Chronische pijn of blessure blijvend oplossen
met de Triggerpoint Reset Methode™? Dat kan!

De nieuwe Triggerpoint Reset Methode is een totaaloplossing voor het blijvend elimineren van triggerpoints (spierknopen) en chronische pijn, waarbij ook de daadwerkelijke onderliggende oorzaken worden aangepakt.


Tegenwoordig is het behandelen van die triggerpoints 'hot' in therapieland. Inmiddels bieden duizenden fysiotherapeuten bijvoorbeeld 'dry needling' aan, en passen veel masseurs zogenaamde triggerpointmassage toe als één van de behandeltechnieken om die pijnlijke spierknopen te behandelen. 

Echter, deze vormen van triggerpoint-therapie pakken niet de onderliggende oorzaak aan, waardoor ik dit ook niet aanbeveel. 


null

Neuromusculair specialist & Mindbody coach Tim van Orsouw is de bedenker en hoofdtrainer van de Triggerpoint Reset Methode

Triggerpoints en pijn ontstaan namelijk niet zomaar, en het puur behandelen van spieren is slechts zelden de oplossing!

Er zijn modernere, effectievere en completere vormen van 'triggerpoint-therapie' mogelijk dan enkel de triggerpointmassage of dry needling. Een voorbeeld van een pijnlijke, stijve schouder vol met triggerpoints, waarbij de pijn verdwijnt na het corrigeren van de bindweefselvliezen (fascia) en het 'insturen' van het gewricht, zie je in de onderstaande video.

Zo had deze dame al 8 maanden last van een vastzittende
schouder
waarbij fysiotherapie niet werkte.:

Dit fragment is gefilmd in 2015 tijdens een workshop in Curaçao. De dame in kwestie had na besmetting met Chicungunya als restklacht een fors beperkte schouder overgehouden, wat werd gediagnostiseerd door de fysiotherapeuten als 'frozen shoulder'.

Voor de volledigheid: op de video is niet te zien dat ik in de minuut voorafgaand aan deze behandeling, ongeveer een halve minuut diep in haar oksel een belangrijke spier losser heb gemaakt. 

De Triggerpoint Reset Methode is

niet geschikt voor iedereen

Deze complete methode is echter niet voor iedere soort klacht en iedere persoon geschikt om te ondergaan. Ik werk namelijk alleen met mensen die aan bepaalde voorwaarden voldoen, waardoor de kans op een succesvolle behandeling extra groot is. 

Voor wie wel?

Je hebt de volgende eigenschappen:

 • pro-actief
 • sportief
 • ondernemend
 • open minded
 • positief ingesteld
 • 100% gecommitteerd 

Daarnaast heb je twee of meer van de volgende (karakter)eigenschappen: 
 • gedreven / ambitieus
 • perfectionistisch 
 • zorgzaam
 • hooggevoelig of spiritueel

Je hebt last van één of meerdere van de onderstaande steeds terugkerende of langdurige klachten:

 • Nek- en schouderpijn (o.a. impingement, pijn tussen schouderbladen, frozen shoulder, slijmbeursontsteking, vastzittende wervels en stijve nekspieren)
 • Rugklachten (o.a. hernia, 'a-specifieke lage rugklachten', ischias, 'spit, 'lumbago', piriformis syndroom, discopathie en stijve hamstrings)
 • Hoofdpijn (o.a. spanningshoofdpijn, migraine, oorsuizen(tinnitus), duizeligheid en/of gespannen kaakspieren)
 • Algehele spannings- of pijnklachten (Fibromyalgie, stijve spieren en gewrichten, stress, snel spierpijn, veel triggerpoints)

Wat zeggen anderen over het Individuele Reset Traject?

Anne Quaars - Branding Businesscoach (2006)

Klachten / Diagnose: fibromyalgie

"Ik ben oprecht verrast over hoe snel en pijnloos Tim mij van mijn klachten heeft afgeholpen. Dit heeft enorme impact gehad op de kwaliteit van mijn leven: hoe ik in mijn vel zit, de pijn die weg is. Mijn energie, opgewektheid en scherpzinnigheid heb ik ook weer terug. Dat levert me letterlijk geld en meer klanten op met mijn bedrijf."

Jan-Geert van Rosmalen - Horeca Ondernemer (2017)

Klachten / Diagnose: Hernia + Steeds terugkerende rugklachten.

"Tim heeft door zijn kennis mijn genezingsproces in een hogere versnelling gebracht. Mijn uitstralingspijn is weg en daar ben ik Tim bijzonder dankbaar voor."

Tim Rutten - Student & Krav Maga trainer (2017)

Klachten / Diagnose: Chronische rugpijn

"De RESET Dag, deze dag heeft een wereld voor mij open gedaan!

Tim's werkwijze is uniek en kon het met geen één ander soort therapie vergelijken"

Karin Merck - Manager (Zwitserland) (2017)

Klachten / Diagnose: Chronische pijn en stijfheid in nek, schouder, rug, heupen, knieën en enkels. 

