Adviesgesprek voor Triggerpoint Reset Methode Mentor-class aanvragen
arrow_drop_up arrow_drop_down

Chronische rugpijn, nek- en schouderklachten BLIJVEND oplossen met de Triggerpoint Reset Methode?

Beste therapeut, herken jij jezelf in het volgende?


 • Je wilt je patiënten op de best mogelijke manier helpen, zonder jezelf weg te cijferen.
 • Je wilt minder administratielast en overbodige regels.
 • Je verlangt naar meer tijd kunnen nemen voor je patiënten.
 • Je wilt werken met leuke patiënten waar je energie van krijgt.  
 • Je hebt het gevoel dat er soms nog een puzzelstukje in je toolbox ontbreekt om optimaal of blijvend resultaat te boeken.* 

*vooral bij langdurige klachten zoals 'whiplash', fibromyalgie, CANS, a-specifieke rugpijn en verschillende soorten schouderklachten. 

Lees dan even verder, want dan ben je hier aan het juiste adres! Dus even nog een double check:

Je bent een gepassioneerd, bekwaam therapeut / behandelaar.

Je werkt hard en je wilt je patiënten op de best mogelijke manier blijven helpen. 

 Je bent leergierig, open minded & ondernemend.

Je hebt dan ook al diverse cursussen en opleidingen gevolgd in je vakgebied en snapt dat je nooit uitgeleerd zal zijn.

Je bent trots op je praktijk.

Je werkt in je eigen praktijk, al dan niet met personeel óf hebt concrete plannen om binnenkort voor jezelf te beginnen. 

Je bent klaar voor de volgende stap.

Je wilt nog betere, blijvende resultaten en volledig werken onder jouw voorwaarden, met o.a. een betere balans tussen werk- en privé.  

Het is niet jouw fout...

Aan je vakinhoudelijke expertise ligt het niet... maar:

 1. Je werkt momenteel in een zorgsysteem waarin het je nagenoeg onmogelijk wordt gemaakt om volledig je eigen regels te bepalen. 
 2. Op de reguliere opleiding leerde je namelijk om een goede therapeut te worden, maar niet om een praktijkhouder of ondernemer te zijn. 

 3. Je wordt beperkt door de (te lage) tarieven die grotendeels worden bepaald door de zorgverzekeraars of door wat 'marktcomform' is. 
 4. Je maakt lange dagen en hebt nauwelijks de tijd of rust in je hoofd om 'out of the behandelcabine' te denken of om AAN je bedrijf te werken. 
 5. Je hebt geen echte training gehad in commerciële /ondernemings vaardigheden zoals marketing, positionering, tekstschrijven en sales.
 6. Veel patiënten zijn vaak niet therapietrouw en/of hebben gewoon een hoop andere problemen die ze niet vertellen, waardoor de resultaten soms ook tegenvallen. 

Het goede nieuws: er is wat aan te doen! 

De Triggerpoint Reset Methode™ is een nieuw businessmodel voor therapeutentevens een atuurlijke en blijvende oplossing voor o.a. chronische rugpijn, nek- en schouderklachten

in de vorm van een exclusief coaching & behandel behandeltraject, waarbij ook de daadwerkelijke onderliggende oorzaken worden aangepakt.

GRATIS ADVIESGESPREK AANVRAGEN

Over de Triggerpoint Reset Methode:  "Alle facetten kwamen nu bij elkaar. Zowel de behandeling van pijnlijke plekken in het lichaam, de rol van een gezonde voeding/leefstijl als de zeer belangrijke factor stress. We leven een hectisch leven met te weinig tijd voor onze eigen gezondheid en daar moet verandering in gaan komen zodat een pijnvrij leven ontstaat." 

Osteopaat & TRM co-trainer Tom van Summeren

Lees je nog steeds? Dan is werken volgens de Triggerpoint Reset Methode wat voor jou! Want hoe zou het zijn om bovenop je huidige expertise ook nog eens: 

 • superieure technieken te leren t.o.v. dry needling om triggerpoints en pijn direct te neutraliseren in een handomdraai?
 • extra gereedschap in je toolbox te hebben om het autonome zenuwstelsel te kalmeren
 • alleen nog maar te werken met 100% therapietrouwe patiënten die bij jou en je visie passen?
 • onafhankelijk van zorgverzekeraars, verwijzers en beroepsgroepen te kunnen werken en volledig zelf de regels te bepalen?
 • zeer dankbare patiënten te hebben, omdat ze dankzij jou vrij zijn van langdurige/chronische pijnklachten?
 • elke maand duizenden euro's extra te kunnen investeren in je praktijk, expertise, persoonlijke ontwikkeling of gezin?

