arrow_drop_up arrow_drop_down

Taco Splinter

(Locatie: De Bilt)

Fysiotherapeut, Manueel therapeut, 
Triggerpoint Reset Methode co-trainer & practitioner

Ervaren therapeut
Mijn naam is Taco Splinter en sinds 2008 werk ik als fysio, manueel- en bindweefsel therapeut en in 2017 ben ik als één van de eerste therapeuten in Nederland via Tim van Orsouw in de Triggerpoint Reset Methode (TRM) cursus terecht gekomen.

Rugpijn, nek- en schouderklachten voorgoed laten verdwijnen
De TRM gaf mij de kennis en technieken die ik al jarenlang miste in de huidige Fysiotherapie. Het heeft mij als therapeut, als praktijkhouder van Totaal Therapie Splinter en als mens completer gemaakt in mijn werk, in privé, voor mijn gezin en in mijn mentale welzijn.

Met de TRM werk ik met de beste manier om chronische pijnklachten zoals rugpijn, nek- en schouderklachten voorgoed de laten verdwijnen.

Op maat gemaakt behandel/coaching traject
De methode is de meest complete manier om de pijnklachten vanuit een holistisch perspectief te benaderen en aan te pakken. Aan bod komen o.a. De fysieke klachten, mentale aspecten, emoties over de klachten, leefstijl, slaap en het immuunsysteem. Dit zijn de pijlers waar de meeste chronische of steeds terugkerende klachten door instant gehouden worden. Deze onderdelen worden voor elke patiënt op maat gemaakt en geven daarom ook het ultieme pijnvrije resultaat.

Dus, stel jezelf eens voor hoe jouw leven er uit kan zien zonder pijnklachten:

 • Je kan weer pijnvrij sporten
 • Pijnvrij wandelen, fietsen, zwemmen
 • Uit bed springen in de ochtend!
 • Spelen met je kinderen of kleinkinderen
 • Normaal de boodschappentas tillen uit de auto
 • Die actieve droomvakantie maken
 • Weer kunnen dansen op een feestje
 • Stressvrij bewegen!
 • Weer volop energie hebben
 • Energie om jezelf weer verder te ontwikkelen

Alles uit het leven halen
Ik werk graag met mensen die volop in het leven staan en die net als ik, er alles uit willen halen wat er in zit.

Voor wie? 
Dus als jij ondernemend, open-minded, optimistisch, positief en holistische manier van leven hebt of dat graag weer terug zou willen, dan is een TRM traject met mij voor jou de weg naar een pijnvrij leven. 

Je klachten de baas
Je krijgt de volledige controle over je lichaam! Zelfs bij terug kerende klachten kan je deze gelijk weer de baas! Dat is wat ik jou te bieden heb bij Totaal Therapie Splinter.


Gratis advies gesprek aanvragen?
Wist je dat je een volledig vrijblijvend advies gesprek kan aanvragen?
Tijdens dit gesprek kan ik beoordelen of dat één van mijn diensten het best bij je past, of dat ik je kan doorverwijzen naar iets of iemand anders.

Indien ik denk dat je bij mij aan het juiste adres bent, dan zal je een op maat gemaakt traject aangeboden krijgen die het snelste en beste resultaat voor jou biedt.  Onderaan deze pagina vindt je meer informatie! 

Uitgedokterd? 
Dus ben jij uitgedokterd in het medische circuit en herken jij jezelf in een of meerdere van de volgende klachtenbeelden: 

 • Chronische rug,- nek- en/of schouderklachten
 • Migraine en hoofdpijn
 • Fibromyalgie
 • Andere chronische onverklaarbare pijnen

  Vul dan onderaan het contact formulier in voor een gratis adviesgesprek (45 min.) en start jou reis naar een pijnvrij bestaan!

"Ik had zo veel afleiding strategieën dat ik ze pas vele jaren later door kreeg." - Taco Splinter


    Wat is mijn 'echte' verhaal? 


Hier zie je mij samen met mijn partner Myrna en mijn kinderen Sil en Feline.

De basis was goed, alleen koos ik een andere route!


    Gescheiden ouders
Ik kom uit een Utrechts gezin vader en moeder met 3 jongens. Mijn ouders zijn gescheiden toen ik 12 jaar oud was en mijn moeder zorgde nagenoeg alleen voor ons. Mijn onzekerheid bracht mij altijd slechte keuzes, ik wilde erg graag "bij horen". Vanaf een jaar of 14 was ik volop weg van huis wilde ik bij de stoere jongens uit de wijk aansluiting krijgen. Ik was de klassieke ‘meeloper' en ging al snel met drank en softdrug aan de slag. Ik kwam op plaatsen in de stad waar ik nog lang niet had mogen zijn en eigenlijk ook helemaal niet wilde zijn. 

    Het vluchtgedrag was mijn overlevingsmechanisme.

De middelbare school in centrum Utrecht was een prima plek voor het starten van een kroegentocht of bezoekje aan de coffeeshop om de hoek. Fantastische tijd dacht ik zo! Genoeg vrienden die lekker alle remmen los lieten en waar ik maar al te graag bij wilde horen. Nergens aan denken en geen enkele verantwoordelijkheid nemen, lekker verdoofd terug de klas in of terug naar huis. Godzijdank wel mijn Havo diploma gehaald maar uiteraard met minimale inspanning het Maximale resultaat… 

    BAM! Realitycheck!

Uitgeloot voor mijn studie fysiotherapie, na een jaartje werken was dat mijn doel. Fysiotherapie, maar uitgeloot door de lage cijfers. Dikke schop in mijn ballen dus. Koste mij uiteindelijk 3 jaar om na de HAVO op de opleiding te komen. Waarom zo moeilijk zou je denken, stomme keuzes maken en geen verantwoordelijkheid nemen voor mijn lakse gedrag. Ik had zo veel afleiding strategieën dat ik ze pas vele jaren later door kreeg.

    Alles was 'leuker' dan over mezelf nadenken
Drinken, voetballen, gamen, sex, drugs, uitgaan, films kijken, alles was leuker dan over jezelf nadenken en er wat mee doen, ik wist echt niet beter toen!! Zelfs op het HBO was het altijd minimalisme, wel overleeft allemaal. Maar wel met vertraging


    Ik ben verantwoordelijk voor al mijn shit!

Ik heb afgelopen jaren veel gedaan aan persoonlijke ontwikkeling. Hierdoor weet ik dat al mijn keuzes die ik bewust en onbewust heb gemaakt invloed hebben gehad op mijn leven en mijn gevoel. Ik neem nu de verantwoordelijkheid voor mijn eigen keuzes en en beslissingen. Ook voor wat ik niet doe of heb gedaan. Ik weet dat alleen ik de enige verantwoordelijke ben voor wat er met mij gebeurd.
    
    Wil jij ook controle over je leven? 
Het is een fantastisch gevoel dat ik zelf controle heb over wat ik voel, doe, denk en oordeel. Het geeft mij de beste resultaten voor mijzelf, mijn bedrijf, mijn gezin en ook mijn voor cliënten. 

Wil je dit ook? Dan is het tijd voor actie! Plan hier onder een gratis advies gesprek met mij in en dan kunnen we samen bekijken wat voor jou de beste oplossing is om van je klachten af te komen! 

  

Gratis adviessessie inplannen met Taco?