“Old ways won’t open new doors”
Mijn naam is Ann Knaepen en als voormalig topsporter en afgestudeerd sportfysiotherapeut (Universiteit Hasselt) is het mijn gezonde obsessie om jou te begeleiden naar een pijnvrij en vrij leven.
Als kind was ik ongecensureerd en energiek
Van jongs af aan kon ik niet stilzitten, ik was de hele tijd aan het spelen in de tuin, op straat of in het veld tegenover ons huis. Daarnaast was ik ongecensureerd mezelf, ik zei wat in me op kwam en wat ik voelde. Dit werd sociaal vaak niet geaccepteerd, hierdoor voelde ik mij alleen en onbegrepen. Waarom kon ik nou niet vertellen wat ik écht dacht en voelde?
Topsport bracht mij veel frustraties
Op mijn 16e besloot ik serieus met mijn passie, badminton, aan de slag te gaan en intern te gaan in de nationale selectie van België. Ik nam deze beslissing met de intentie om met like-minded en ambitieuze sporters op te schieten. Personen die vol voor hun passie gingen en wisten hoe het was om overal nee op te zeggen. Zoals met alles, niets loopt zoals je het zou willen.
Alleen, gefrustreerd en oververmoeid
Tijdens deze periode had ik last van mijn onderrug, soms speelde mijn schouder op. Ik piekerde hele nachten waardoor ik slaapproblemen had, ik was oververmoeid en had een ijzer tekort. Samen met een sportpsycholoog zochten we naar oplossingen en technieken met als doel dat ik me beter zou gaan voelen. Desondanks bleven mijn fysieke en mentale klachten aanslepen.
Sportfysiotherapeut
Ik stopte met topsport en besloot fulltime te gaan studeren. Ik hield van bewegen en werkte graag met mensen met als logische vervolgstap dat ik sportfysiotherapeut wilde worden. Ik vond, en nu nog steeds, het super interessant hoe het lichaam in elkaar zit en werkt.
De mens is meer dan een lichaam
Vol verwachtingen ging ik aan de slag als fysio, maar ik voelde al snel dat deze manier van werken niet voor mij was. Als sportfysiotherapeut gaf ik oefeningen en behandelde ik regelmatig, maar ik merkte op dat de meeste klachten voortkwamen uit stress- of spanning gerelateerde situaties vanuit thuis of op het werk. Hieruit merkte ik hoe belangrijk onze mindset en emoties zijn en in verbinding staan met ons lichaam.
Pijn Reset Methode
Mijn zoektocht kwam uiteindelijk uit bij de Pijn Reset Methode ontworpen door Tim van Orsouw. Alles kwam samen in deze methode. Ik leerde hoe ik emoties en overtuigingen een plaats kon geven en kon ombuigen tot iets positiefs en een belangrijke rol spelen voor personen met pijnklachten.
Mijn missie
Het is mijn missie geworden om te delen met mensen hoe nauw het zenuwstelsel, je mindset, je overtuigingen en het lichaam met elkaar samenhangen. De Pijn Reset Methode heeft mij laten zien hoe ik mensen met klachten hiermee kan helpen. Zolang je maar zelf de verantwoordelijkheid en controle neemt over jouw brein, overtuigingen en lichaam. Hoe zou het zijn om weer aan het stuur te staan?
Een (pijn)vrij leven
Niet alleen zal jij tools krijgen waardoor de pijn zal weggaan en blijven, je zal ook beter kunnen omgaan met stress, fijnere relaties hebben en meer rust in je hoofd. Hierdoor heb je meer energie om de dingen te kunnen doen die er echt toe doen.
Samen kijken we naar het totaalplaatje en brengen we factoren zoals leefstijl, emoties, lichaam en mindset in kaart. Hierdoor focussen we ons op wat voor jou van belang is zodat jij op alle gebieden in je leven vooruitgang boekt. De vele inzichten en tools die je leert, kan je je leven lang toepassen.