Alex Parengkuan (locatie: Rotterdam)

"Als fysiotherapeut ben ik in 2007 afgestudeerd. Na anderhalf jaar in loondienst liep ik vast en kon ik mij in deze situatie niet verder ontwikkelen als mens en therapeut. Na een reis van bijna een jaar had ik mijn visie duidelijk voor me. In 2010 starte ik mijn eigen praktijk in ’s-Gravendeel met 0 patiënten.

De enige manier waarop ik mensen kon verbinden aan mij, was streven naar een blijvend resultaat zodat ze niet meer terug komen, maar dit wel aan de mensen in hun omgeving zouden vertellen. In de afgelopen 8 jaar heb ik, zowel nationaal als internationaal, een waslijst aan cursussen gevolgd.

Nu zie ik mijzelf als een Holistisch therapeut, iemand die naar de mens als een geheel kijkt en mijn streven na kan komen. Dit heeft geresulteerd tot twee goedlopende praktijken. Ik ben actief vanuit Functional Patterns NL in Rotterdam en in uitzonderlijke gevallen kom ik bij de mensen thuis voor behandelingen, trainingen en coaching


Een kleine greep uit de cursussen/opleidingen die ik gevolgd heb;

 • Triggerpoint Reset Methode,
 • Functional Patterns, Human Biomechanics Specialist
 • Dynamic Neuro Stabilisation,
 • Master Sportfysiotherapie,
 • Diverse cursussen mbt voeding, efficiëntie van het bewegen, de psyche, revalidatie, bindweefsel, licht, hormonaal, magnetisme, fitness, hypnose,
 • 8 verschillende Dry needling, EPTE
 • Shockwave, echografie 


Middels de Triggerpoint Reset Methode en de technieken die ik gebruik vanuit Functional Patterns zijn die doelen nog makkelijker te bereiken. Ik zet mijn tanden vast in mijn doelen en laat niet meer los. Mijn committent om mijn klant te helpen is nimmer gedaald in de afgelopen 11 jaar, alleen maar gestegen tot ongekende hoogte en nog steeds stijgende. 


Ik help je de verschillende structuren in jouw lichaam, met behulp van de bovengenoemde kennis en vaardigheden, weer normaal te bewegen. Hiervoor moet ons bindweefsel (spieren, banden, fascia) wel de bewegingen toe kunnen en willen laten. Laat het nou net mijn specialiteit zijn, om deze voorwaarden te scheppen, zodat jij het kan doen.


Sinds 2012 behandel ik de honkballers van Lands- en Europees kampioen Honkballers van Neptunus. 5 keer landskampioen en 3 keer Europees kampioen wordt je niet zomaar. Daarnaast begeleid ik al jaren talenten binnen de tennis en honkbal, talenten academy Unicorns, uit de regio Utrecht en Rotterdam. Dit vereist de beste resultaten met de hoogste eisen.

“Elke keuze die de mens maakt is gebaseerd op een eerdere ervaring”. De verschillende ervaringen blijven ook buiten de grenzen van Nederland niet verzwegen. Ze hebben er toe geleid dat mijn klanten vanuit de hele EU en zelfs vanuit India, Zuid Afrika en de VS, mij bezoeken voor cursussen en trajecten.

Na de cursus, Triggerpoint Reset Methode, heb ik mijn aanbod drastisch veranderd. Waarom zou ik iemand uit het buitenland wel een hele dag aanbieden en iemand uit Nederland niet? De resultaten zijn verbluffend. Daarom bied ik alleen nog maar “Individuele Trajecten” aan. Afhankelijk van de feiten die tijdens het vrijblijvende intake gesprek naar boven komen bied ik een opmaat gemaakt traject aan.

Echter is dit niet voor iedereen."

Selectieprocedure voor een traject met Alex: 

Ben je een ondernemend persoon?
 • Wil jij blijvende resultaten?
 • Wil jij nu echt van je klachten af?
 • Wil jij weer pijn vrij golfen, tennissen, hardlopen, fietsen, honkballen, sporten of gewoon bewegen?
 • Ben jij iemand die blijvende resultaten wil?
 • Wil jij jouw lichaam, geest, ondermening, gezin als een kampioen laten functioneren en deze titel jaar na jaar te prolongeren?
 • Ben jij iemand die weer van zijn sport wil genieten en/of wil verbeteren?
 • Ben jij tussen de 18 en 55 jaar oud? Heb jij klachten waar niemand echt wat mee kon?
 • Wordt jij belemmerd in jouw leven zoals tijdens je werk, sport of gewoon wanneer je bij je geliefde bent? (even tijdelijke verlichting telt niet) 

Vul dan nu het formulier in en vraag een gratis adviesgesprek aan. 
 

LET’S MAKE IT HAPPEN. Alex tijdens één van zijn vele trainingsdagen in de VS