Te mooi om waar te zijn? Nope! Inmiddels hebben vele tientallen collega's bewezen dat het kan!

Bekijk hier een voorbeeld van enkele 'hands-on' reset technieken


Een voorbeeld van enkele 'reset' technieken tijdens een masterclass op de Massagebeurs in Hoevelaken in 2018. 

Interessant? Dit is wat je op korte termijn voor elkaar kan krijgen als je open minded hebt en in actie gaat! 

3 weken na de training:
Hallo Allemaal! Ik ben deze afgelopen twee weken begonnen met 10 trajecten 😁!
(van €1.000,- per stuk)

Nu heb ik er natuurlijk alle vertrouwen in dat het goed gaat komen maar ik hoef natuurlijk niet het wiel opnieuw uit te gaan vinden met jullie allemaal als geweldige voorgangers

Pim Sittrop - Personal trainer

Enkele ervaringen van collega's...

"Van 50.000+ naalden per jaar naar 0!"

"Zo'n beetje alle Dry Needling cursussen in Nederland gedaan... <...>

Na de cursus, Triggerpoint Reset Methode, heb ik mijn aanbod drastisch veranderd. Waarom zou ik iemand uit het buitenland wel een hele dag aanbieden en iemand uit Nederland niet? De resultaten zijn verbluffend. Daarom bied ik alleen nog maar 'Individuele Trajecten' aan.

Alex Parengkuan - Sportfysiotherapeut, Human Biomechanics specialist (Rotterdam)

"Dit is de nieuwe standaard in Europa" 

Ik was sceptisch, maar dat was helemaal onterecht. <...> Tim brengt alles mooi samen, hij zorgt ervoor dat je doelen krijgt, dat je aan je zaak kan werken, dat je ambitie wordt gestimuleerd... maar bovenal, de technieken die hij toont, die zijn gewoon superieur.

Dit is gewoon niet vergelijkbaar. Ik heb heel veel cursussen gedaan. Heel veel leuke cursussen gedaan, met leuke mensen, met heel bekwame mensen... maar ik denk nu.... <...> Ik heb nog nooit iets gezien wat zo snel werkt. Dit is gewoon niet normaal. Dit is de nieuwe standaard in Europa. Dit zou iedereen moeten leren.

Ik ben dolgelukkig. Ik sta te popelen om te kunnen beginnen maandag en mensen onder handen te nemen.

Bart Creemers - Osteopaat (België)

"De TRM gaat verder dan je in een normale fysiotherapie-setting kunt realiseren"

Ik heb bijna 30 jaar beroepservaring als fysiotherapeut en héél véél cursussen gedaan. In de TRM komen mijn kennis over het lijf en de relatie tussen stress en lichamelijke klachten eindelijk tot uiting in anders handelen. Ik word heel blij en gelukkig van het helpen van mensen. De TRM gaat verder dan je in een normale fysiotherapie-setting kunt realiseren.

Gertrud Potveer - Fysiotherapeut (regio Enschede)

Ik ben keihard geïnspireerd geraakt door het gehele traject van de business seminar tot de Triggerpoint Reset Methode mentor-class en alles wat daarbij komt kijken. De eerste trajecten lopen inmiddels en zijn voor alle partijen super leerzaam. Ochtend ritueel zit er inmiddels goed in! 

Diederik Grimbergen - fysio/manueeltherapeut

Help jij ons mee om Nederland pijnvrij te krijgen?

Mijn naam is Tim van Orsouw (1987) en ik ben de hoofdtrainer en bedenker van de Triggerpoint Reset Methode.

In 2007 begon ik als triggerpointmasseur een triggerpoint-therapie praktijk tijdens mijn 1e jaar op de fysiotherapie opleiding.

Eind 2014 liep ik tegen een burnout aan met mijn praktijk in Amsterdam. Met een bomvolle agenda, een wachtlijst van 4 maanden, meer dan fulltime werken, 2 dagen per week cursus volgen en klantenservice tot in de late uurtjes zat ik vast in een onmogelijke situatie.

