3 daagse Triggerpoint Reset Methode Mentor-class aanvragen

3-maanden online programma in de
Triggerpoint Reset Methode™
incl. 3-daagse live-mentor-class

Ontwikkeld voor zelfstandig (fysio)therapeuten en praktijkhouders
die het beste willen voor hun patiënten én voor zichzelf. 

Wil jij ook leren hoe je chronische pijn bij je patiënten
blijvend oplost met de Triggerpoint Reset Methode™ ?

Hoe zou het bijvoorbeeld zijn om:

  • superieure technieken te leren t.o.v. dry needling om triggerpoints direct te deactiveren in een handomdraai?
  • een praktijk of aanbod te hebben waar niet of nauwelijks concurrentie voor is?
  • onafhankelijk van de zorgverzekeraars te kunnen werken en zelf de regels te bepalen?
  • zeer dankbare patiënten te hebben, omdat ze vrij zijn van langdurige/chronische pijnklachten?
  • uitstekend betaald te krijgen op het niveau wat aansluit bij de geweldige resultaten die je bij jouw patiënten behaald?
  • zoveel mogelijk te werken met ideale patiënten met 100% therapietrouw?

"Ik kan aan elke therapeut die zichzelf een beetje serieus neemt en klaar is voor de volgende stap, deze cursus echt aanbevelen. Het was een waanzinnige ervaring. Ik ben zwaar onder de indruk van wat we bij elkaar hebben kunnen bereiken. ".

Milou van Kranen - Sportmasseuse

Fysio/Manueel therapeut Bastiaan vertelt over de 3-daagse mentor-class: "Het was ongelooflijk inspirerend en totaal nieuw. Nieuwe technieken. Een overload aan informatie, maar dat gaat helemaal goedkomen. Echt ongelooflijk leuk." 

De vastzittende schouder van Hester gaat los in een handomdraai tijdens een workshop in Curaçao. "Ik voel het niet eens!?!" Dit is slechts één van de vele nieuwe 'reset' technieken.

"Ik vond het heel vernieuwend en heel mooi om te zien hoe gepassioneerd Tim is en hoe hij het uit kan dragen naar de groep. Hele bijzondere, nieuwe technieken die ik nog nooit heb gezien en waar ik zeker in de toekomst mooie dingen mee kan gaan doen met mijn patiënten of cliënten."

Sylvia Muda-Koenis, fysiotherapeut

De Triggerpoint Reset Methode™ is een totaaloplossing én businessmodel voor het blijvend elimineren van triggerpoints en chronische pijn, waarbij ook de daadwerkelijke onderliggende oorzaken worden aangepakt. Wanneer je de volledige methode toepast, dan is het behalen van ongelooflijke resultaten niet langer illusie, maar dichter bij dan je denkt. 

Als je dit aanspreekt, lees dan even verder!

Mijn naam is Tim van Orsouw en ik help jou als ambitieuze therapeut om bijzondere resultaten te boeken bij je patiënten, je omzet significant te verhogen en niet alleen je praktijk, maar ook de rest van je leven naar een nieuw level te brengen. 

Zelf heb ik jaren lang chronische pijn gehad, en tijdens de opleiding Fysiotherapie noemde ze mij soms 'Triggerpoint Tim'. Dat kwam omdat ik het alleen maar over triggerpoints kon hebben :-) . In die tijd was dat nog helemaal 'nieuw'. 

In 2007 startte ik dan ook vol enthousiasme officieel de eerste praktijk in Nederland voor triggerpoint-therapie. Wat ooit begon met triggerpointmassage en dry needling, is inmiddels een toonaangevend concept op het gebied van triggerpoint- en pijnbehandeling... maar inmiddels dus zonder conventionele triggerpointmassage en naalden.

Tien jaar later heb ik de definitieve switch gemaakt naar het opleiden van therapeuten zoals jij in de Triggerpoint Reset Methode. Daarnaast werk ik aan projecten met een opschaalbaar karakter, zodat ik een zo groot mogelijke impact kan hebben om zoveel mogelijk mensen tegelijkertijd. 

Neuromusculair therapeut, coach en bedenker & trainer van de Triggerpoint Reset Methode

Vroeger gaf ik workshops in triggerpointmassage. Ook werkte ik 6 jaar lang vrij intensief met dry needling. 
In alle eerlijkheid was ik in de veronderstelling dat triggerpoints de oorzaak waren van de meeste soorten pijnklachten. Met triggerpointmassage en dry needling boekte ik ook leuke resultaten. Althans, dat vond ik zelf... zeker vergeleken met wat ik tijdens mijn fysiotherapie stages had meegemaakt.  

