Individuele Triggerpoint Reset Traject

Chronische pijn of blessure blijvend oplossen
met de Triggerpoint Reset Methode™? Dat kan!

De nieuwe Triggerpoint Reset Methode is een totaaloplossing voor het blijvend elimineren van triggerpoints (spierknopen) en chronische pijn, waarbij ook de daadwerkelijke onderliggende oorzaken worden aangepakt.


Tegenwoordig is het behandelen van die triggerpoints 'hot' in therapieland. Inmiddels bieden duizenden fysiotherapeuten bijvoorbeeld 'dry needling' aan, en passen veel masseurs zogenaamde triggerpointmassage toe als één van de behandeltechnieken om die pijnlijke spierknopen te behandelen. 

Echter, deze vormen van triggerpoint-therapie zijn wat mij betreft achterhaald en absoluut niet wat ik aan zou bevelen. 


Tim van Orsouw

Neuromusculair therapeut/coach Tim van Orsouw

Ontwikkelaar van de Triggerpoint Reset Methode

Bovendien, triggerpoints en pijn ontstaan niet zomaar, en het puur behandelen van spieren is slechts zelden de oplossing!

Er zijn modernere, effectievere en completere vormen van 'triggerpoint-therapie' mogelijk dan enkel de triggerpointmassage of dry needling. Een voorbeeld van een pijnlijke, stijve schouder vol met triggerpoints, waarbij de pijn verdwijnt na het corrigeren van de bindweefselvliezen (fascia) en het 'insturen' van het gewricht, zie je in de onderstaande video.

Zo had deze dame al 8 maanden last van een vastzittende
schouder
waarbij fysiotherapie niet werkte.:

Dit fragment is gefilmd in 2015 tijdens een workshop in Curaçao. De dame in kwestie had na besmetting met Chicungunya als restklacht een fors beperkte schouder overgehouden, wat werd gediagnostiseerd als 'frozen shoulder'.

Voor de volledigheid: op de video is niet te zien dat ik in de minuut voorafgaand aan deze behandeling, ongeveer een halve minuut diep in haar oksel een belangrijke spier losser heb gemaakt. 

Niet geschikt voor iedereen

Deze complete methode is echter niet voor iedere soort klacht en iedere persoon geschikt om te ondergaan. Ik werk namelijk alleen met mensen die aan bepaalde voorwaarden voldoen, waardoor de kans op een succesvolle behandeling extra groot is. Ik wil namelijk uitsluitend win-win situaties!

Voor wie wel?

Je hebt de volgende eigenschappen:

 • pro-actief
 • sportief
 • ondernemend
 • open minded
 • positief ingesteld
 • 100% gecommitteerd 
Je hebt last van één of meerdere van de onderstaande steeds terugkerende of langdurige aanwezige klachten: 
 • Nek- en schouderklachten (o.a. impingement, pijn tussen schouderbladen, frozen shoulder, slijmbeursontsteking, vastzittende wervels en stijve nekspieren)
 • Rugklachten (o.a. hernia, 'a-specifieke lage rugklachten', ischias, 'spit, 'lumbago', piriformis syndroom, discopathie en stijve hamstrings)
 • Hoofdpijn (o.a. spanningshoofdpijn, migraine, oorsuizen(tinnitus), duizeligheid en/of gespannen kaakspieren) 
 • Algehele spannings- of pijnklachten (Fibromyalgie, stijve spieren en gewrichten, stress, snel spierpijn, veel triggerpoints)

Daarnaast heb je twee of meer van de volgende (karakter)eigenschappen: 
 • gedreven / ambitieus
 • perfectionistisch 
 • zorgzaam
 • hooggevoelig of spiritueel

Wat zeggen anderen over het Individuele Reset Traject?

Anne Quaars - Branding Businesscoach

Klachten / Diagnose: fibromyalgie

"Ik ben oprecht verrast over hoe snel en pijnloos Tim mij van mijn klachten heeft afgeholpen. Dit heeft enorme impact gehad op de kwaliteit van mijn leven: hoe ik in mijn vel zit, de pijn die weg is. Mijn energie, opgewektheid en scherpzinnigheid heb ik ook weer terug. Dat levert me letterlijk geld en meer klanten op met mijn bedrijf."

Jan-Geert van Rosmalen - Horeca Ondernemer

Klachten / Diagnose: Hernia + Steeds terugkerende rugklachten.

"Tim heeft door zijn kennis mijn genezingsproces in een hogere versnelling gebracht. Mijn uitstralingspijn is weg en daar ben ik Tim bijzonder dankbaar voor."

Tim Rutten - Student & Krav Maga trainer

Klachten / Diagnose: Chronische rugpijn

"De RESET Dag, deze dag heeft een wereld voor mij open gedaan!

Tim's werkwijze is uniek en kon het met geen één ander soort therapie vergelijken"

Karin Merck - Manager (Zwitserland)

Klachten / Diagnose: Chronische pijn en stijfheid in nek, schouder, rug, heupen, knieën en enkels. 