Totdat ik het roer omgooide. Ik stopte met mijn praktijk, verliet mijn appartement en vertrok voor twee maanden naar Bali.

Terug in Nederland had ik bijna niks meer. Geen huis, geen praktijk én geen geld... Wat ik wel had was inmiddels een uniek concept, een hoop kennis/ervaring, laptop, telefoon, draagbare massagetafel en een dwangbevel van de Belastingdienst.

Met dit concept, de Triggerpoint Reset Methode, verdiende ik in één week €14.970,- . Ik kwam bij de mensen thuis, en behandelde ze een hele dag: de RESET Dag. Inmiddels is dat concept verder uitgebouwd.

Inmiddels zijn we 4 jaar verder en:

 • Heb ik met de Triggerpoint Reset Methode een onvergelijkbaar aanbod gecreëerd, zonder concurrentie en ben ik onafhankelijk van zorgverzekeraars of verwijzers.
 • Boeken mijn cursisten uitstekende, blijvende resultaten met hun patiënten doordat ze ruim de tijd voor ze hebben en omdat ze alle oefeningen doen en adviezen opvolgen.
 • Werk ik uitsluitend met ideale, 100% gecommitteerde patiënten en cursisten die ik uitstekend kan helpen.
 • Volgde ik in totaal meer dan 365 cursussen, en kon ik alleen al in 2019 voor meer dan €50.000,- investeren in cursussen en coaching, zodat ik mijn cliënten steeds het beste kan blijven bieden.
 • Kan ik per maand €20.000 tot €50.000,- omzet halen uit patiënten of cursisten als ik daar voor kies.
 • Zijn mijn premium cursussen voor therapeuten steeds snel uitverkocht en zijn kan ik selectief zijn in wie ik wel/niet toelaat.

Graag bespaar ik je mijn jarenlange trial en error en laat ik je direct zien hoe jij jouw expertise ook om kan zetten in een dienst waar jouw ideale patiënten op zitten te wachten.


Waarom?
Zelf heb ik jarenlang onnodig chronische pijn gehad. Het voelt nu als mijn plicht om de miljoenen mensen in Nederland met chronische pijn op een natuurlijke, holistische wijze te helpen aan een (pijn)vrij en inspirerend leven wat hoopgevend is voor anderen.


Sinds 2018 houd ik me dan ook  'full-time' bezig met het opleiden van therapeuten zoals jij en behandel ik alleen nog VIP patiënten op zeer exclusieve basis. 

Spreek dit je aan? Dan is de Triggerpoint Reset Methode wat voor jou. Na 6 weken kan je deze methode al toepassen. 

Dit is wat je krijgt tijdens het 6-weekse programma:

Data

Triggerpoint Reset Methode
Mentor-class: 2-3-4 oktober 2019
Start kickstart programma: 21 augustus t/m 1 oktober


Het voorbereidende Kickstart programma start 6 weken voorafgaand aan de mentor-class.


Let op: iedere mentor-class raakt uitverkocht. Reserveer dus snel je stoel.

Investering

Studiebelasting uren Kickstart +- 6 uur per week
Studiebelasting uren Mentor-class +- 30 uur

(Totaal 66 uur SBU)


Dit programma bestaat uit vergelijkbare opdrachten die een patiënt ook zou kunnen krijgen. 


Gezonde smoothie, lunch, incl. verse groentensapjes zijn inbegrepen.

10.00-18.00 alle dagen

+ voorbereidende opdrachten in de avond uren


+ uitloop op de laatste dag (vrijdag) i.v.m. certificaat uitreiking en inbegrepen borrel. 

Locatie

Hilton Royal Parc Soestduinen 

Van Weerden Poelmanweg 4-6, 3768 MN Soest
(Overnachten tegen aantrekkelijke voorwaarden is mogelijk)

Kansen zien en grijpen.  Op dit moment vormen 'resetters' slechts 0,25% van de markt. Je bent dus een pionier.
Sinds mei '17  gingen 150+ collega's je voor, waaronder: (sport)fysiotherapeuten, osteopaten, manueeltherapeuten, kinesisten, massagetherapeuten, personal trainers, FP practitioners, Mylogenics practitioners, sportmasseurs, shiatsutherapeuten, dry needling specialisten, triggerpointcoaches, neuromusculair therapeuten, oefentherapeuten, bewegingswetenschappers, podotherapeuten, natuurgeneeskundig therapeuten, acupuncturisten, TuiNa therapeuten, stoelmasseurs, ayurvedisch therapeuten, TCM therapeuten, bowen therapeuten, Emmett practitioners, fasciatherapeuten, een psycholoog, een orthopedisch arts, een revalidatiearts en een huisarts.Durf 'out of the box' te denken. Er is veel meer mogelijk dan dat je nu misschien denkt! 