Echter, 10+ jaar praktijkervaring later en na het volgen van zo'n 400 (!) cursussen in binnen- en buitenland, moet ik toch anders concluderen. Triggerpoints zelf zijn in mijn optiek namelijk slechts zeer zelden de onderliggende oorzaak van pijnklachten. Triggerpoints zijn eerder een versterker en een gevolg van iets anders. Sterker nog: als je het mij vraagt, dan is dry needling & triggerpointmassage overbodig en in principe zelfs af te raden om structureel te ondergaan, zeker als stand-alone therapievorm.

Als een spier namelijk o.a. door triggerpoints geïnhibeert (verzwakt) en/of overgefaciliteerd (verhoogd in tonus) is, dan heeft dat een functionele reden. Dit kan zowel een fysieke/fysiologische, maar ook een phychologische reden zijn. Die triggerpoints zitten er dus niet voor niks. 

Voorbeeld: stel je krijgt spanningshoofdpijn omdat er spanning en triggerpoints in de nekspieren zitten, of omdat er een wervel niet lekker zit. De simpele gedachte is dan: de triggerpoints veroorzaken de hoofdpijn, of de articulaire disfunctie veroorzaakte de hoofdpijn. De triggerpoints en/of de articulaire disfunctie zijn dan 'de oorzaak'.

Echter, als je verder gaat kijken dan blijkt er meer aan de hand te zijn. Naast de triggerpoints, de wervelblokkade of andere disfunctionerende gewrichten heb je ook: een slechte werkhouding, ruzie met je ex wat gepaard gaat met veel onderdrukte woede, een oppervlakkige ademhaling, verstoorde darmflora, verkeerde voeding, financiële stress, te weinig beweging, het litteken van de keizersnede, werken volgens regels van de zorgverzekering terwijl je een natuurmens bent en vrij wilt zijn, je telefoon 's nachts niet op de vliegtuigstand staat en/of het te weinig drinken van water. Daar krijg je ook triggerpoints van... 

Als je dan hoofdzakelijk tijd besteed aan het aanprikken of het laten of zelf masseren van triggerpoints, of het manipuleren/corrigeren van de wervelkolom... dan veranderd er weinig significants in al deze factoren. Hierdoor loop je het risico dat je veel te lang symptomen blijft onderdrukken.

Echter, door bijv. onderin de buik het litteken van de keizersnede te mobiliseren, kan het best zijn dat opeens via de verbonden fascia de spanning op de m. sternocleidomastoïdeus sterk verdwijnt. Een paar liter water drinken ontspant deze spier nog meer. Een nog grotere impact heeft het loslaten van de onderdrukte woede. Dit heeft een directe invloed op je autonome zenuwstelsel en hormoonhuishouding, en deactiveert vaak vrijwel alle actieve triggerpoints.

Aangevuld met een specifieke techniek op de fascia en/of de wervel, kan je de nek weer optimaal laten bewegen waardoor je direct triggerpoints kan voelen smelten onder je vingers. Een diafragma 'reset' zorgt er voor dat je weer optimaal gaat ademen, je doet een detox, gaat gezond eten en besluit om je praktijk helemaal anders te gaan doen en verdubbeld je omzet en vrije tijd. Gevolg: geen triggerpoints en spanningshoofdpijn meer! 

Of dat je een chronische pijnklachten veilig en permanent kan elimineren, hangt dan ook met name af van de manier of methode waarop je de triggerpoints of drukpijnlijke plekken reset. Manipulaties, dry needling of triggerpointmassage is wat dat betreft dus niet de manier waarop je deze onderliggende oorzaken per definitie aanpaakt. 

Oké Tim, maar als je geen dry needling of triggerpointmassage doet, wat doe je dan wel? 

Wat ik onder andere heb geleerd is de fascia hoger in de hiërargie staat dan de spieren. De fascia speelt onder andere een cruciale rol in het bewaken en bepalen van de tensegrity structuur (spanningsevenwicht) in het lichaam. Wanneer de fascia onder invloed van het autonome / centrale zenuwstelsel en/of omwille van arthrogene positiefouten, acute schade of littekenweefsel als een soort scheerlijn op gaat spannen, dan zullen er ook sneller triggerpoints ontstaan of in stand gehouden worden. De triggerpoints zijn functioneel in het bewaken van de tensegrity structuur. De triggerpoints zijn dan niet de oorzaak, maar een gevolg. Mee eens?

