-2009), Triggerpoint Specialist (docent), Neuromusculaire therapie (HBO), Medical Taping Concept, Easy Taping, Sportmassage, Dry Needling, Triggerpoint Spray & Stretch, Primal Reflex Release Technique™, Neurostructural Integration Technique™, Advanced Pain Neutralization Techniques™ , Energetic Structural Balance®, 4xT Methode® / Orthopedische Revalidatie Advanced, Emmett Technique® en Neural Reset Therapy®.

Ook op het gebied van Psychologie/Mindset heb ik mezelf getraind in onder andere het werk van Prof. Dr. John Sarno, Adam Heller, Steven Ozanich, Byron Katie, Dr. Howard Schubiner en vele andere specialisten op het gebied van MindBody. Ook heb ik verschillende leiderschaps trainingen en programma's gevolgd bij o.a. Landmark Worldwide, Peak Potentials Training, Tony Robbins en Wake Up Warrior in de VS. 

De Triggerpoint Reset Methode is een eigen mix van aangepaste varianten, vaak afgeleid uit op de bovenstaande opleidingen met als doel om triggerpoints direct te neutraliseren en het zenuwstelsel te kalmeren.

Masterclass Triggerpoint Reset Methode voor massage- en fysiotherapeuten

Foto van een eendaagse Kennismakings masterclass in de Triggerpoint Reset Methode voor massage- en fysiotherapeuten.

Behalve het leren van nieuwe behandeltechnieken, geef ik ook training in business en leiderschap, zoals branding, marketing en mindset.

Hoe kan ik je helpen?