Taco Splinter

(Locatie: Amersfoort)

Fysiotherapeut, Manueel therapeut, 
Triggerpoint Reset Methode co-trainer & practitioner

Aangenaam, mijn naam is Taco en ik wil je graag wat vertellen over mijzelf en mijn werk met de Triggerpoint Reset Methode. 
 

Samen met mijn vriendin, onze 2 schatten van kinderen en meneer Splinter de kat, wonen wij met veel plezier al meer dan 15 jaar in het altijd mooie Amersfoort. 
 

Sinds 2008 werk ik als fysio, manueel- en bindweefsel therapeut. Na 8 jaar in loondienst te hebben gewerkt bij een particuliere praktijk in Amersfoort, ben ik in 2016 mijn eigen praktijk begonnen in De Bilt. 

De vrijheid om als ondernemer te bepalen wanneer ik werk maar vooral ook hoe ik werk, gaf mij een enorme boost om mijn toekomst zelf uit te stippelen. Zelf te kiezen voor de opleidingen, kennis en methodes waar ik echt energie en power van krijg. 


Mijn weg naar de TRM
In 2017 was ik op zoek naar uitbreiding van mijn fysiotherapeutische vaardigheden. Ik behandelde al veel triggerpoints, (verkrampingen in een spier die hard en pijnlijk aanvoelen als een ‘knoopje’) via de dry-needling methode en werkte vanuit de fascia (bindweefsel) technieken maar toch bleef er een beperking in mijn werk als fysiotherapeut.
 

Ik zag heel vaak dat er fysieke klachten waren die werden veroorzaakt door een stress en- of spanningscomponent in het werk of privé leven en hier kon ik geen invloed op uitoefenen. Tijdens mijn fysiotherapie opleiding werd hier nagenoeg geen aandacht aan besteed. 

Natuurlijk, ik kon de stress factoren herkennen en benoemen, maar deze klachten ‘dieper’ behandelen ging niet. Ik was gebonden aan de fysieke tools en de beperkte tijd die ik had vanuit fysiotherapie werkveld. 
 

Dit bleek een frustratie en gemis te zijn. Ik was zo veel langer bezig met het helpen van de patiënten en soms was het gewoon ‘dweilen met de kraan open’. 
 

Ik kon het symptoom wel oplossen maar zonder de wortel aan te pakken, kwam het symptoom heel vaak weer terug. 

Ik werd veelal geacht een fysiek probleem alleen met een fysieke behandeling op te lossen, maar bij veel klachten liep het herstel proces niet volgens de normale fysiotherapeutische richtlijn. 


Toeval of niet, ik kwam bij de Triggerpoint Reset Methode uit en in 2017 ben ik als één van de eerste therapeuten bij de TRM opleiding gekomen van Tim van Orsouw (neuromusculair therapeut en pijnspecialist)
 

De TRM gaf mij de kennis en technieken die ik al jarenlang miste in de huidige fysiotherapie. De unieke manier om de stress en het spanningscomponent aan te pakken bij fysieke klachten heeft mijn behandelingen ontzettend goed gecomplementeerd. 


Op maat gemaakt behandel/coaching traject

De methode is de meest complete manier om de pijnklachten vanuit een lichaam-geest model te benaderen en aan te pakken. Aan bod komen o.a. de fysieke klachten, de triggerpoints, mentale aspecten, emoties over de klachten, leefstijl, slaap en het immuunsysteem. 

Dit zijn de pijlers waar de meeste chronische of steeds terugkerende klachten door in stand gehouden worden. 

Naast het behandelen van de triggerpoints via de nieuwste reset-technieken, gaan we middels de mind-body coaching werken aan de mentale barrières om deze te doorbreken. Hierdoor zal de lichaam-geest relatie weer helemaal herstellen.  

Stel jezelf eens voor hoe jouw leven er uit kan zien zonder pijnklachten:

 • Geen fysieke beperkingen
 • Weer volop energie hebben
 • Stressvrij bewegen
 • Pijnvrij wandelen, fietsen, zwemmen
 • Uit bed springen in de ochtend
 • Spelen met je (klein)kinderen
 • Ontspannen naar je werk gaan
 • Sporten
 • Werken aan je carrière 
 • Die actieve droomvakantie maken
 • Weer kunnen dansen op een feestje
 • Jezelf verder te ontwikkelen

Alles uit het leven halen

Elke dag probeer ik een beetje beter te worden dan de vorige dag. Elke dag is er wel een leermoment. Soms is het met sporten/bewegen, soms in een frustratie of met een tegenslag. Ik probeer mijzelf constant te verbeteren waar ik kan. 

Ik werk graag met mensen die volop in het leven staan en die net als ik, er alles uit willen halen wat er in zit. 

Voor wie? 

Als jij ondernemend, open-minded, optimistisch, positief en holistische manier van leven hebt dan is een TRM traject voor jou de weg naar een pijnvrij leven. 

 

Je klachten de baas

Je krijgt de volledige controle over de triggerpoints in je lichaam! 

Zelfs bij terugkerende klachten kan je deze gelijk weer de baas. 

