headershadow

Page content

De Therapeut

_MG_4214Mijn naam is Tim van Orsouw en het is mijn doel om de miljoenen mensen in Nederland die te maken hebben met (chronische) pijnklachten te voorzien van simpele strategieën en effectieve oplossingen om weer de regie over hun lijf en leefstijl te krijgen. In plaats van als vakkenvuller of barman, begon ik op mijn 19e -na een jaar ziektewet met chronische pijn- mijn "carrière" als gediplomeerd sportmasseur en Triggerpointcoach in mijn eigen praktijk.

Tegelijkertijd studeerde ik ook fysiotherapie. Inmiddels zijn we 10 jaar verder en heb ik als Neuromusculair therapeut en coach ruime ervaring met het snel en permanent elimineren van o.a. (chronische en/of complexe) vormen van onder meer: hoofdpijn, rugpijn, nek- en schouderblessures, rug-, bil- en heuppijn, stijve spieren en met het optimaliseren van topsport prestaties.

In deze 10 jaar verdiepte ik me in honderden boeken (2 per week) en volgde ik letterlijk honderden cursussen (2 dagen per week). Ik ging op zoek naar de meest effectieve methodes die ik kon vinden in binnen- en buitenland. Op basis van deze kennis ontwikkelde ik de Triggerpoint Reset Methode. Die manier van "triggerpoint-therapie" die ik heb ontwikkelt is overigens compleet anders dan 'gewone' triggerpoint-therapie en is niet te vergelijken met bijv. fysiotherapie. De behandelingen zijn in tegenstelling tot vele andere vormen van therapie in principe zonder naalden, injecties, kraken, krachttraining en pijnlijke massage.

Zelf een voormalig stijve hark met chronische pijn

Oude foto van Tim uit 2006

8 jaar lang raakte ik om de haverklap geblesseerd met sporten en ik had geen idee hoe het kwam. Op mijn 17e zat ik na een paar zware longoperaties zoals ik hierboven al schreef zelfs een jaar lang in de ziektewet. Ik was (altijd al) een stijve hark, ik had chronische pijn en ik had de energie van een doodgeboren pak vla. Ik weet hoe het voelt om beperkt te zijn door mijn lichaam, maar gelukkig weet ik ook hoe weer zelf de regie over mijn gezondheid kan krijgen.

In al mijn spieren triggerpoints

Na jaren pijn lijden moest ik er zelf achter komen dat de chronische restpijn van de operatie afkomstig bleek te zijn uit een triggerpoint verstopt onder mijn schouderblad. Ik ontdekte ook dat triggerpoints in mijn hamstrings er voor zorgden dat ik niet met mijn vingers aan de grond kon komen.  Ik leerde mezelf onderzoeken en kwam tot de volgende pijnlijke conclusie: ik had in vrijwel al mijn spieren kleine spierknoopjes, triggerpoints dus. Na één behandeling op mezelf kon ik voor het eerst in mijn leven met gestrekte benen met mijn vingertoppen mijn tenen aanraken.

Na één behandeling op mezelf had ik ook mijn chronische pijn getackeld en sinds dat moment ben ik niet meer geblesseerd geweest. De steken in mijn zij tijdens het sporten, de hoofdpijn na een avond stappen of slecht slapen, de rugpijn na het werken in de tuin, de muisarm van te lang achter de laptop zitten, de kramp in mijn kuiten tijdens het hardlopen, gevoelige tanden tijdens het eten van een ijsje... noem maar op. Ik heb het allemaal op kunnen lossen met behulp van mijn eigen triggerpoint-therapie, daar waar de huisarts, chirurg, fysio etc. geen oorzaak konden vinden.

Inmiddels ervaren triggerpointtherapeut

Tim van Orsouw and David Wolfe

Natural Health Authority David 'Avocado' Wolfe after a RESET session. :"I am inspired by this type of trigger-point therapy. Whenever I'm back in Holland or have the opportunity to work with Tim again, I will take it."

Ik heb het voorrecht gehad om de afgelopen jaren 1000+ mensen persoonlijk te hebben mogen begeleid in het sterk verminderen of in zijn geheel elimineren van chronische pijnklachten, onder wie topatleten, succesvol ondernemers en beroemdheden zoals David Wolfe (foto) en Brian Tracy. Ook de mensen waar ik zowel zakelijk als privé mee om ga zijn vrijwel allemaal ervaringsdeskundigen en/of professioneel gezondheid experts. Hierdoor heb ik het voorrecht om op de hoogte te zijn en persoonlijk ervaring te hebben met nieuwe ontwikkelingen in de wereld van o.a. raw food, superfoods, hoge kwaliteit supplementen die wel werken, ontgiftings methoden, persoonlijk leiderschap,  energiewerk, emotional stress relief, spiritualiteit en andere natuurlijke geneeswijzen voor het verkrijgen van een optimale gezondheid.