"De RESET dag volgde en daar heeft Tim nog een hoop spannende trucs uitgehaald om vooral ook mijn bovenlichaam en heupen weer beweeglijk en ontspannen te maken. Het resultaat is een verbeterde core-stabiliteit, veel flexibelere heupgewrichten en een meer ontspannen bovenlichaam waardoor ik mij veel beter en natuurlijker kan bewegen. Ik merk het verschil aan alles. Pilates-oefeningen die ik voorheen alleen met veel moeite kon, zijn ineens een eitje geworden."

Voor wie niet?

Patiënten met één of meer van de onderstaande kenmerken / eigenschappen zijn NIET geschikt voor het individuele RESET programma:

 1. Passief / lui
 2. Cynisch
 3. Mensen die veel medicatie, alcohol of sigaretten gebruiken 
 4. Ernstige ziekten hebben 
 5. Flink overgewicht
 6. Niet open staat voor het aanpakken van stressfactoren
 7. Nemen geen 100% verantwoordelijkheid voor hun resultaten
 8. Geen Engels kunnen lezen en verstaan 
Waarom? Alcohol, sigaretten en bepaalde medicatie beïnvloed je capaciteit om emoties te voelen en/of verstoort je zenuwstelsel. Hierdoor weet ik niet zeker of de 'reset' technieken werken. De Engelse taal is nodig omdat veel opdrachten in het Engels zijn. Een bepaalde positieve mindset en pro-activiteit is nodig om de opdrachten succesvol te doorlopen.

Triggerpoint RESET Dag (1-op-1)
inclusief coachingtraject (uniek en nieuw in Nederland)

Gewone kortdurende losse sessies zoals je dat waarschijnlijk gewend bent, zijn vaak onvoldoende voor blijvend resultaat. Om deze reden heeft Tim het Individuele Reset Traject ontwikkeld. 


Dit bestaat momenteel uit: 

 • voorbereidende opdrachten, inclusief boek, werkboek en DVD
 • 2 losse 'triggerpoint reset' sessies van 1.5 uur
 • 1 losse 'profound stress relief' sessies van 75 min. door Drs. Inèz Sanders
 • een gehele 'RESET Dag' van 10.00-17.00 uur 
 • inclusief zo'n 2 maanden sturing per e-mail
 • tijdelijke bonus: 250,- aan ondersteundende elite kwaliteit supplementen

Nieuw ontwikkelde technieken

Tijdens zo'n RESET dag worden pijnlijke punten en slecht bewegende gewrichten onderzocht en veelal ter plekke verholpen of 'gereset'. 


Dit 'resetten' doen we door gebruik te maken van recent ontdekte neurologische huid-, spier- en pees reflexen. Door het uitvoeren van specifieke en pijnloze druk-, draai-, tape-, klop- of mobilisatietechnieken halen we als het ware de handrem er vanaf en zal de verkramping in de spier direct ontspannen en het beweegpatroon herstellen, zoals je in het bovenstaande filmpje hebt kunnen zien.


In het bijbehorende coachingstraject ga je werken aan de #1 oorzaak van het ontstaan van de spanning, strakke bindweefselvliezen (fascia), slechte doorbloeding en triggerpoints. We gaan ons richten op het aanpakken van mentale/ psychologische factoren zoals (veelal onbewuste) stress. Je leert ruim voldoende tools die nodig zijn om jezelf te kunnen genezen.

Pijnvrij of een reuzensprong in je
herstel dankzij het Individuele Reset Traject?

De meest voorkomende klachten bij ons die blijvend kunnen verdwijnen na één RESET dag en de bijbehorende coaching:

1) Chronische nek- en schouderklachten (o.a. impingement, pijn tussen schouderbladen, frozen shoulder, slijmbeursontsteking, vastzittende wervels en stijve nekspieren)

2) Langdurige rugklachten (o.a. hernia, 'a-specifieke lage rugklachten', ischias, 'spit, 'lumbago', piriformis syndroom, discopathie en stijve hamstrings)

3) Steeds terugkerende hoofdpijn (o.a. spanningshoofdpijn, migraine, oorsuizen / tinnitus, duizeligheid en gespannen kaakspieren)

Aanpakken van de daadwerkelijke onderliggende oorzaken.
Geen symptoombestrijding

In de meeste gevallen geeft een RESET dag of sessie direct:

 • Toename in kracht, lenigheid en energie
 • Grotendeelse of volledige afname van pijn en stijfheid
 • Een gevoel van zowel mentale als lichamelijke vrijheid
 • Oplossen van je belangrijkste stressfactoren

In tegenstelling tot vele andere vormen van (triggerpoint-)therapie is deze methode in principe zonder dry needling, medische apparatuur, het kraken van gewrichten, pijnlijke massage of krachttraining.

Interesse in een individueel Triggerpoint Reset Traject?

Vul hiernaast je voornaam en e-mail adres in en ik stuur je meer informatie en een vrijblijvend aanvraagformulier

Vul hieronder alleen je VOORNAAM + E-MAILADRES in en ontvang direct meer informatie en een vrijblijvend aanvraagformulier

Triggerpoint Training & Coaching | Wilhelminalaan 3 | 3743DB te BAARN | 035-2031370
KvK: 17213826 | BTW: NL124392945B01 | IBAN: NL94RABO0140298096
NMTN: T10001 | NIBIG: 283277 | AGB-code therapeut: 90-040759 | AGB-code praktijk: 90(0)19167