"De RESET dag volgde en daar heeft Tim nog een hoop spannende trucs uitgehaald om vooral ook mijn bovenlichaam en heupen weer beweeglijk en ontspannen te maken. Het resultaat is een verbeterde core-stabiliteit, veel flexibelere heupgewrichten en een meer ontspannen bovenlichaam waardoor ik mij veel beter en natuurlijker kan bewegen. Ik merk het verschil aan alles. Pilates-oefeningen die ik voorheen alleen met veel moeite kon, zijn ineens een eitje geworden."

Voor wie niet?

Patiënten met één of meer van de onderstaande kenmerken / eigenschappen zijn NIET geschikt voor het individuele RESET programma:

 1. Passief / lui
 2. Cynisch
 3. Mensen die veel medicatie, alcohol of sigaretten gebruiken 
 4. Ernstige ziekten hebben 
 5. Flink overgewicht
 6. Niet open staat voor het aanpakken van stressfactoren
 7. Geen 100% verantwoordelijkheid nemen voor hun resultaten
 8. Geen Engels kunnen lezen en verstaan 
Waarom? Naast dat ik alleen werk met mensen waar ik zelf ook energie van krijg, kunnen alcohol, sigaretten en bepaalde medicatie de capaciteit om emoties te voelen en het zenuwstelsel verstoren. Hierdoor weet ik niet zeker of de 'reset' technieken werken. De Engelse taal is nodig omdat veel opdrachten in het Engels zijn. Een bepaalde positieve mindset en pro-activiteit is nodig om de opdrachten succesvol te doorlopen, ook als het even tegenzit.

Individueel Reset Traject inclusief RESET Dag
 (uniek en nieuw in Nederland)

Gewone kortdurende losse sessies zoals je dat waarschijnlijk gewend bent, zijn vaak onvoldoende voor blijvend resultaat. Om deze reden heb ik het Individuele Reset Traject ontwikkeld. 

Een gemiddeld Triggerpoint Reset Methode traject bestaat bijvoorbeeld uit: 

 • voorbereidende opdrachten, inclusief boek en werkboek
 • 2 losse 'triggerpoint reset' sessies van 1.5 uur
 • een gehele 'RESET Dag' 1-op-1 van 10.00-17.00 uur 
 • 4 tot 6 weken begeleiding per e-mail

Nieuw ontwikkelde technieken

Tijdens zo'n RESET dag worden pijnlijke punten en slecht bewegende gewrichten onderzocht en veelal ter plekke verholpen of 'gereset'. 


Dit 'resetten' doen we door gebruik te maken van recent ontdekte neurologische huid-, spier- en pees reflexen. Door het uitvoeren van specifieke en pijnloze druk-, draai-, tape-, klop- of mobilisatietechnieken halen we als het ware de handrem er vanaf en zal de verkramping in de spier direct ontspannen en het beweegpatroon herstellen, zoals je in het bovenstaande filmpje hebt kunnen zien.


In het bijbehorende coachingstraject ga je werken aan de #1 oorzaak van het ontstaan van de spanning, gespannen bindweefselvliezen (fascia), slechte doorbloeding en triggerpoints. We gaan ons richten op het aanpakken van mentale/ psychologische factoren zoals (veelal onbewuste) stress en onderdrukte emoties. Je leert ruim voldoende tools die nodig zijn om jezelf te kunnen genezen.

Pijnvrij of een reuzensprong in je herstel
dankzij het Individuele Reset Traject?

De meest voorkomende klachten bij ons die blijvend kunnen verdwijnen na één RESET dag en de bijbehorende coaching:

1) Chronische nek- en schouderklachten (o.a. impingement, pijn tussen schouderbladen, frozen shoulder, slijmbeursontsteking, vastzittende wervels en stijve nekspieren)

2) Langdurige rugklachten (o.a. hernia, 'a-specifieke lage rugklachten', ischias, 'spit, 'lumbago', piriformis syndroom, discopathie en stijve hamstrings)

3) Steeds terugkerende hoofdpijn (o.a. spanningshoofdpijn, migraine, oorsuizen / tinnitus, duizeligheid en gespannen kaakspieren)

Aanpakken van de daadwerkelijke onderliggende oorzaken.
Geen symptoombestrijding

In de meeste gevallen geeft een RESET dag of sessie direct:

 • Toename in kracht, lenigheid en energie
 • Grotendeelse of volledige afname van pijn en stijfheid
 • Een gevoel van zowel mentale als lichamelijke vrijheid
 • Oplossen van je belangrijkste stressfactoren

In tegenstelling tot vele andere vormen van (triggerpoint-)therapie is deze methode in principe zonder dry needling, medische apparatuur, het kraken van gewrichten, pijnlijke massage of krachttraining.

Interesse in een individueel Triggerpoint Methode Programma?

Vraag een gratis adviesgesprek aan met een aangesloten practitioners

Triggerpoint Reset Methode | 2e Leijweg 1| 2114 BG te VOGELENZANG | 035-2031370
KvK: 17213826 | BTW: NL124392945B01 | IBAN: NL15 KNAB 0256 7200 29
NMTN: T10001 | NIBIG: 283277 | AGB-code therapeut: 90-040759 | AGB-code praktijk: 90(0)19167