 Complete 'holistische' aanpak, geen symptoombestrijding

Je zou kunnen zeggen dat meeste pijn direct wordt veroorzaakt door triggerpoints, echter deze triggerpoints zitten er ook niet zonder reden! Tijdens een RESET-dag en tijdens de voorbereidende opdrachten, gaan we dus niet alleen de triggerpoints behandelen, maar ook daadwerkelijk op zoek naar de oorzaak van de spanning, triggerpoints en pijn. Je kan dan denken aan mentale factoren zoals het elimineren van stressfactoren, energydrainers en emoties, maar ook het verbeteren van de voeding, het optimaliseren van de spijsvertering, beweegpatronen, etc. Graag wil ik er voor (mede) verantwoordelijk zijn dat triggerpoints (h)erkent worden door vrijwel iedere huisarts, fysiotherapeut of medisch specialist en dat er eerst aandacht wordt geschonken aan het elimineren van deze punten en hun oorzaak als behandeling van pijn. Dit in tegenstelling tot het grijpen naar onnatuurlijke medicatie, dure operaties of het volgen van ellenlange behandeltrajecten met weinig resultaat.

 

 

 

Trainer, Spreker & Workshopleider in triggerpoint-therapie

Vanaf 2008 geef ik regelmatig workshops, seminars en keynote lezingen over triggerpoints en triggerpointzelfmassage aan zowel mensen met klachten, alsmede aan professionals zoals (fysio)therapeuten en masseurs. In 2014 ontwikkelde ik de Triggerpoint Reset Methode (TRM), waar ik ook Masterclasses en Trainingen in geef.  

Body Event Tim van Orsouw

Tim als keynote spreker tijdens het LifeLift Body Event in Amsterdam

Waar ik in geloof is dat ons lichaam onder de juiste omstandigheden zichzelf kan genezen én ik geloof ook dat het mogelijk is om zelf de controle te krijgen over onze gezondheid. Pijn is echter wel een signaal, ons lichaam probeert ons iets te vertellen... Tijd om dit signaal serieus te nemen!

Verslaafd aan studeren / nieuwe dingen ontdekken

In de afgelopen jaren volgde ik 300+ cursussen/trainingen in binnen- en buitenland op het gebied van Gezondheid en Leefstijl, waaronder Fysiotherapie, Voeding, Glycobiologie, Healing, Mindset, MindBody,  Psychologie, Marketing, Spiritualiteit, Leiderschap, Coaching, Oosterse- en andere natuurlijke geneeswijzen.

Opleidingen 

Triggerpointcoach® (eerste lichting NL), Fysiotherapie (4 jaar), Triggerpoint Specialist (docent), Neuromusculaire therapie (HBO), Medical Taping Concept, Easy Taping, Sportmassage, Dry Needling, Triggerpoint Spray & Stretch, Primal Reflex Release Technique™, Neurostructural Integration Technique™, Emmett Technique® en nog vier andere modaliteiten. Het fysieke gedeelte van de Triggerpoint Reset Methode is een eigen mix gebaseerd op de bovenstaande opleidingen en heeft als doel om triggerpoints direct te neutraliseren en het zenuwstelsel te kalmeren.

Afspraak maken? Vul het formulier in aan de rechter kant van de website. Een greep uit de te behandelen klachten die vaak afkomstig zijn uit triggerpoints: hoofdpijn, migraine, stijve nek, schouderpijn, frozen shoulder, tennisarm, golfersarm, RSI, carpaal tunnelsyndroom, TOCS, rugpijn, duizeligheid, tinnitus, heuppijn, bilpijn, stijve hamstrings, kramp, hielspoor, peesontstekingen, slijmbeursontstekingen, groeipijn, uitstralende tintelingen of pijn zoals ischias.

Tot ziens in mijn praktijk!

Tim van Orsouw

Masterclass 13 Dec Tim van Orsouw 2

Tim van Orsouw voor de groep tijdens de Masterclass in de Triggerpoint Reset Methode voor massage- en fysiotherapeuten.