Gertrud Potveer 
(Oost-Nederland)

Fysiotherapeut met ruim 30 jaar ervaring, Triggerpoint Reset Methode Co-trainer & Practitioner

Langdurige of terugkerende rug-, nek of schouderpijn?
Pak nu de oorzaak aan! Voor blijvend resultaat.

“Ik geloof dat het mogelijk is om weer pijnvrij te worden. De vraag is: ben jij bereid om jouw leven voor te stellen zonder pijn? Om echt naar binnen te kijken, zonder je oude verhalen te herhalen?”


Mijn naam is Gertrud Potveer. Behalve fysiotherapeut en TRM Co-trainer & practitioner ben ik ook trotse moeder van 2 geweldige zoons. Ik woon samen met Sylvia in het mooie Denekamp in het Oosten van het land. Samen met mijn ex-man heb ik 20 jaar lang een eigen fysiotherapiepraktijk in Duitsland gehad. 


Afgelopen 30 jaar heb ik letterlijk duizenden behandelingen gedaan voor mensen met langdurige of terugkerende pijnklachten.


Inmiddels help ik als Triggerpoint Reset Methode (TRM) Practitioner mensen met chronische rug-, nek- en schouderpijn, om in 4-8 weken voorgoed pijnvrij te zijn. Met de (holistische) TRM pakken we namelijk de oorzaak van je pijn aan. In plaats van alleen de fysieke symptomen te behandelen. 


Als ik zeg dat ik geloof dat het mogelijk is om pijnvrij te worden, dan geloof ik dat met al mijn vezels. Want niet alleen heb ik het keer op keer gezien bij mijn cliënten… 


Het is ook mijn eigen verhaal.


Pijnvrij worden is een moedige reis. Het gaat over zoveel meer dan je schouder weer goed kunnen bewegen. Of je rug die weer soepel wordt.


Het gaat óók over jij die durft te voelen wat er in JOU leeft. Jij die de regie neemt. Over je lijf. Over je leven. Jij die de moed hebt om je leven in te richten naar jouw hart. En jij die liefdevol de leiding neemt. 


Dat is wat ik mijn cliënten zie doen. 


Van dichtbij zie ik hoe, stap voor stap, hun lijf soepeler wordt én hun -vaak jarenlange- heftige pijn verdwijnt. Blijvend. Ook in de rest van hun leven maken ze enorme sprongen. Het is enorm inspirerend om dat te zien. 

Bijvoorbeeld Maartje die me vertelde dat ze haar leven weer terug heeft. “Ik heb weer perspectief”. 


En Marieke die zei: “Ik voel me veel meer ontspannen en ik heb ook steeds meer energie.” 


Of Anne die nu het vertrouwen heeft dat ze haar grote droom (een gezin) in vervulling kan laten gaan, omdat haar lijf dat gewoon aankan. 


Ik ben altijd iemand geweest die anderen zo goed mogelijk wil helpen. Omdat ik wéét wat het voor je leven, gezondheid, werk, relaties, etc. betekent als je van je klachten afkomt. Daarom kijk ik altijd persoonlijk met je mee wat jou het beste kan helpen. 


Wil jij ook eindelijk pijnvrij worden? Voorgoed verlost zijn van hardnekkige rugpijn? Schouderpijn? Of nekpijn? Ben je bereid om de regie weer in eigen hand te nemen en te gaan voor een pijnvrij bestaan?


Plan dan gratis en vrijblijvend een adviesgesprek in. Dan kijken we samen wat voor jou de beste oplossing is om pijnvrij te worden.  

 

null


Mijn methode is met name geschikt wanneer je:

 • Langdurige fysieke pijn of ongemakken hebt;
 • Klachten toenemen bij stress of spanningen;
 • Klachten afnemen bij warmte of ontspanning;
 • Gewone fysiotherapie niet voldoende helpt;
 • Het gevoel hebt dat de fysiotherapeut te weinig tijd voor je heeft;
 • Gewoon de beste behandeling wilt met blijvend resultaat.

"Ja. Ik heb de lat hoog gelegd. Omdat ik weet dat het kan. En omdat pijnvrij zijn de kwaliteit van je leven zo enorm verbeterd."  - Gertrud Potveer

Over Gertrud

8 jaar ben ik - als ik mijn Eerste Communie doe. “Heb je naaste lief als jezelf”.