We hebben inmiddel ruimschoots bewezen dat het mogelijk is om:

 • een praktijk of aanbod te hebben waar niet of nauwelijks concurrentie voor is.
 • te werken met een premium behandelplan wat vooraf betaald wordt, in plaats van met (te) korte losse sessies.

Breek je vrij van de macht van zorgverzekeraars en ga weer werken onder jouw eigen voorwaarden!

Start selectieprocedure:

Vul hier alleen je voornaam & beste e-mailadres om meer info op te vragen en naar het formulier te gaan:

Your information is safe with us

Let op: deze training is NIET geschikt voor iedereen!

De Triggerpoint Reset Methode is NIET voor therapeuten of behandelaars die:

 1. Hun praktijk meer zien als een hobby in plaats van een business.
 2. Weinig of geen ambitie hebben om zelf praktijkhouder te zijn/worden en liever ook een baan willen behouden.
 3. Tevreden zijn met gemiddelde resultaten en patiënten die niet hun huiswerk, oefeningen etc. doen.
 4. Het niet nodig vinden om zelf het goede voorbeeld te geven. 
 5. Sceptisch zijn t.o.v. natuurlijke of niet-reguliere geneeskunde en geen open mind hebben.
 6. Op het tarief van de zorgverzekeraar wil blijven zitten of willen concurreren lage prijzen.
 7. Slechts interesse hebben omdat ze coole, nieuwe triggerpoint technieken willen leren…
 8. Eerst toestemming moeten vragen aan hun partner of baas of dat ze een cursus mogen volgen.
 9. Structureel uitstel gedrag vertonen, overal 'over na moeten denken' en continu aan het twijfelkonten zijn. 

De Triggerpoint Reset Methode Mentor is WEL voor jou als je:

 • Zelfstandig therapeut en/of praktijkeigenaar bent (of binnenkort wilt worden) 
 • Een open mind hebt, leergierig bent en gelooft in de zelfgenezingskracht van het lichaam.
 • Wilt werken met leuke, 100% gecommitteerde patiënten waar je energie van krijgt.
 • Absoluut het beste wilt voor je patiënten EN voor jezelf, waaronder optimaal resultaat, meer (behandel- en vrije) tijd en investeringruimte.
 • Gretig bent om superieure alternatieven te leren ter vervanging van o.a. dry needling, fricties, triggerpointmassage, manipulaties en taping.
 • Volledig onafhankelijk van de zorgverzekeraars en verwijzingen wilt kunnen werken.
 • Vindt dat het tijd is om betaald te krijgen wat je waard bent. 
 • Als ondernemer vindingrijk en gecommitteerd genoeg bent om nu investeren in (business) training zoals deze. 
 • In staat bent om krachtige keuzes te maken 

Wat is de Triggerpoint Reset Methode

*De Triggerpoint Reset Methode™ (TRM) is een behandel / coaching traject van meestal zo'n 4-6 weken.

Naast technieken om pijn en triggerpoints met nieuwe hands-on technieken te 'resetten', zal ook veel aandacht besteed worden aan het aanpakken van de onderliggende oorzaken van de lichaamsspanning en pijn.

Het doel: het blijvend elimineren van triggerpoints en chronische pijn, waarbij ook de daadwerkelijke onderliggende oorzaken worden aangepakt, vanuit een biopsychosociaal concept.

De focus ligt op kwaliteit, niet op kwantiteit. Je behandelt je patiënt als een VIP op de manier zoals je zelf ook het liefst behandeld zou willen worden. Hoeveel tijd zou je dan nemen? Hoe lang besteed je aan de voorbereiding? Wat krijgen ze te eten en te drinken? Welke boeken, DVD's, adviezen geef je ze nog meer? Welke discipline schakel je extra in voor optimaal resultaat?

