Helen Jacobs

Locatie: Wijlre (Zuid Limburg)

Fysiotherapeut, oedeemtherapeut, Pijn Reset Methode Practitioner, PMA Practitioner, Co trainer in spe

Aanhoudende pijn als gevolg van fibromyalgie, nek-/rugklachten of frozen shoulder? Lees dan verder!


Continue (pijn)klachten hebben is ontzettend vermoeiend. Zodanig, dat je dingen uit de weg gaat omdat je je niet kwetsbaar wilt opstellen. Herkenbaar? Hoe zou het zijn om weer vrij van pijn te zijn? Wat zou dat veranderen in je leven?


Er is zoveel meer mogelijk dan we vaak denken

Graag help ik jou naar een Vrij van Pijn leven, zodat je weer kunt stralen in alle kleuren, op volle sterkte.

Ik geloof dat er zoveel meer mogelijk is dan we vaak denken, zolang we maar bereid zijn om ons open te stellen en ons niet laten leiden door beperkingen. Ik leer je om weer naar het lichaam te luisteren, het fluistert namelijk voortdurend. Het laat ons voelen of we energie hebben, of we op ons gemak zijn, of er spanning is en waar behoefte aan is.


Missie

Het is mijn missie om onbegrepen pijn een stem te geven, zodat jij je niet langer hoeft te verdedigen bij de woorden ‘het zit tussen je oren’. Ik wil jou laten zien en ervaren dat de woorden ‘leer er maar mee leven’ ook net die laatste zet kunnen zijn tot verandering, tot verwondering en zelfs tot herstel!


Over mij

Mijn naam is Helen Jacobs, mama van twee geweldige zoons (van 2017 en 2022), partner van Pascal en samen wonen we in het prachtige heuvelland met onze gezellige dierenboel bestaande uit onze hond, twee katten en kippen. Ik ben altijd met sport en gezondheid bezig geweest in combinatie met trainingen geven. Dat leidde mij naar de opleiding tot fysiotherapeut waarna ik jarenlang als fysiotherapeut en oedeemtherapeut heb gewerkt. In 2017 liep het net even wat anders en werd ik zelf die chronische pijn patiënt...


Van Pijn naar Pijn Reset Methode

Wat in 2017 begon met enorm gemengde gevoelens, het grootste geluk en tegelijkertijd de grootste ellende, werd in 2020 helemaal omgezet naar dankbaarheid voor alles wat ik vandaaruit heb mogen leren.

Mijn stappen naar de PRM in een notendop

-In 2017 werd ik mama van mijn oudste zoontje, het mooiste wat mij ooit is overkomen! Maarhet leven op een ‘roze wolk’ werd al snel een donkere storm: mijn lichaam wilde niet meer.

-Vage pijnklachten, van kastje naar de muur worden gestuurd, de ene na de andere behandelaar zowel medisch als alternatief. Echter niemand die mij kon vertellen wat er met mij aan de hand was, laat staan die mij kon helpen

-In 2019 kreeg ik de diagnoses fibromyalgie en een behoorlijke scoliose en al begin stadia van artrose. ‘Leer er maar mee leven’ en ‘Neem maar een extra pijnstiller om de dag door te komen’. Niet heel fraai om destijds met een leeftijd van 27 jaar te horen

Eigenwijs als ik ben, bleef ik zoeken. Die pijn komt zomaar ineens in mijn leven, en daar moet ik dan maar mee leren omgaan of gaan leven op pijnmedicatie? Dacht ’t niet!

Mijn zoektocht leidde mij naar de Pijn Reset Methode (voorheen Triggerpoint Reset Methode) en daar ging een wereld voor mij open! Ik kreeg zoveel antwoorden voor zowel mijzelf als voor mijn cliënten!

In mijn werk als fysiotherapeut kwam ik daarentegen met steeds meer vragen, en steeds minder antwoorden. Want hoe kan het nou toch, dat een cliënt blijft terug komen met ofwel dezelfde pijn, of weer een andere pijn zonder duidelijke oorzaak?!


Het wandelende bewijs

Ik ben zelf het wandelende bewijs. En het klinkt nu voor jou wellicht heel gek, maar ik ben mijn scoliose en fibromyalgie ontzettend dankbaar. Had ik die vervelende labels niet gekregen, dan was jij dit nu niet aan het lezen. Dat wat ik mijn cliënten steeds weer opnieuw zie ervaren, is namelijk ook mijn eigen reis. Na jarenlang zelf pijnklachten te hebben gehad, ben ik op moment van schrijven alweer ruim 3 jaar klachtenvrij!Ons lichaam is zo ontzettend krachtig en eigenlijk heel goed in herstellen! Zo herstelt een acute pijn (bijvoorbeeld een breuk of een kneuzing) binnen 6 tot 8 weken. Duurt een pijnklacht langer? Dan zit er meer achter, een dieper gelegen oorzaak.Samen met jou ga ik op zoek naar die oorzaak. Op die manier pakken we de pijn bij de wortels aan enleer ik jou hoe je blijvend Vrij van Pijn kunt Zijn!


"Het is mijn missie om onbegrepen pijn een stem te geven, zodat jij je niet langer hoeft te verdedigen bij de woorden ‘het zit tussen je oren’."
- Helen Jacobs

Ben jij:

 • Tussen de 25 en 55 jaar oud
 • Iemand die al jaren last heeft van pijn- of stress gerelateerde klachten
 • Van het kastje naar de muur gestuurd en kom je maar niet verder?
 • Het zat om aan de kant te zitten?
 • Klaar met nadenken over de gevolgen wanneer je weer over je grenzen bent gegaan?
 • Zoekende naar veranderingen in je leven maar weet je niet hoe?

Ik luister graag naar jouw verhaal en neem de tijd voor je die nodig is. Ik wil je tools aanleren zodat je zelf de baas kan blijven over je pijn en je helpen naar een leven om vrij van pijn te zijn, zodat verdere behandelingen niet langer nodig zullen zijn!

Bijwerkingen na het volgen van het traject:

 • Vrij van Pijn Zijn en bewegen
 • Je sterker voelen en steviger in je schoenen staan
 • Verbeterde relatie partner en/of kinderen
 • Van stress naar flexibel
 • Energiek en stuiterend de dag door
 • Je zit lekker in je vel en straalt dat uit
 • Bonus (en een veelgehoorde van mijn cliënten): ‘Had ik dit maar eerder gedaan!
Gratis adviessessie inplannen met Helen?