arrow_drop_up arrow_drop_down

Gertrud Potveer 
(Oost-Nederland)

(Oedeem)fysiotherapeut met 30 jaar ervaring &
Triggerpoint Reset Methode behandelaar

Wie ben ik?

Mijn naam is Gertrud Potveer. Ik ben trotse moeder van 2 zonen van 23 en 21 jaar. Samen met Sylvia Pohlmann woon ik in Denekamp. Met mijn inmiddels ex-man heb ik, tot mijn scheiding, 20 jaar een fysiotherapiepraktijk in Duitsland geleid. 

 

Nu help ik mensen met langdurige rugpijn, nek- of schouderklachten in 4 – 8 weken pijnvrij te zijn. En ik word er, net als zij, erg gelukkig van!


De switch naar de Triggerpoint Reset Methode past volledig natuurlijk bij mij en mijn persoonlijkheid. Alle uitdagingen die daarbij horen zijn voor mij mogelijkheden tot groei. 


In een kort, intensief traject krijg je weer de regie over je lijf en je leven. Zodat je weer kunt sporten, werken, tuinieren en je (klein)kinderen verzorgen.

De behandeling

De TRM is een holistische behandelwijze, waarbij de relatie tussen Mind en Body aandacht krijgt, evenals de spanning in je spieren, die zich kan uiten in Triggerpoints en pijn.

Pijnvrij zijn geeft je de mogelijkheid het leven te leiden zoals jíj dat wilt.

Na een traject waarin je meerder opdrachten krijgt en ik je één keer zie om een volledig beeld te krijgen van je klachten plannen we een Resetdag. 
 

Ik kom bij jou thuis met mijn behandeltafel en behandel je in verschillende sessies. De behandeling bestaat uit 2-3 Triggerpoint behandelsessies om de spanning in je spieren te doen smelten. Soms gebruik ik ook nog andere technieken. Daarnaast krijg je 2 sessies Mind-Bodycoaching.

Een gezonde lunch geeft je lichaam de energie en bouwstoffen om optimaal te reageren op de prikkels die het krijgt.


Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? 

Vul dan het contactformulier in voor een gratis adviesgesprek (45 min.) en start jouw reis naar een pijnvrij bestaan!

"Al mijn kennis, oefeningen, verstandig bewegen en de hulp van andere deskundigen hebben mij niet kunnen helpen. Totdat..." - Gertrud Potveer

Als meisje van 8 deed ik mijn Eerste Communie. Eén van de eerste geboden die ik leerde was: “Heb je naaste lief als jezelf”. Dat maakte bij mij echt indruk. Ik wilde graag andere mensen helpen, er voor anderen zijn. Daar is de oorsprong van mijn beroepskeuze ontstaan. Naast een fascinatie voor biologie en het menselijk lichaam. Het mooiste aan mijn fysiotherapeutisch werk vond ik de diepere connectie in de gesprekken. Waarbij de impact van mijn werk verder ging dan de fysieke problemen die het oplost. 


Enkele jaren na mijn Eerst Communie ervoer ik hoe het is om kwetsbaar te zijn. Ik werd op school gepest. Het duurde slechts een jaar, maar heeft nog vele jaren daarna impact gehad. Zonder dat ik mij daarvan bewust was! En het maakte mij extra sensibel voor de kwetsbaarheid van anderen. Daardoor gingen de gesprekken tijdens mijn werk als fysiotherapeut soms verder en ontdekte ik samen met de patiënt dat er spanningen waren die invloed hadden op de actuele klachten.


Wil jij ook eindelijk af van de beperkingen die jouw pijn je oplegt?

Gelukkig kon ik in mijn werk als fysiotherapeut mensen vaak goed helpen. Maar het kwam ook af en toe voor dat resultaten achterbleven. Of mensen bleven terugkomen met dezelfde of andere klachten. Zelfs als ik de samenhang met andere plekken in het lijf goed had onderzocht. Meestal kon ik daar wel een verklaring voor geven, maar soms geloofde ik mijn eigen uitleg maar half. Of begreep ik er gewoon niets van. Ik wilde graag een beter resultaat, zodat mijn patiënten zonder beperkingen konden doen wat ze wilden.

Ook ik had rugpijn die zelfs 20 jaar lang bleef zeuren. Al mijn kennis, oefeningen, verstandig bewegen en de hulp van andere deskundigen hebben mij daarbij niet kunnen helpen. Ik kon niet hardlopen zoals ik dat wilde. Hogere tempo’s of langere afstanden hadden tot gevolg dat mijn rugklachten erger werden.


Een ontspannen en soepel lijf

Totdat ik via de Triggerpoint Reset Methode ontdekte wat spanning veroorzaakte in mijn lijf. En leerde hoe dat te tackelen. Dat heb ik inmiddels met veel succes kunnen overbrengen aan andere mensen met chronische pijnklachten. 

 

Achteraf gezien is dat mijn invulling van “Heb je naaste lief” dat wordt gevolgd door: “als jezelf”. Zodat - in alle opzichten - goed voor jezelf zorgen en liefdevol met jezelf omgaan een ontspannen en soepel lijf tot gevolg heeft. Ik ondersteun je daarin op het fysieke gebied met geavanceerde technieken en begeleid je om alle noodzakelijke inzichten en vaardigheden te verkrijgen.


Mijn methode is met name geschikt wanneer je:

  • Langdurige fysieke pijn of ongemakken hebt;
  • Klachten toenemen bij stress of spanningen;
  • Klachten afnemen bij warmte of ontspanning;
  • Gewone fysiotherapie niet voldoende helpt;
  • Het gevoel hebt dat de fysiotherapeut te weinig tijd voor je heeft;
  • Gewoon de beste behandeling wilt met blijvend resultaat.
  • Binnen een straal van 100km woont vanaf Enschede  Gratis adviessessie inplannen met Gertrud?