De TRM bestaat niet alleen uit het (in een handomdraai) neutraliseren van pijn en triggerpoints, maar bestaat hoofdzakelijk uit een mindbody component, een stukje voeding, coaching, bewustwording en beweging. De TRM bestaat dus niet uit enkele losse sessies wat leidt tot tijdelijke verbetering of verplaatsing van symptomen, maar uit een vooraf uitgestippelt traject met permanente transformatie als gevolg.

Zo dienen patiënten voorafgaand aan een consult eerst zelf voorbereidend 'huiswerk' te doen, zoals het bekijken van films en/of het lezen van een boek. Alleen dit stuk zorgt vaak al voor meer dan 50% pijnreductie bij mensen met (dagelijkse) chronische pijnklachten.

Wanneer je de volledige methode toepast, dan is het behalen van bijzondere resultaten niet langer illusie, maar dichter bij dan je denkt. Bovendien lever je ook meer waarde en gaat je verdienkracht omhoog. 

25 jaar dagelijks rugpijn, nu 100% pijnvrij? 
Een case-study van cursist Mirjam

Een goedlopende praktijk en klaar voor de volgende stap?
Co-trainer Milou over de Triggerpoint Reset Methode 


Vind je persoonlijke groei belangrijk? 
Co-trainer Gertrud over haar ervaringen


"Dit is de nieuwe standaard in Europa"
- Osteopaat Bart Creemers

Ik was sceptisch, maar dat was helemaal onterecht. <...> Tim brengt alles mooi samen, hij zorgt ervoor dat je doelen krijgt, dat je aan je zaak kan werken, dat je ambitie wordt gestimuleerd... maar bovenal, de technieken die hij toont, die zijn gewoon superieur. 


Dit is gewoon niet vergelijkbaar. Ik heb heel veel cursussen gedaan. Heel veel leuke cursussen gedaan, met leuke mensen, met heel bekwame mensen... maar ik denk nu.... <...> Ik heb nog nooit iets gezien wat zo snel werkt. Dit is gewoon niet normaal. Dit is de nieuwe standaard in Europa. Dit zou iedereen moeten leren.

Ik ben dolgelukkig. Ik sta te popelen om te kunnen beginnen maandag en mensen onder handen te nemen.

Bart Creemers, osteopaat/fysio uit België - Deelnemer aan de mentor-class van 6-7-8 september '17

Wat zeggen anderen over de kickstart + mentor-class?

Iedere keer weer een feest om verkrampte spieren zoals de trapezius onder de vingers te voelen ontspannen. Zonder de persoon te belasten met een pijnlijke massage. En dat binnen een minuut.

Marcel Heijnes, Triggerpointcoach & Natuurgeneeskundig therapeut


"Ik kan aan elke therapeut die zichzelf een beetje serieus neemt en klaar is voor de volgende stap, deze cursus echt aanbevelen. Het was een waanzinnige ervaring. Ik ben zwaar onder de indruk van wat we bij elkaar hebben kunnen bereiken. ".

Milou van Kranen -  Triggerpoint Reset Behandelaar

Meer uitleg? Lees dan gerust hier even verder.

Vroeger gaf ik workshops in triggerpointmassage. Ook werkte ik 6 jaar lang vrij intensief met dry needling. 
In alle eerlijkheid was ik in de veronderstelling dat triggerpoints de oorzaak waren van de meeste soorten pijnklachten. Met triggerpointmassage en dry needling boekte ik ook leuke resultaten. Althans, dat vond ik zelf... zeker vergeleken met wat ik tijdens mijn fysiotherapie stages had meegemaakt.  

Waarom ik nooit meer dry needling en triggerpointmassage doe
Echter, 10+ jaar praktijkervaring later en na het volgen van zo'n 400 (!) cursussen in binnen- en buitenland, moest ik toch anders concluderen. Triggerpoints zelf zijn in mijn optiek namelijk slechts zeer zelden de onderliggende oorzaak van pijnklachten. Triggerpoints zijn eerder een versterker en een gevolg of symptoom van iets anders. 


Sterker nog: als je het mij vraagt, dan is dry needling & triggerpointmassage overbodig en in principe zelfs af te raden om structureel te ondergaan, zeker als stand-alone therapievorm.