Geavanceerde 'triggerpointmassage'
De welbekende triggerpointmassage zoals die van Clair Davies uit het Handboek triggerpoint-therapie, kan wel nog onderdeel vormen van de behandeling. Echter, er is eigenlijk altijd wel een extra 'trucje' wat je toe kan passen waardoor je sneller effect hebt. Door de fascie soms heel zacht en simpel neuroreflectoir te beïnvloeden, verdwijnen namelijk direct ook de triggerpoints. Als je bijvoorbeeld gewone triggerpointmassage toepast op een spier, terwijl je tegelijkertijd ook sensoren in de huid, de pees, de fascie, het wervelniveau, het sclerotoom of de antagonist beïnvloed, dan zal je zien dat het triggerpoint vaak direct ontspant. Hier hoef je dus niet herhaaldelijk voor te gaan masseren.

Let op: ik schrijf bewust 'zacht en simpel'. Op bepaalde soort littekens na, heb ik het dus NIET over 'verklevingen' die met pijn 'losgemaakt' moeten worden! Oftewel: géén 'myofascial release', bindweefselmassage, spinale segmentmassage, gebruik van sponsjes, guasha, cupping, naalden, rolfing, foamrolling etc.. 


Een triggerpoint deactiveren met een 'reset techniek' kan bijvoorbeeld zo: 

Voor de duidelijkheid ik geef tijdens het 20 sec. vasthouden GEEN ischemische compressie met mijn palperende vinger. 
Belangrijk: Ga na afloop NIET opnieuw palperen op de plek waar het triggerpoint zat. 

Probeer dit maar eens op je eerstvolgende patiënten

Stijve hamstrings oplossen kan bijvoorbeeld zo

Dit is een fragment uit dag 1 van de Triggerpoint Reset Methode mentor-class uit mei '17.

Hier zie je een techniek die je kan gebruiken nadat je triggerpoints en/of het heupgewricht hebt gereset. 

Probeer dit maar eens op je eerstvolgende patiëntenEchter, een verstoorde of verhoogde activiteit van het centrale zenuwstelsel staat meestal nog weer hoger in de hiërargie dan die fascia. Kan je daar iets bij voorstellen?

Het zenuwstelsel is namelijk grotendeels verantwoordelijk voor die overmatige spanning op de fascia en de spieren. Vaak gaat dit ook gepaard met een vasoconstrictie, waardoor er o.a. sneller verzuring en zuurstoftekort optreedt, met alle gevolgen van dien voor de nocisensoriek. Deze overmatige spanning kunnen we vaak corrigeren door het zenuwstelsel een 'reset' impuls te geven. Deze reset technieken zijn bijzonder geschikt om in korte tijd significante resultaten te veroorzaken, wat de 'reset' technieken ook toepasbaar maakt voor chiropractors en artsen die slechts weinig tijd hebben.

Lange termijn resultaten

Ondanks dat we met de 'reset' technieken binnen enkele minuten vaak chronische pijnklachten kunnen verminderen of elimineren, kunnen we onze patiënten nóg diepgaander helpen.

Wat ik in de jaren voordat ik werkte met de volledige Triggerpoint Reset Methode namelijk keer op keer heb mogen ervaren, is dat veel patiënten vaak weer ergens een andere klacht krijgen nadat het aanvankelijke probleem was opgelost. Dan was bijv. de lage rugpijn opgelost, maar kregen ze daarna last van een tennisarm of bijv. van hun darmen. Er was eigenlijk altijd wel wat met die mensen! Ken je dat?

Wat er meestal aan de hand is bij deze patiënten, is dat dit komt omdat het zenuwstelsel vaak grotendeels wordt verstoord door onbewuste stressfactoren, zoals het onderdrukken van emoties, relatieproblemen, gedoe in de familie, arbeidsconflict etc... Dit kan resulteren in pijn. Hoe dit precies werkt en wat je hier aan kan doen leer je in de mentor-class.

De Triggerpoint Reset Methode is een complete aanpak waarin ruime aandacht wordt geschonken voor het grondig aanpakken van dit soort stress gerelateerde componenten.

Dat gaat echter niet lukken in een consult van 25 of 30 minuten.

Om deze component grondig aan te pakken en om het voor je patiënten zo gemakkelijk mogelijk te maken, heb ik in 2015 de zogenaamde 'RESET' Dag ontwikkelt waarin ze één alles omvattende mega-sessie krijgen. Als vast onderdeel van zo'n RESET Dag ontvangt iedere patiënt een serie voorbereidende oefeningen die ze moeten doen, voordat ze langs komen. Hierdoor hoeven je patiënten vaak maar 1-3 keer te komen om blijvend significante verlichting of zelfs vrij te worden van zogenaamde 'chronische pijn' waar niks aan te doen zou zijn.