Dat is wat ik jou te bieden heb bij Totaal Therapie Splinter.


Gratis adviesgesprek aanvragen?

Wist je dat je een volledig vrijblijvend adviesgesprek kan aanvragen? 

Tijdens dit gesprek kan ik beoordelen op welke manier ik jou het beste kan helpen en kunnen we al gelijk een start maken. 

Als ik denk dat je bij mij aan het juiste adres bent, dan bied ik je een op maat gemaakt traject aan, die het snelste en beste resultaat voor jou biedt.  

Onderaan deze pagina vind je meer informatie.


Uitgedokterd? 

Herken jij jezelf in een of meerdere van de volgende klachten en jij uitgedokterd in het medische circuit: 

 1. Chronische of langdurige rugklachten
 2. Chronische of langdurige nekklachten
 3. Chronische of langdurige schouderklachten
 4. Langdurige hoofdpijn en migraine klachten
 5. Fibromyalgie
 6. Klachten met uitstralingspijn
 7. Andere chronische onverklaarbare pijnen
 8. Terugkerende bovengenoemde pijnklachten

 

Vul dan onderaan het contactformulier in voor een gratis adviesgesprek (45 min.) en start jouw reis naar een pijnvrij bestaan!


"Ik had zo veel afleiding strategieën dat ik ze pas vele jaren later door kreeg." - Taco Splinter


    Wat is mijn 'echte' verhaal? 


Hier zie je mij samen met mijn partner Myrna en onze kinderen Feline en Sil. 

Wat een omweg heb ik gemaakt!


Gescheiden ouders
Ik kom uit een Utrechts gezin; vader en moeder met 3 jongens. Mijn ouders zijn gescheiden toen ik 12 jaar oud was en mijn moeder zorgde nagenoeg alleen voor ons. Mijn onzekerheid bracht mij vaak slechte keuzes, ik wilde heel graag "erbij horen". Vanaf een jaar of 14 was ik vaak weg van huis en wilde ik bij de stoere jongens uit de wijk aansluiting krijgen. Ik was de klassieke ‘meeloper' en ik ging al snel met drank en softdrug aan de slag. Ik kwam op plaatsen in de stad waar ik nog lang niet had mogen zijn en eigenlijk ook helemaal niet wilde zijn. Het schuldgevoel kwam altijd later pas. 


Het vluchtgedrag was mijn overlevingsmechanisme.

De middelbare school in centrum Utrecht was een prima plek voor het starten van een kroegentocht of bezoekje aan de coffeeshop om de hoek. Fantastische tijd dacht ik zo! 

Genoeg vrienden die lekker alle remmen los lieten en waar ik maar al te graag bij wilde horen. Nergens aan denken en geen enkele verantwoordelijkheid nemen, lekker verdoofd terug de klas in of terug naar huis. 

Gelukkig wel mijn Havo diploma gehaald.

BAM! Realitycheck!

Na de Havo ging ik eerst een jaartje werken om te bedenken welke richting ik uit wilde. Fysiotherapie werd mijn doel. Helaas werd ik uitgeloot door te lage cijfers behaald op de Havo. Dit was mijn wake-up call! Als je iets wilt, moet je er voor werken.

Ik ben teruggegaan naar school en door hard werken heb ik mijn VWO diploma behaald. Psychologie studeren aan de universiteit leek mij ook wel wat, maar al snel was duidelijk dat dat niet de opleiding was die ik zocht. Teveel theorie en geen mensenwerk. Het koste mij, na het behalen van mijn Havo diploma, uiteindelijk 3 jaar om de Fysiotherapie opleiding te komen. Het was een flinke omweg maar eentje met heel veel wijze lessen!!
 

Ik ben zelf verantwoordelijk voor mijn acties!

De afgelopen jaren heb ik veel gedaan aan persoonlijke ontwikkeling. Het blijven trainen van mijzelf en het verkrijgen van nieuwe tools en andere denkwijzen geven mij veel energie en power. 

Hierdoor weet ik dat al mijn keuzes die ik bewust en onbewust heb gemaakt invloed hebben (gehad) op mijn leven en mijn omgeving. 

Ik neem nu de verantwoordelijkheid voor mijn eigen keuzes en beslissingen, de goede en ook de minder goede. Ik weet dat alleen ik de verantwoordelijke ben voor wat er met mij gebeurd en niemand anders. 


Wil jij ook controle over je leven? 

Het eindresultaat van een Triggerpoint Reset Methode traject is niet alleen het pijnvrij zijn. Ik ga voor de extra bonuspunten om mijn cliënten ook de energie en het vertrouwen in zichzelf terug te krijgen zoals ik dat ook kreeg van de TRM. En dat geldt ook voor de lange termijn. De pijnlijke triggerpoints zijn echt niet meer nodig. 


Als jij er vol voor gaat, dan gaan wij dit samen bereiken!!!  

Wil je dit ook? Dan is het tijd voor actie! Plan hieronder een gratis adviesgesprek in met mij en dan gaan we samen bekijken wat voor jou de beste oplossing is.  

Op weg naar een pijnvrij leven!  

Gratis adviessessie inplannen met Taco?