arrow_drop_up arrow_drop_down

Lotte Dikken

(Locatie: Utrecht,

Apeldoorn & Zutphen)

Fysiotherapeut, Antroposofisch fysiotherapeut, Triggerpoint Reset Methode behandelaar en co-trainer TRM

Aangenaam, ik ben Lotte en ik neem je graag mee in mijn route naar de Triggerpoint Reset Methode. Als therapeut én als mens. 


Een eigenwijze vegetariër 

Op dit moment woon ik met veel plezier in Utrecht. Ik hou van sport en muziek en ben graag in de natuur. 

Ik werd vegetariër toen ik drie was. En nee, niet omdat het moest van mijn ouders, maar omdat ik “mijn vriendjes” niet wilde opeten. Wat mijn ouders ook probeerden...

Zo eigenwijs ben ik gebleven, ook al was het niet altijd even makkelijk. Ik wilde erbij horen op school, zonder mij aan te passen aan de meningen van anderen. Daarom heb ik altijd geknokt om mezelf te blijven en mijn eigen weg te bewandelen. Het is een zoektocht geweest naar wat ‘mijn eigen weg’ dan is en hoe ik die in mijn werkende leven als fysiotherapeut kon voortzetten.

Benieuwd hoe ik bij de Triggerpoint Reset Methode terecht ben gekomen en de resultaten die ik zie? Lees dan verder!


Van “wel OK” naar “echt gelukkig”

De Triggerpoint Reset Methode (TRM) heeft mijn leven veranderd. Sinds ik volgens deze methode werk zie ik blijvende resultaten bij cliënten. Ik behandel mensen die al jaren pijn hebben, die vaak al van alles geprobeerd hebben. Na een traject met de TRM hebben mijn cliënten minder tot geen pijn, weten wat ze kunnen doen als er pijn opkomt en zitten beter in hun vel. Dat zijn resultaten die in mijn oude fysiowerk bijna niet voorkwamen en nu de dagelijks praktijk zijn. 

Ook voor mij persoonlijk heeft deze methode veel betekend. Ik voel me gelukkig in plaats van “wel tevreden met mijn leven”. Plus… de schouderklachten die ik al jaren af en aan had, verdwenen. Verderop vertel ik hoe dat ging. 

Een lijf vol emoties

Als fysiotherapeut merkte ik dat veel mensen met pijnklachten, rondliepen met spanningen uit hun privéleven of van hun werk. Na de behandeling – gericht op de pijn – werd de pijn vaak minder of was tijdelijk weg. Ik probeerde aan mezelf en de patiënt uit te leggen waarom de pijn niet helemaal weg was gegaan aan de hand van mijn kennis van de werking van het lichaam. Vaak lukte het me ook nog een plausibele verklaring te vinden, maar het voelde niet goed. Ik wist bijna zeker dat de pijn in stand werd gehouden of weer terugkwam door de spanningen waarover mensen zelf vertelden. Ik wilde de kern van het probleem aanpakken in combinatie met het bestrijden van de symptomen zoals pijn.


Hoe ik pijnvrij werd…

Bij de training van de Triggerpoint Reset Methode viel ik van de ene verbazing in de andere. Als een reset-techniek op een pijnlijke spierknoop werd gedaan voelde ik daarna helemaal niks meer op die plek, het was alsof het gas was aangezet onder een pan met een klontje boter erin. Het smolt in een paar tellen weg. En, misschien wel mijn grootste verbazing, de schouderpijn die ik al jaren regelmatig had, waarvan ik overtuigd was dat het kwam door overbelasting, verdween tijdens mind-body coaching waarbij ik niet werd aangeraakt. Geen naald, geen massage of speciale reset-techniek. Wat dan wel? Ik heb keihard gehuild. Daarna was de pijn helemaal weg. Alle voorbehouden die ik nog had over deze andere werkwijze dan hoe ik was opgeleid vielen weg door mijn eigen ervaring dat het werkt. 

Dit was de kers op de taart waar ik naar zocht. Een combinatie van mind-body coaching en nieuwe, in Nederland nog vrij onbekende, technieken om spierknopen te ontspannen. Nu help ik mensen niet alleen langdurig van pijnklachten af, maar geef ik hen ook tools om zelf de regie over hun leven te pakken, zowel fysiek als mentaal. 

"Alle voorbehouden die ik nog had over deze andere werkwijze dan hoe ik was opgeleid vielen weg door mijn eigen ervaring dat het werkt."
- Lotte Dikken

… en gelukkig!

Voor mijn kennismaking met de Triggerpoint Reset Methode was ik tevreden met mijn leven. Ik heb een fijne jeugd gehad en mensen omschreven mij als “altijd vrolijk en energiek”, al voelde ik me niet altijd zo. 

Ik besefte niet dat ik constant een oordeel over mezelf had, dag in dag uit. De negatieve emoties die ik daardoor ervoer, die onderdrukte ik. Het was een onbewust en vaag gevoel van ongelukkig zijn en dat gevoel was onder de oppervlakte altijd aanwezig. Bij de Triggerpoint Reset Methode heb ik om leren gaan met handvatten om het te signaleren en ermee om te gaan. Het geluk komt niet door alleen naar mooie dingen van mezelf te kijken en te showen aan de buitenwereld. Ik heb moeten leren ook de kanten van mezelf te aanvaarden die ik veroordeelde. Bij elke nieuwe stap ontstaat meer zelfliefde en geluk.


Pijn hoort niet!

Voor mensen die al lang met pijn lopen kan pijn vanzelfsprekend gaan voelen. Het wordt deel van hun leven, ze passen zich eraan aan. Ze raken gewend aan de vermoeidheid die de pijn met zich meebrengt en kiezen andere hobby’s omdat ze niet meer kunnen wat ze het allerliefst willen. Vaak vergeten ze zelfs op een gegeven moment hoe het is om alles te kunnen en energie over te hebben aan het eind van een dag. Of hoe het überhaupt voelt om pijnvrij te zijn. Veel van hen hebben al allerlei soorten therapie geprobeerd, maar het helpt niet of de pijn komt weer terug.

Herkenbaar? Hoe zou het zijn om weer pijnvrij te zijn? Ga eens na bij jezelf: wat zou dat veranderen in je leven?


Anderen hebben periodes van terugkerende pijn, zoals ik eerst had met mijn schouder. “Dat is mijn zwakke plek” hoor ik vaak. Inmiddels kan ik uit zowel mijn eigen ervaring als die van anderen zeggen: het kan anders. Die periodes van pijn hoeven er niet te zijn!

nullHet resultaat

Het resultaat van mijn zoektocht in mijn werk is dat mijn cliënten aan het eind van een traject niet alleen pijnvrij kunnen zijn, maar net als ik ook gelukkiger verder kunnen gaan met hun leven. En… dit ook vol kunnen houden. Daar doe ik het voor! En het mooiste nieuws: daar kan ik samen met jou aan werken! Als je maar bereid bent om er vol voor te gaan. Pijn hoeft er niet te zijn!


Wil jij dat? Klik dan hieronder op de gele button om een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan te vragen. Wie weet werken wij binnenkort samen eraan om jouw leven pijnvrij en gelukkig te maken! 


Gratis adviessessie inplannen met Lotte?