De vraag die ik voor je heb is dan ook: 

Wil jij bij jou patiënten met slechts enkele sessies chronische pijn blijvend bij henzelf laten oplossen? 

Als je nu nog steeds leest, dan ga ik er van uit dat je antwoord 'ja' is.

Nu ben ik zelf van mening dat wanneer je het daadwerkelijk voor elkaar krijgt om blijvende resultaten te boeken bij mensen met chronische pijn, dat dit ook veel meer waard is dan die €22,23 per zitting voor de Belgische kinesitherapeuten, de €30,- voor de fysiotherapeuten of de €50,- p/u voor de massage, vind je ook niet?


Wat je bij de Triggerpoint Reset Methode gaat leren heeft de potentie om je inkomen, je resultaten en ook jouw eigen kwaliteit van leven significant te verhogen. 


Let op: de Triggerpoint Reset Methode is echter NIET zomaar toegankelijk voor iedere masseur, therapeut, osteopaat, arts of chiropractor met een bankpas of creditcard. Net zoals in mijn praktijk met mijn patiënten, werk ik namelijk alleen met ideale cursisten waar ik een klik mee heb en die aan bepaalde voorwaarden voldoen. Om deze reden hanteer ik ook een selectieprocedure.


'DO-IT-YOURSELF' SELECTIEPROCEDURE STAP 1

De Triggerpoint Reset Methode is NIET voor therapeuten die:

- Hun praktijk meer zien als een hobby in plaats van een business.

- Weinig of geen ambitie hebben om zelf praktijkhouder te zijn/worden en liever ook een baan willen behouden.

- Tevreden zijn met gemiddelde resultaten en patiënten die niet hun huiswerk, oefeningen etc. doen.

- OK zijn met een middelmatig leven van zichzelf en niet hun eigen ‘huiswerk’ doen zoals gezond eten, sporten, ondernemen en studeren. Zij vinden het niet noodzakelijk dat ze zelf het goede voorbeeld geven.

- Sceptisch zijn t.o.v. natuurlijke of niet-reguliere geneeskunde en geen open mind hebben.

- Op het tarief van de zorgverzekeraar wil blijven zitten. 

Alleen interesse hebben omdat ze coole, nieuwe triggerpoint technieken willen leren…


De Triggerpoint Reset Methode Mentor is WEL voor jou als je:

- Zelfstandig therapeut en/of praktijkeigenaar bent (of binnenkort wilt worden) en nooit meer concurrentie wilt.

- Een open mind hebt, leergierig bent en gelooft in de zelfgenezingskracht van het lichaam.

- Uitsluitend wilt werken met 100% gecommitteerde patiënten waar je energie van krijgt.

- Absoluut het beste wilt voor je patiënten EN voor jezelf, waaronder meer (behandel- en vrije) tijd en inkomsten.

- Gretig bent om superieure alternatieven te leren ter vervanging van o.a. dry needling, fricties en triggerpointmassage.

- Onafhankelijk van de zorgverzekeraars en verwijzingen wilt kunnen werken.

- Vindt dat het tijd is om betaald te krijgen wat je waard bent en om je tarieven naar een premium level te brengen. 

- Als ondernemer vindingrijk en gecommitteerd genoeg bent om nu investeren in (business) training zoals deze. 

"Het was ongelooflijk inspirerend en totaal nieuw. Nieuwe technieken

Een overload aan informatie, maar dat gaat helemaal goedkomen.
Echt ongelooflijk leuk. Ik wil nog wel een keer!" 

Bastiaan Oosterhaven, fysio/manueel therapeut


Behoor jij tot de juiste groep? 

Ga dan nu naar het aanvraagformulier en vraag een gesprek aan. Hierin ontvang je meer details zoals data, investering, onderwerpen etc.

Let op: er is veel vraag en slechts beperkte beschikbaarheid! 

Start de selectieprocedure Stap 2) Vul hier alleen je voornaam & beste e-mailadres om meer informatie op te vragen over de training. 


Met dit ga je gewoon een hele nieuwe markt aanboren


Enerverend, Mooi. Vooral de laatste dag viel alles op z'n plek.

Als je het zelf ervaart, zelf toepast en zelf ook voelt... dat is echt een openbaring! Om dat te implementeren in onze praktijk dat zou het mooiste zijn om te doen. :-)

- Choon Muda, personal trainer & coach in fysio praktijk

Triggerpoint Training & Coaching

Wilhelminalaan 3

3743DB te Baarn