Pim Sittrop

(Locatie Schijndel/ Sint-Oedenrode )

Personal trainer, Lifestyle coach, Mylogenics practitioner, 

Triggerpoint Reset methode co-trainer & practitioner

Kracht, mobiliteit en pijnvrij bewegen moet je krijgen, niet maken

Ken je dat gevoel dat je aan het trainen bent om te herstellen, revalideren of om sterker en fitter te worden, je behaalt al je doelen en voelt je beter en opeens ben je weer terug bij het begin?

Maanden van trainen en je proces in mobiliteit is plots verdwenen, de pijn is weer terug of de zwaardere gewichten die je had bereikt zijn ineens niet meer mogelijk.


Tijdens mijn opleidingen en ervaringen die ik opdeed bij het trainen en coachen,  liep ik regelmatig tegen deze kwestie bij mijn cliënten maar ook bij mij persoonlijk aan. 


Wat blijkt nou. het lichaam weet zelf wat het fysiek aankan en zal er alles aan doen om zichzelf te beschermen, zelfs tegen zichzelf!


Dit houd in dat als het lichaam zichzelf niet ‘veilig voelt’ dan gaat het fysieke lichaam automatisch hypothetisch gesproken ‘op de handrem’.

Al de resultaten die behaald zijn worden niet meer bereikt en je kunt weer helemaal vanaf het begin opnieuw starten. 


Geef vertrouwen en je bent niet te stoppen

Geef je het lichaam vertrouwen dat het veilig is?  Dan zullen álle remmen ‘worden losgelaten’ en kan het lichaam voor de volle 100% functioneren en presteren. 

Deze 100% vrijheid maakt het mogelijk dat het lichaam pijnvrij kan worden en weer gaat groeien. Groeien naar niveaus die voorheen onmogelijk leken. 

Mijn missie

Bewustwording te creëren op het gebied van ‘mind en body’. Deze bewustwording zorgt ervoor dat jijzelf weer regie krijgt over je leven en de middelen toegereikt krijgt om dit ook te kunnen blijven doen.  


Stel je voor?!

 • Vrijheid van bewegen zonder pijn
 • Sterker worden naar ongekende niveaus
 • Stressvrij leven
 • De gehele dag vol met energie
 • Alle ‘tips & tricks’ toegereikt krijgen om jouw persoonlijke doelen te behalen
 • Verbeterde relatie met de partner en/of kinderen


Ben jij:

 • Ondernemend
 • Tussen de 25 en 55 jaar oud
 • Iemand die al jaren last heeft van pijn- of stress gerelateerde klachten of al jaren aan het trainen en kom je maar niet verder?
 • Zoekende naar veranderingen in je leven maar weet je niet hoe?


  Vraag een gratis adviesgesprek aan!
  Vul dan onderaan het contactformulier in voor een gratis adviesgesprek (45 min.) en start jou reis naar een pijnvrij bestaan!

"Jaren lang had ik last van krachtuitval en tintelingen. Ook kon ik soms zelfs niet meer lopen, totdat..."- Pim Sittrop

Mijn verhaal

Mijn achtergrond ligt vooral in de sport (CIOS). Na een aantal jaar gewerkt te hebben in de buitensport als een Whitewater guide ben ik in 2014 de onderneming ‘Aiki-sports’ begonnen.


Ik heb zelf jaren last gehad van kracht uitval verschijnselen en tintelingen in mijn linkerarm en van Tibialis Stress Syndroom (springschenen) in beide benen waardoor ik af en toe zelfs niet meer kon lopen. Verschillende behandel technieken ondergaan maar dat mocht niet baten.


Ook diverse darmklachten hinderde mij in het uitvoeren van mijn dagelijkse taken. Naar aanleiding van al deze klachten ben ik op zoek gegaan naar verschillende manieren van klachten behandeling.


Opleidingen

Een geruime tijd ben ik mijzelf gaan verdiepen in revalidatie met behulp van verschillende opleidingen, zoals ‘Overload Worldwide (Mylogenics)’ en ‘Stop Chasing Pain’.


Gedurende deze jaren heb ik vele mensen kunnen helpen met hun hulpvragen maar niet altijd blijvend of voor de volle 100%. Dit resulteerde in dat ik nóg verder wilde zoeken naar andere behandelmethodes. 


In 2018 ben ik terecht gekomen bij de ‘Trigger-point Reset Methode’ door Tim van Orsouw.

Tijdens het ondergaan van het traject heb ik duidelijk ondervonden dat er meer wordt gewerkt aan het aanpakken van de oorzaak in plaats van tijdelijke symptoombestrijding.

Ook ondervond ik dat de fysieke klachten eigenlijk altijd in verbinding te staan met een mentaal aspect.


‘Begin 2019 ben ik een tweede onderneming begonnen genaamd  ‘E-volvement’. Het traject bij E-volvement begeleid mensen naar het vinden van hun verbeterde versie op gebied van ‘mind & body’.


De waarheid

Tijdens mijn persoonlijk traject bij de ‘Triggerpoint Reset Methode’ kwam ik achter mijn grootste obstakel en hetgeen dat zorgde voor alle pijn die ik ervaarde. Dit was ik namelijk zelf:  

‘Het kleine jongetje die ik zelf jaren geleden weggezet had samen met alle emoties die mij niet diende of toen kon gebruiken’


Ondervonden dat in de vele jaren ik geleerd heb hoe ik dit ‘kleine jongetje’ samen met al zijn emoties heel makkelijk kon negeren en liever een gesprek uit de weg ging in plaats van aanging. 

Nu juist geleerd dat ‘dit jongetje’ al de antwoorden  voor mijn persoonlijke problemen al die tijd bij zich droeg!


  

  De confrontatie en de weg naar een pijnvrij leven

Toen ik tijdens het traject contact ben gaan maken met ‘kleine Pim’ gaf mij dat meteen een enorme verandering. Ik weet ein-de-lijk wat ik zelf wil, er werden doelen gesteld en voor het eerst sinds jaren ga ik weer pijnvrij door de dagen heen. 


  Pijnvrij?!
Jazeker! De confrontatie en samenwerking in mijn geval met ‘dat kleine jongetje’ zorgde er bij mij voor dat mijn klachten zoals de darmklachten die ik jaren had en het krachtverlies en tintelingen in mijn linker arm totaal waren verdwenen!

Wil je dit ook? Laten we dan aan de slag gaan! Plan hier onder een gratis advies gesprek met mij in en dan kunnen we samen bekijken wat voor jou de beste oplossing is om van je klachten af te komen!

Gratis adviessessie inplannen met Pim?