Waarom ik dry needling en triggerpointmassage afraad
Als een spier namelijk o.a. door triggerpoints geïnhibeert (verzwakt) en/of overgefaciliteerd (verhoogd in tonus) is, dan heeft dat een functionele reden. Dit kan zowel een fysieke/fysiologische, viscerale maar ook een vanuit de psyche aangestuurde reden zijn. Die triggerpoints zitten er niet voor niks. 

Voorbeeld spanningshoofdpijn
Stel je krijgt spanningshoofdpijn.  Er zit spanning en triggerpoints in de nekspieren, ook zit er een wervel niet lekker. De simpele gedachte is dan: de triggerpoints veroorzaken de hoofdpijn, of de articulaire disfunctie veroorzaakte de hoofdpijn. De triggerpoints en/of de articulaire disfunctie zouden dan 'de oorzaak' zijn.

Talloze mede-veroorzakers
Echter, als je verder gaat kijken dan blijkt er meer aan de hand te zijn. Naast de triggerpoints, de wervelblokkade of andere disfunctionerende gewrichten heb je ook: een slechte werkhouding, ruzie met je ex wat gepaard gaat met veel onderdrukte woede, een oppervlakkige ademhaling, verstoorde darmflora, verkeerde voeding, een vergrote lever, financiële stress, te weinig beweging, het litteken van de keizersnede, werken volgens regels van de zorgverzekering terwijl je een natuurmens bent en vrij wilt zijn, je telefoon 's nachts niet op de vliegtuigstand staat en/of het te weinig drinken van water. Daar krijg je ook triggerpoints van... 

Het gevaar van symptoombestrijding
Als je dan hoofdzakelijk tijd besteed aan het aanprikken of het laten of zelf masseren van triggerpoints, of het manipuleren/corrigeren van de wervelkolom... dan veranderd er weinig significants in al deze factoren. Hierdoor loop je het risico dat je veel te lang symptomen blijft onderdrukken.

Fascia corrigeren? Water drinken? Woede loslaten? 
Echter, door bijv. onderin de buik het litteken van de keizersnede te mobiliseren, kan het best zijn dat opeens via de verbonden fascia de spanning op de m. sternocleidomastoïdeus sterk verdwijnt. Een paar liter water drinken ontspant deze spier nog meer. Een nog grotere impact heeft het loslaten van de onderdrukte woede. Dit heeft een directe invloed op je autonome zenuwstelsel, de spanning op de fascia, de organen en hormoonhuishouding.  Het loslaten van onderdrukte emoties deactiveert vaak vrijwel alle betrokken actieve triggerpoints. (!!)

Geen triggerpoints meer?
Aangevuld met een specifieke techniek op de fascia en/of de wervel, kan je de nek weer optimaal laten bewegen waardoor je direct triggerpoints kan voelen smelten onder je vingers. Een diafragma 'reset' zorgt er voor dat je weer optimaal gaat ademen, je doet een detox, gaat gezond eten en besluit om je praktijk helemaal anders te gaan doen en verdubbeld je omzet en vrije tijd.  Gevolg: geen triggerpoints en spanningshoofdpijn meer! 

Of dat je chronische pijnklachten veilig en permanent kan elimineren, hangt dan ook met name af van de manier of methode waarop je de triggerpoints of drukpijnlijke plekken 'reset'. Klassieke manipulaties, dry needling of triggerpointmassage is wat dat betreft dus niet de manier waarop je deze onderliggende oorzaken bij de wortel aan pakt. 

Oké Tim, maar als je geen dry needling of triggerpointmassage doet en ook nooit manipuleert, wat doe je dan wel? 


Fascia hoger in hiërargie

Wat ik onder andere heb geleerd is de fascia en het zenuwstelsel hoger in de hiërargie staat dan de spieren. De fascia speelt onder andere een cruciale rol in het bewaken en bepalen van de tensegrity structuur (spanningsevenwicht) in het lichaam. Wanneer de fascia onder invloed van het autonome / centrale zenuwstelsel en/of omwille van arthrogene positiefouten, acute schade of littekenweefsel als een soort scheerlijn op gaat spannen, dan zullen er ook sneller triggerpoints ontstaan of in stand gehouden worden. De triggerpoints zijn functioneel in het bewaken van de tensegrity structuur. 


De triggerpoints zijn dan niet de oorzaak, maar een gevolg / symptoom. Mee eens?