Hoe jong en hoe klein ik ook was… Het maakte diepe indruk op me. 


Ik weet het zeker. Dáár, op dat moment, is mijn beroepskeuze ontstaan. Daar besloot ik dat ik iemand zou zijn die altijd mijn naasten zou helpen. En er echt voor anderen zou zijn.


Mijn fascinatie voor biologie en het menselijk lichaam bracht me uiteindelijk bij het vak van fysiotherapeut. Meer dan 30 jaar heb ik, dag in, dag uit mensen behandeld. En hoe veel mensen ik ook zag, altijd vond ik diepere connectie in de gesprekken. De impact van mijn werk ging zo veel verder dan fysieke problemen oplossen. Nog steeds vind ik dat het mooiste wat er is. 


Enkele jaren na mijn Eerste Communie ervoer ik hoe het is om kwetsbaar te zijn. Op school werd ik gepest. Het duurde ‘slechts’ een jaar. Maar -zonder dat ik het doorhad- is het onderhuids veel langer blijven doorwerken. Het maakte me ook extra sensitief voor de kwetsbaarheid van anderen. In de afgelopen 30 jaar dat ik als fysiotherapeut heb gewerkt, zag ik ook dat spanningen bij een patiënt vaak veel invloed hadden op hun klachten. Ik ontdekte een patroon tussen onderliggende spanningen en terugkerende of langdurige pijn. 


Gelukkig kon ik in mijn werk mensen vaak goed helpen. De meesten verlieten blij mijn behandeltafel. Maar een deel van de mensen bleef toch terugkomen. De pijn was een tijdje weg… om maanden later weer de kop op te steken. Of de pijn verplaatste zich. Dan was hun schouder ‘gefixt’. En begon hun nek. Of rug. Zelfs als ik de samenhang met andere plekken in het lichaam goed had onderzocht en behandeld.


Op een gegeven moment ging me dat frustreren. Het voelde alsof ik symptomen behandelde. Terwijl ik de oorzaak wilde aanpakken. Zodat deze mensen echt geholpen waren. Dat gold ook voor mijzelf. Ik heb zelf 20 jaar rugpijn gehad. Al mijn kennis, oefeningen, verstandig bewegen en de hulp van andere deskundigen hadden me niet volledig geholpen.


null


Altijd ben ik blijven zoeken. Naar betere technieken. Voor blijvende resultaten.

Uiteindelijk kwam ik bij de Triggerpoint Reset Methode uit. Er ging een wereld voor me open. Ik ontdekte wat je kunt doen om met spanningen, stress en emoties om te gaan. Zodat je lijf niet meer reageert met gespannen spieren, triggerpoints, pijn en vermoeidheid. Ik raakte tot mijn grote verrassing, na 20 jaar mijn rugpijn kwijt.


Eindelijk had ik de tools en technieken om mensen BLIJVEND van hun pijn af te helpen. De resultaten van mijn patiënten met langdurige of terugkerende pijn waren (en zijn) fantastisch. De pijn is blijvend weg. Ook in de rest van hun leven maken ze enorme stappen. 


Zo is bijvoorbeeld Patricia niet meer afhankelijk van de rolstoel. 


En Sandy, die met moeite haar deeltijdbaan kon volhouden, werkt nu fulltime en sport 3 x per week. En nog heeft ze energie over voor leuke dingen!


“Heb je naaste lief ALS JEZELF.” Dat betekent dat je ook JEZELF lief mag hebben. En in alle opzichten goed voor jezelf gaat zorgen. Liefdevol met jezelf omgaan is de sleutel voor een ontspannen en soepel lijf. Ik help je daarbij graag. Met geavanceerde technieken én de juiste persoonlijke begeleiding. Zodat jij alle noodzakelijke inzichten en vaardigheden krijgt – en blijvend van je klachten afkomt.   


Dus is het tijd voor een pijnvrij leven?

 • Wil je niet meer belemmerd worden in het sporten?
 • Je werk kunnen doen zoals je dat wilt? 
 • Vrijuit kunnen bewegen in relatie met je partner of (klein)kinderen? 
 • Wil je weer voluit genieten van het leven? 
 • En ga je voor een blijvend resultaat? 


Vraag dan hieronder vrijblijvend en gratis adviesgesprek aan. Samen bekijken we hoe jij het beste geholpen wordt. Ik kijk er naar uit je te spreken!

Gratis adviessessie inplannen met Gertrud?