Je hoeft geen 'verklevingen' los te maken
Pijnlijke verstoringen zijn doorgaans zacht en simpel neuroreflectoir te beinvloeden. Let op: ik schrijf bewust 'zacht en simpel'. Op bepaalde soort littekens na, heb ik het dus NIET over 'verklevingen' die met pijn 'losgemaakt' moeten worden! Oftewel: géén 'myofascial release', bindweefselmassage, spinale segmentmassage, gebruik van sponsjes, guasha, cupping, naalden, rolfing, foamrolling etc..


Centrale zenuwstelsel hoger in de hiërargie
Echter, een verstoorde of verhoogde activiteit van het centrale zenuwstelsel staat meestal nog weer hoger in de hiërargie dan die fascia. Kan je daar iets bij voorstellen? Het zenuwstelsel is namelijk grotendeels verantwoordelijk voor die overmatige spanning op de fascia en de spieren. Vaak gaat dit ook gepaard met een vasoconstrictie, waardoor er o.a. sneller verzuring en zuurstoftekort optreedt, met alle gevolgen van dien voor de nocisensoriek. Deze overmatige spanning kunnen we vaak corrigeren door het zenuwstelsel een 'reset' impuls te geven. Deze reset technieken zijn bijzonder geschikt om in korte tijd significante resultaten te veroorzaken, wat de 'reset' technieken ook toepasbaar maakt voor chiropractors en artsen die slechts weinig tijd hebben.

Lange termijn resultaten
Ondanks dat we met de 'reset' technieken binnen enkele minuten vaak chronische pijnklachten kunnen verminderen of elimineren, kunnen we onze patiënten nóg diepgaander helpen. 


Zonder totaalaanpak komen klachten terug 
Wat ik in de jaren voordat ik werkte met de volledige Triggerpoint Reset Methode namelijk keer op keer heb mogen ervaren, is dat veel patiënten vaak weer ergens een andere klacht krijgen nadat het aanvankelijke probleem leek te zijn opgelost. Dan was bijv. de lage rugpijn opgelost, maar kregen ze daarna last van een tennisarm of bijv. van hun darmen. Er was eigenlijk altijd wel wat met die mensen! Herkenbaar? 

Onbewuste processen
Wat er meestal aan de hand is bij deze patiënten, is dat dit komt omdat het zenuwstelsel vaak grotendeels wordt verstoord door onbewuste stressfactoren, zoals het onderdrukken van emoties, innerlijke conflicten, relatieproblemen, gedoe in de familie, arbeidsconflict etc... wat kan resulteren in pijn. De Triggerpoint Reset Methode is een complete aanpak waarin ruime aandacht wordt geschonken voor het grondig aanpakken van dit soort stress gerelateerde componenten.

Hoe dit precies werkt en wat je hier aan kan doen leer je in de mentor-class en het bijbehorende voorbereidende kick-start programma. 


Wat ik wel alvast kan verklappen, is dat dit niet gaat lukken in een consult van 25 of 30 minuten.

Om deze component grondig aan te pakken en om het voor je patiënten zo gemakkelijk mogelijk te maken, heb ik in 2015 de zogenaamde 'RESET' Dag ontwikkelt waarin ze één alles omvattende mega-sessie krijgen. Als vast onderdeel van zo'n RESET Dag ontvangt iedere patiënt een serie voorbereidende oefeningen die ze moeten doen, voordat ze langs komen.

Hierdoor hoeven je patiënten vaak maar 1-3 keer te komen om blijvend significante verlichting of zelfs vrij te worden van zogenaamde 'chronische pijn' waar niks aan te doen zou zijn.

De vraag die ik voor je heb is dan ook: 

Ik kan echt iedereen, elke therapeut die zich wil verbijzonderen en echt een verschil wil maken ten opzichte van de rest, en dan een eigen unieke product wil ontwikkelen van harte aanbevelen om dit te gaan doen. 

Bastiaan Oosterhaven, fysio- manueel therapeut & oprichter Frozen Shoulder Poli

Behoor jij tot de juiste groep? 

Ga dan nu naar het aanvraagformulier en vraag een gesprek aan. Hierin ontvang je meer details zoals data, investering, onderwerpen etc.

Let op: er is veel vraag en slechts beperkte beschikbaarheid! 

Start de selectieprocedure:
 Vul hier alleen je voornaam & beste e-mailadres om meer informatie op te vragen over de training.